Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 132

Tema: Zimsko-proljetna djeca (57. dio)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spavanje na povišenom. Promjena položaja = kašalj. Najgore je između 1 i 3 u noći. Kašljo je kao lud...
    No dobio je kapi (Fenistil). Malo ublažuju nadraženost sluznice i promuklost. Lagano ide boljem. Kašalj više nije onaj "lavež" (još malo se čuje), sad je već više suhi.
    I normalno, kako dan odmiče, promuklost se opet javlja.

Ajvi, za taj glupi laringitis, najbrža pomoć je inhalacija sa tim lijekom. I na Srebrnjaku i u Klaićevoj postupak je jednak. Lovri jednostavno nismo uspjeli staviti masku na nos. Mogli bi uz lomljenje ruku i nogu... Nikavo nagovaranje nije upalilo (vatrogasci...bla bla), niti nikakav lagani "pritisak"...a grubost stvarno nije dolazila u obzir. Ipak situacija nije bila toliko alarmantna. Izvući ćemo se, ali treba malo vremena.

Trenutno spava...i evo već u 1/2 sata skačem već tri puta...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nadam se da će sve biti ok

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj Mama san bas mi je zao. Znam da je to grozno! kako ste danas? Ma pusti te glupe pedijatre neki stvarno nisu smjeli dobiti tu specku. Svi bi oni rado radili sa djecom pod svojim uvjetima!!!! Drzim fige da brzo ozdravite!
    Takoder velike ozdravilice Andrejceku (vidim da ste vi bolje) i Flori (nadam se da ce brzo proci). Pinokijo sad tek vidim koliko rijetko surfam ovim stranicama! Velike cestitke bas mi je drago!!!!
    Ladi!
    Lovro isto navija za seku (vec ima i ime), a mi trazimo nacina (za sad samo trazimo) kako da mu u tome udovoljimo!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cvrčkica (i ostala ekipo)...nekak si mislim..jooooj kak bi bilo lijepo da se ovo društvo klonira i na onom mlađem pdf-u.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lovro

andrej je danas kod bake umjesto u vrtiću i van sebe je od sreće, jedva je dočekao da odem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Drage moje, kako ste?
    Nadam se da su bubanci sad već dobro...
    Ako je negdje ostao još po koji virus, iš, iš...
    Pusa svima!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja jučer završila na hitnoj kod okuliste - vidov prstić tj. noktić me pogodio slučajno točno u zjenicu :shock:
    sad furam povez na oku, kapam i mažem i ne mogu apsolutno ništa ovako jednooka, doma sam i čekam da zjenica zacijeli - na to oko vidim sve mutno, uf :/
    pusa svim malim bolesnicima

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mama san, pusa Lovri, nadam se da je najgore iza vas.
    doktorici, stvarno nekad znaju biti užasni.
    Drugi put odite na Srebrenjak, oni su baby friendly.

Nika je dobila nekakav čudni osip po guzi i nogicama, svrbi je, i dosta je crveno, nemam pojma šta bi to moglo biti.
    Ako ga bude i popodne, idemo kod pedijatrice.

pusa i svim ostalim bubancima i nebubancima.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mama san, ja svoje inhaliram bez maske. Možda je efekt malo slabiji, ali ipak djeluje.

F. kada je bio mali nije htio masku - sada možda i bi, al smo se navikli bez nje. Rara i tako dobro ulazi u nos/usta.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pusa ozdravilica i ženi sa povezom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala svima na savjetima i na podršci.

Anekica, .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Spavanje na povišenom. Promjena položaja = kašalj. Najgore je između 1 i 3 u noći. Kašljo je kao lud...
    No dobio je kapi (Fenistil). Malo ublažuju nadraženost sluznice i promuklost. Lagano ide boljem. Kašalj više nije onaj "lavež" (još malo se čuje), sad je već više suhi.
    I normalno, kako dan odmiče, promuklost se opet javlja.

Ajvi, za taj glupi laringitis, najbrža pomoć je inhalacija sa tim lijekom. I na Srebrnjaku i u Klaićevoj postupak je jednak. Lovri jednostavno nismo uspjeli staviti masku na nos. Mogli bi uz lomljenje ruku i nogu... Nikavo nagovaranje nije upalilo (vatrogasci...bla bla), niti nikakav lagani "pritisak"...a grubost stvarno nije dolazila u obzir. Ipak situacija nije bila toliko alarmantna. Izvući ćemo se, ali treba malo vremena.

Trenutno spava...i evo već u 1/2 sata skačem već tri puta...
    Laringitis je upala jabucice i suzenje gornjeg dijela disajnih puteva??
    Kod bronhitisa dolazi do suzenja bronhija.

Ovo pitam iz razloga sto nisam sigurna sta je laringitis. A ako je to sto ja mislim, znam da ovdje ljekari daju kortizonske tablete.
    Kada dijete dobije napad kaslja, najbolje ga je izvesti na terasu na svjez zrak.

MM je odveo Editu kod ocnog. Prosli put joj ljekar nije uspio napraviti pregled, jer nije htjela suradjivat 8) da li ce sad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Snorki, evo OVDJE imaš o laringitisu.

Zašto Edi ide na pregled očiju?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Snorki, evo OVDJE imaš o laringitisu.

Zašto Edi ide na pregled očiju?
    to je u Austriji redovan pregled. Mora se prije trece godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U stvari logično.. Kod nas na pregledu očiju (koliko sam shvatila) upućuju jedino ako jedan od roditelja ima astigmatizam ili neke druge nasljeden bolesti očiju (ja imam astigmatizam) ili ako se kod djeteta utvrdi da ne vidi dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kada smo zakazivali termin ljekar nam je rekao da vjezbamo sa njom kuci prije termina sa velikim slovom E
    Znaci, na papir napisemo E i objasnimo joj da su kraci od E ustvari prstici, te da okrecemo papir i da je pitamo gdje su sad prstici.
    Vjezbali smo gore-dole, tamo-vamo (za lobjasnit lijevo- desno mislim da je jos premala :/ )

joj, samo da to obavimo jer vec kasnimo sa tim pregledom :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš još koju vježbicu za klince? ajde napiši malo o tome...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imaš još koju vježbicu za klince? ajde napiši malo o tome...
    ne znam vise. Samo nam je za ovu rekao. Navodno da ce je to pitat.
    Vidjet cu kad se vrate. Ocekujem ih svaki cas. Najgore je to sto se ona uzasno plasi ljekara. Rekli smo joj da se ide igrat sa slovima

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, javi kako je hrabrica obavila pregled. super je da to rutinski rade, zapravo bi i mi trebali odvesti andreja jer smo i mm i ja kratkovidni ali eto, nije obavezno a ne žurimo doktorima... :/

anek, ajoj. sad si mama-gusarica!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Editu cemo za 2-3 dana ici upisati i u vrtic. Ne vjerujem da ce prije septembra krenut, ali sam tako uzbudjena.
    Uzasne su guzve u vrticima, tako da su se mnogi raspametili jer su dobili odbijenice, pa onda djecu moraju upisat u privatne vrice koji su oko 230 Euro mjesecno.
    Drzavni kostaju oko 60 Eura mjesecno. E sad ne znam jel to i za cjelodnevni boravak, ili samo za 5-6 h dnevno.
    ja ne planiram raditi 100 % radnog vremena, tako da cemo uzet samo nekoliko sati boravka u vrticu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andrej sad ostaje 4 sata, tek je krenuo - i meni se čini da je to sasvim dosta. osam sati je dugooo...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

37.7 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
    (konstantno je neka niska temperatura 37.2...37.1 i sad ovo !!)

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    (za objasnit lijevo- desno mislim da je jos premala :/ )
    to bi i ja pomislila da Fran jednom nije opalio: lijeva noga, desna noga, koju hoćeš,mama?

Pitam ga tko mu je rekao za lijevo i desno, on nije imao pojma. Onda mi je mama rekla da mu je ona krz razgovor nešto govorila i pokupio je.Ja se sad samo trudim da mu ne govorim, daj mi ovu ili onu ruku/nogu, nego daj mi lijevu ili desnu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja andreju uvijek govorim: ajmo, desnu nogu u desnu cipelu... to ti je lijeva, ova druga je desna.

kad smo macek i ja radile plakat za monitoring a on šarao po njemu objašnjavao joj je: ja ti pišem lijevom rukom! to mi je lijeva!

mamma, kako je lovro? kod nas je ovakav porast temperature obično značio da se na virus nakalemila bakterija.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je fascinantno kako on sauga sve što čuje i vidi,pa to upotrebljava ili se prisjeća mjesecima kanije.
    jučer sam pogledala 5za5 slike, a on meni govori:"Mama,mama, ja sam tamo bio!!!", "A što sam ono tamo radio, aaaaa slikao sam se!".
    a tek kad udari po nekim pojmovimaaa

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

opet nisu uspjeli napraviti pregled
    doktor je nekakav neuroticar koji je kada je Edi pocela vriskat ispustio sve intrumente iz ruku i zacepio usi Onda je ugasio lampicu poslije 30 sekundi i rekao da ne moze obaviti pregled, ali da je Edi dalekovidna. MM je bio :shock: takvim postupokom.
    I na kraju je rekao da dodjemo za tri mjeseca ponovo. Aha, sigurno da cemo mu opet doci
    Eto, zato su joj uspjeli dva puta staviti kapi u oci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja andreju uvijek govorim: ajmo, desnu nogu u desnu cipelu... to ti je lijeva, ova druga je desna.

kad smo macek i ja radile plakat za monitoring a on šarao po njemu objašnjavao joj je: ja ti pišem lijevom rukom! to mi je lijeva!

mamma, kako je lovro? kod nas je ovakav porast temperature obično značio da se na virus nakalemila bakterija.
    joj ajvić ne znam...

on je imao i temperaturu i u subotu kad smo išli u Klaićevu (37.2). U nedjelju mu nismo mjerili..danas čisto slučajno (uopće ne izgleda da ima temperaturu). Krva slika u subotu mu je bila ok.
    Nazvat ću pedijatricu danas pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pod ok krvom slikom mislim da su mu leukociti na 9 tisuća, limfociti malo ispod granice...i po doktorici upućuje na virozu.

Opće stanje mu je bolje nego u subotu (tu mislim da kašalj)...nosić je ok ....

Ja nekako mislim da se radi samo o malo dužoj virozi... :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda se osjeća bolje pa je počeo skakati i temperatura je narasla. mi smo izmišljali čuda ovaj vikend da andrej ne šizne od dosade, najbolje su bile šetnje u kolicima.

snorki, sramota za doktora. tako traumatizirati dijete i još ne obaviti pregled!

tweety, i meni je fascinantno što sve pokupe i primijene nakon pola godine. no, ono što je tebi bila usputna sitnica njemu je jaaako važno i veliko i tako si pospremi u glavicu. slatke naše glavice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

doktor je nekakav neuroticar koji je kada je Edi pocela vriskat ispustio sve intrumente iz ruku i zacepio usi Onda je ugasio lampicu poslije 30 sekundi i rekao da ne moze obaviti pregled, ali da je Edi dalekovidna. MM je bio :shock: takvim postupokom.
    I na kraju je rekao da dodjemo za tri mjeseca ponovo. Aha, sigurno da cemo mu opet doci
    Sramota!

odite nekom baby friendly doktoru...daj se raspitajte..pa makar i u drugi grad!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sramota!

odite nekom baby friendly doktoru...daj se raspitajte..pa makar i u drugi grad!
    ovo je vec drugi ocni ljekar koji Editi nije uspio obaviti pregled.
    Evo, sad sam cula od prijateljice da je ona cula za ovog ljekara da je tezi neuroticar, iako veliki strucnjak. Medjutim, strucnjak ocito nema zivaca za djecu.
    Sad se raspitujem za kavog normalnog ljekara.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

traži stvarno nekog koji ima iskustva sa klincima..

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

moje ćoravo oko vas motri zadnjim atomima snage /tu bi trebao ići smajlić s povezom preko oka/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, majko... totalno ste jeremijski topic!
    svi bolesni!

ajde, diš`te se na noge junačke, kakve boleštine, pogledajte kako je lijepo vrijeme vani!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    moje ćoravo oko vas motri zadnjim atomima snage /tu bi trebao ići smajlić s povezom preko oka/
    što je bilo? :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas je marko bio u školi ma sjednici,45 minuta je sve pratio i upijao,a kad smo krenuli na mjesečno planiranje,opalio je takav rafal pitanja da to nije bilo normalno....

Sve ga interesira i sve primjećuje,neka ,neka to su odlike dobrih šofera

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bok!

Konačno imam slobodan dan ( nakon 14 dana )...cure su u vrtiću, a ja prijepodne imam samo za sebe. Sjedim za kompom, pijem kavicu i gledam ima li kakav poslić...

Malo kasnije ću kod frizerke, u šetnju ili na kavu...uživam u svojih 5 minuta samoće. Treba mi da napunim baterije...

Mamma san, nadam se da je Lovro već bolje. Ah, te viroze...

Ja sam u razmišljanjima što i kako za Pijin ročkas...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zatišje, vidim....klincoberi bolesni, Anek prepolovljenog vida...

Danas u tramvaju sjedimo nasuprot sjedalice za invalide na koju je sjela neka bakica...sva jadna nikakva.
    Ana standardno blebeće bez pauze.

B: curice mala, kako si slatka, najrađe bih te pojela!
    A: :/ a, nemoj, nisam ti ja ukusna!
    B (stane, pa se iskesi , a u cijeloj čeljusti samo dva gornja očnjaka): i ja imam unučicu, i ja sam ti bakica
    A: :shock: nisi ti moja bakica, moja bakica ima puuuno više zuba!

