Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Febrilne konvulzije i jaslice

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Febrilne konvulzije i jaslice

Biste li svoje dijete koje je zbog visoke temp. uzrokovane gripom dobilo prvi put u životu febr. konvulzije ispisali iz vrtića i dali teti čuvalici? I zašto. Užasmno se mučimo s odlukom, najviše stoga što ne možemo naći nikoga normalnog.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nikako. Tetama treba reči o čemu se radi i kako da postupe u slučaju da se konvulzije pojave i to je sve.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo da ti se i tu ubacim.

Odgojiteljice ili medicinske sestre koje čuvaju djecu u jaslicama su svakako bolje upućene, educirane su što i kako napraviti u takvom ozbiljnom slučaju.

Osoblje u jaslicama i vrtićima nije samo, kao što bi teta čuvalica bila sama. Vjerojatno su već imale takva iskustva i znaju točno što treba napraviti da ti dijete najbolje zbrinu ukoliko do konvulzija opet dođe. I svakako u jaslicama trebaš reći da ih je bilo. Nadajmo se da neće opet

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imate pravo. Puno mi je lakše kad je netko potvrdio moje mišljenje.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja je naćakoinja sa dijagnozom epilepsije isto išla u vrtić. Zašto ne? Dapače, ne treba se zbog nekoeg stanja ili bolesti djete osjećati odbačeno. Samo treba tete upozoriti i eventualno dodatno s njima razgovarati što i kako u slučaju nečeg.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B je imao prvu (i jedinu) konvulziju u vrijeme dok je išao u jaslice...razgovarali smo sa med. sestrom koja vodi jaslice, redovito ih opskrbljivali sa klizmicom, razgovarali, naravno, i sa tetama. Ja sam inzistirala samo na tome da me pri prvoj naznaci temperature pozovu na posao da dođem po njega. Problema nikada nije bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, naša se dijagnoza iz konvulzija pretvorila u dječju razvojnu epilepsiju, B je dvije godine bio na lijeku, bez novih napada. Oduševljena sam kako su u vrtiću "odradili" cijelu tu priču, bez frke i panike i bilo kakvog posebnog tretmana

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo Bubica i za tvog anđela

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bubica, žao mi je zbog tvog pingvina. Sad je sve ok?

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bubica, žao mi je zbog tvog pingvina. Sad je sve ok?
    Jeste li vi davali djetetu klizme pri visokoj temperaturi ili samo u slučaju napada? Meni su U Klaićevoj rekli da ih treba koristiti samo za prekidanje napada, a inače ne. Naša pedijatrica je rekla da mu ih damo kad je temp. visoka da spriječimo eventualni napad. Tak da ni sama ne znam Nakon tih prvih konvulzija (prije dva tjedna) jednom je opet imao temp 39,9, nisam znala što ću i dala mu klizmu. Sad mi nije žao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S našim klincem je sve u redu, nakon dvije godine lijeka EEG se ustabilio, pred mjesec dana smo lijek ukinuli :D . Biti će neurološki praćen još neko vrijeme i ako sve ostane kao sada on je zdravo dijete

što se tiče klizmica i mi smo bili zbunjeni tim različitim stavovima, neki su predlagali kada napad počne, neki odmah pri porastu temp. ja sam B samo jednom dala klizmu, isto brzo nakon same konvulzije, temp. je bila jako visoka, nisam ju mogla skinuti pa sam dala i klizmu. Ali nakon toga više nisam, malo sam se ohrabrila i odlučila čekati napad koji se više nikada niej niti desio. nama je olakotno što je B jako zdravo dijete, iza treće godine je valjda dva-tri puta imao temp. Nakon godine dana, kada smo potvrdili da je riječ o razvojnoj parcijalnoj epi. a ne klasičnim febrilnim konvulzijama onda je bilo manje straha da bi napad mogla izazvati baš bilo kakva temperatura.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama su problem jaslice samo zbog vece mogucnosti nastanka virusne infekcije medju decom a samim tim mogucnos nastanka temprerature i straha od febrilnih.Tete u jaslicama bi sigurno brzo reagovale uz nasa uputstva ali ne mozemo pobeci od prehlada i svega ostalog sto one nose.Ovako smo manje izlozeni.
    Zato cemo da sacekamo do trece godine.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nadjaspa, tako isto i mi razmišljamo, pa smo ga stoga ispisali iz vrtića. Sad tražimo tetu čuvalicu. Inače, mislim da je za dijete najbolje da je s djecom, no nakon tih konvulzija odlučili smo ga sačuvati do 3. godine.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sandy, i nama je zao jer je on nemirno dete zeljno dece.I ja mislim da treba da bude u vrticu ali isto tako mislim da nece mnogo izgubiti ako krene godinu dana kasnije tj.sa tri godine.
    Jednostavno, vise ne zelimo prolaziti kroz onaj pakao.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Slažem se sa svakom tvojom riječju. Godinu do dvije nije tako puno vremena. Osim toga, ja se nekako osjećam da i nemam puno izbora.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mene zanima taj eeg? Što točno znači ako je poslije febrilnog napadaja granični? Kad se on normalizira?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to vjerojatno znaci da ce se nastaviti pratiti...nas su na Rebro narucivali svaka tri mjeseca pratiti EEG, neodlucni bi li dali lijek ili ne. Nakon drugog EEG-a odlazimo privatno neurologu, on odmah daje dijagnozi i predlaze terapiju. Nakon jos nekih konzultacija odlucili smo se za njegovo misljenje i nastavak lijecenja kod njega.

Zadnje, neki dan smo bili na EEG-u, godinu i pol nakon ukidanja terapije sve je savrseno, ne moramo uopce vise dolaziti niti na kontrole :D :D :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kakvi lijekovi se propisuju obično i koliko dugo ih se uzima? Jeste otada češće na bolovanju, odnosno jer vas hvata panika pri svakoj povišenoj temp kao mene :?
    Da li svi febrilci idu u vrtić. odnosno jaslice tj. da li je to češće u jasličke djece?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[quote="Bubica"]Nakon drugog EEG-a odlazimo privatno neurologu, on odmah daje dijagnozi i predlaze terapiju. Nakon jos nekih konzultacija odlucili smo se za njegovo misljenje i nastavak lijecenja kod njega.

može na pm broj neurologa

Jer tko tražio nakon febrilnih dopust za njegu djeteta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo se liječili kod dr. Sabola, on ima polikliniku u Cvjetnom naselju. Ujutro nadjem broj.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prije cca mjesec dana imali smo prve konvulzije

Prošli tjedan išla sam u vrtić odnjeti ispričnicu i ujedno popričati sa tetama što i kako ćemo dalje.

Nakon početnog šoka zbog konvulzija gdje sam govorila da ću ostati doma s djetetom, da ću i stariju ispisati iz vrtića i staviti ih pod stakleno zvono, shvatila sam da to nije rješenje, da ne možemo preživjeti s jednom plaćom, raditi moram.
    Skupila sam hrabrosti, sama sa sobom rasčistila, počela pozitivno razmišljati i onda me ova teta bacila nazad

Dakle, tužna sam i ljuta jer ovo su neke od tetinih izjava:
    1. šta su to febrilne konvulzije? :shock:
    2. da se to meni desi, ja bi umrla...
    3. ispisati ćete ju iz vrtića jelda?
    4. ja čuvam 15-oro djece, i šta da ja nekoga presvlačim i za to vrijeme desi se napad, Tara se uguši i umre i onda ja moram odgovarati...
    5. znate mi imamo 1 medicinsku sestru na 5 vrtića i ona bude u svakom vrtiću cca pola sata
    6. moja kćer je pustila posao kako bi mogla čuvati svoju kćer pa tako biste mogli i vi...
    7. djetetu bi bilo najbolje doma sa vama
    8. najbolje bi bilo da ju ispišete iz vrtića i bude doma do druge godine...
    9. jel radite u smjenama? pa mogli biste nekako iskombinirati čuvanje...

Mislila sam da je vrtić bolja i sigurnija opcija od tete čuvalice ali nakon ovakvih izjava uopće nemam povjerenja...
    Jedino šta sam ja tražila od nje je da na pojavu temperature stavi djetetu čepić i zove roditelje što treba i inače napraviti kod svakog drugog djeteta.
    Odnosila se prema meni i mom djetetu kao da imamo kugu i bjež`te dalje od mene...

Sad planiram uhvatiti drugu tetu i vidjeti kako ona diše...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Baš mi je žao Kako je reagirala druga teta. Ako ne žele preuzeti odgovornost... Hm, ja bih vjerovala svojoj intuiciji, ako misliš da im ne možeš vjerovati...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

teta govori iz neznanja. ovo je kljucno
    znate mi imamo 1 medicinsku sestru na 5 vrtića i ona bude u svakom vrtiću cca pola sata
    trebas doci do vms i s njom dogovoriti protokol postupanja.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nisam još bila u vrtiću, cure su doma jer im nosić curi...
    idemo u čet ili pon, vidjeti ću koga ću uspjeti uhvatiti.
    bilo bi super da uhvatim vms pa zajedno s njom odemo u grupu i popričamo sa tetama.
    pikula, flower

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo malo listam po netu...a nekako mi lakse sresti ljude sa istim iskustvom..nego citati copipejstane tekstove...jucer smo upravo izisli iz bolnice nakon pretraga radi konvulzije...jos sam u panici..s toplomjerom u ruci svakih deset minuta...sto je najgore oko 37 je stalno jer smo izgleda i roto virus pokupili u bolnici...posto mi se cini da su tu stariji postovi..volila bi da mi neko kaze da li su se napadaji ponavljali...akoda kolko cesto...i posto nailazim na razlicita misljenja..da li klizma odmah kod povisene temperature skupa s antipiretikom..ili tek kod napadaja...svaki duzi treptaj koljena mi klecaju...

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

soo-happy, evo nasih i jos mnogo drugih prica...

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

sve sto sad prozivljavas normalno je...s vremenom ces se osjecati sigurnije i bit ce malo lakse

ako trebas jos nesto salji pp

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala ti..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •