Citiraj lily24 prvotno napisa
ja za dva mjeseca trebam rodit i jako me strah tog dolaska kući i mama i svekrva su mi u slavonoji jedino mmće bit uz mene i jako me brine oću ja to znat sama oću se znat brinit o bebi
Ja sam prve dane posle poroda bila samo sa bebom i mm. Mamu nemam, a njegova nam je ponudila pomoć, ali sam smatrala da nam nije neophodna.

Poslednjeg meseca trudnoće sam nakuvala koječega i to pospremila u zamrzivač: puuuno supe, bolonjez, gulaš, lovačke šnicle, pašticada, faširane, pohovano (naravno ne pečeno, ali spremljeno tako da se samo strpa u tiganj), sarme (bila je zima).
To mi je bio spas nakon porođaja. Imali smo svaki dan kuvano. Samo sam (ili mm) nešto sitno dodavala - testeninu, krompir, rižu, neko povrće drugo, salate... Supa zamrznuta po 3/4 litre - otopim i samo zakuvam rezance i pospem malo peršuna. To mi je bil opola brige. Da ne moram da kuvam.
Mm se brinuo o čistoći posuđa nakon klope, i uopšteno o čistoći stana. Ja sam uglavnom bila u krevetu sa bebačicom, koja je dan-noć bila prištekana na cicu

U tri reči: Ne boj se! I sretno