U nedjelju večer spavala je kod bake, pa joj je prije spavanja rekla : Baka, znaš ja sam u prošlom životu bila - jelen. Imala sam rogove i živjela sam u šumi. Pita baka: a kad je to bilo?
    Ma davno... prije nego sam se rodila!

(gdje je to samo skupila?)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ančica je zakon

evo sjedim za laptopom u sobi, sa sunčanim naočalama na nosu - ko ray charles...skinuli mi danas povez na kontroli, ali još uvijek vidim mutno :/ zjenica mi je ogromna, i trebaće mi 7 dana da se unormalizira - srećom, posjekotina zjenice je zarasla
    ne mogu više pisati, jer mi je mutež pred očima; pusa svima, a naravno veelika pusa svim malim i velikim jeremijicama, da što prije opet budu zdravi i čili :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

p.s.

i vid voli pričati o svojim "prošlim životima", meni je to superinteresantno
    jedna od zadnjih mudrolija mu je:
    " kad su klinci starci, onda su veliki."

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ančica i njezine provale, genijalna je

anek, samo se ti pazi!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ančica biserčica me je opet nasmijala do suza...

anekica...čuvaj se!! (zovem te - ne javljaš se )

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

apri, žao mi je što samo potpirujem ovaj jeremijski topic, ali moram prijaviti prvi antibiotik nakon 3 godine. dijagnoza: gnojna angina. nakon one kratke temperaturne noći, 2 dana zatišje i u subotu popodne temp. skočila preko 39. čekali do nedjelje popodne, ali nisam navikla na tako visoku temperaturu, a lada je bila totalno ukomirana pa smo otišli u vinogradsku. leukociti podivljali, crp također, čekamo nalaz brisa.

danas je prvi dan relativno normalna, pa sam evo stigla za komp.

pusa svima i pregršt ozdravilica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pusa svim bubancima...

Ja sam zaboravila prijaviti Lovrin biser:
    Čitamo knjigu "Lovro na gradilištu" ( Tweetyčin dar") i dođemo do druge stranice gdje je prikazana mješalica i radnici koji su se skupili oko nje. I ja govorim: "Gle a ovdje je cisterna...i ona.." i Lovro upada: "Nije cisterna, već mješalica!!!!" Ja se odmah krenem ispravljati: "Uh..da, mješalica! Ma oprosti zlato, znaš da uvijek POMIJEŠAM mješalicu i cisternu...." I on ko iz topa: "A gdje je mama na slici???"

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lovro, naš frend s bauštele

pinocchio, baš sam se pitala što vam je.

eh, s ovim imam iskustva pa ću ti reći: bris će vjerojatno pokazati porast miješane bakterijske flore, bez nekih gadnih beštija. mi smo takvih situacija viroza -> angina ili prehlada -> angina imali u prošlosti, u zadnje vrijeme više ne (puj, puj). ako joj antibiotik pobije crijevnu floru i dobije proljev, u apoteci na rotoru imaš prolife ampule. čuvaj nam frendicu!

(btw, mi smo vikendom išli u zaraznu i bilo je ok)

andrej sutra ide u vrtić nakon skoro tjedan dana. pere me trema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajvić, ne treperi pred njim...sve skuže ti mali filistri.. Čuj, sutra ti je četvrtak..a zašto ga ne ostaviš do nedjelje doma, pa od ponedjeljka krenete.
    Vladaju katastrofalne viroze i gripurine..a u tih 4 dana malo će mu se dići imunitet? (a i ništa se neće desiti ako ne ode još ta dva dana... )

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja potpisujem sankovićku: duže razdoblje rekonvalescencije je jako važno za te male šmrk(lj)avce!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apri...pa ti mene samo potpisuješ... biće da sam danas nešto pametna...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma znam, zato je ova tri dana kod bake. već dva dana nema temperaturu, iako nos i dalje curi.

ostavila bih ga, ali imamo tek tri tjedna vrtićkog staža, tjedan dana ne računajući adaptaciju. :/ bojim se da se skroz ne odvikne. ionako ostaje samo do ručka, a sutra moram odvesti baku i dedu na upoznavanje da ga ubuduće mogu skupljati.

mamma, bez brige - čista sam pozitiva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Ajvić... , neće se mali miš odviknuti, vidjeti ćeš!
    Ja bih ga na tvojem mjestu svejedno ostavila doma još dva dana. Može ti se zakeljiti viroza na virozu...(a tulum je uskoro... )
    Baka i deda mogu se i sami prošetati do tete i upoznati se sa njom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •