Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: ŽEEEEĐ!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno ŽEEEEĐ!

još imam nešto više od mjesec dana do poroda, i taman kad sam mislila da se ne može pojaviti neki novi problem (već sam na 'ti' sa žgaravicom, zatvorom, nesanicom... ) - uhvatila me neprestana i neutaživa - ŽEĐ. ne zadovoljavaju me više ni čajevi, sokovi, voda... kakva su vaša iskustva?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam od samog pocetka trudnoce uzasno zedna i u biti nema toga, cega bi se mogla napiti...pijem koliko mogu iako me to konstantno letanje do WC skoljke ubija (pogotovo kad nosim tregerice ) ali bude mi malo lakse kad si napravim vocni jogurt - barem sat-dva.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mene je mučila žađ - to je jedan od simptoma trud. dijabetesa, pa ne bi bilo loše da se napravi OGTT test
    tako je bilo kod mene

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ali ne mora biti! kao sto sam rekla, ja sam staaaalno zedna, a secer mi je 4,29 - znaci na doljnoj granici
    ipak, valja provjerit

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u čem je razlika između trudničkog i 'običnog' dijabetesa? koje su komplikacije moguće?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja sam bila totalno žedna, šećer ok, a tek na porodu! u rađaoni sam svako malo govorila da moram na wc, da mogu potajice popiti vodu , sestra mi nije dala (osim jednom ).

ma kaj sad, pij tu vodu, bolje to nego da si stalno gladna...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    bolje to nego da si stalno gladna...
    nije baš da sam i nešto sita...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Trudnički (gestacijski) dijabetes se obično povlači nakon trudnoće.

Bilo bi dobro da za svaki slučaj napraviš (ponoviš?) OGTT. Ne mora biti dijabetes, ja sam isto žeđala cijelu trudnoću, a šećer mi je bio ok.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni se tek sad pojavilo, pred kraj...zato mi i je čudno...za slučaj da imam povišen šećer, ima li opasnosti za bebicu?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mene zanima to isto, i ja sam žedna non stop ( probaj sa limunom iscijeđenim u vodi, čini mi se da me malo prođe želja za potokom), ali meni je šećer povišen, mada me još liječnik nije slao na testiranje (sama sam mjerila) :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dok trudnica ima hiperglikemiju, beba ima hipoglikemiju, teži oblici
    puno šečera se krvlju prebaci do bebe, pa joj gušterača navikne lučiti jako puno inzulina
    i puno dobiva na težini (i do 5kg), to mi je reka doc pa sam pazila na slatko , no mala je imala privremenu novorođenčadsku hipoglikemiju (za to nisam onda znala) jer sam ja posustala (mađarice) nakon što mi je termin proša (beba 4kg)

prehrana: zabranjeno: sav šečer osim fruktoze, kukuruz, krumpir, bijelo brašno, obična riža, tjestenina (samo integr. dolazi u obzir) , med
    kisela cikla...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Loopy, obavezno se javi svom ginekologu i reci da si izmjerila povišeni šećer. Trebao bi te uputiti na OGTT, pa onda eventualno dijabetologu (ovisno o nalazima).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Martina P, hoću. Taman sam izmjerila dan nakon pregleda, tako da sad moram čekati 3 tjedna da me opet primi. Sad kad sam skužila da je povišen prvidržavam se pravila za dijebetičare.
    Ništa nije teško za anđelka, a ja imam još malo...

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam bila luđački žedna cijelu trudnoču i netom nakon poroda -u bolnici sam pila, bez pretjerivanja, po 6 boca jane od litre i po! i nisam imala dijabetes. i sada kada dojim sam dosta žedna.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: ŽEEEEĐ!

Citiraj k2007 prvotno napisa
    još imam nešto više od mjesec dana do poroda, i taman kad sam mislila da se ne može pojaviti neki novi problem (već sam na 'ti' sa žgaravicom, zatvorom, nesanicom... ) - uhvatila me neprestana i neutaživa - ŽEĐ. ne zadovoljavaju me više ni čajevi, sokovi, voda... kakva su vaša iskustva?
    cuj, bolje da te muci zed nego da nemres prestat jesti slatko, sto je bio slucaj kod mene. pa sad imam jos 20 kila viska, a rodila sam prije skoro 8 mjeseci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •