Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Imamo problem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Imamo problem

Dakle, Emanuel je beba od 14 mjeseci i ne mogu se pozaliti da mi slabo papa ili prica ili hoda, sve je u najboljem redu.

Jedino na sto se mogu pozaliti sam ja sama.

Imam uzasan strah da ce mi se gusiti ukoliko mu ponudim vece komade hrane i jos uvijek mu neka jela miksam dok mu vecinu stvari usitnjavam vilicom.

Jako je brzoplet ukoliko mu ponudim keksic u rukicu i odgriza vece komade tako da smo vec imali jednu epizodu gdje je bila potrebna intervencija guranja prstiju i vađenja hrane, međutim isto nam se zna dogoditi i recimo sa kajganom koju sam mu predhodno usitnila i pomjesala sa sirom i vrhnjem.

Zaista bi voljela da mi misicu ovo prijelazno razdoblje bude sto ugodnije i sto manje opasno a da naucimo pravilno papati zubicima.

Mozda cete pomisliti da sam mu kasno uvela grickanje hrane, no Emanuel je tek sa godinu dana dobio jedan zubic, sada smo na cetiri zubica, dva gore i dva dole.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa probaj mu dati bananu, ona je oionako mekana da za to netreba niti jedan zub, ali opet je mora usitniti da bi je progutao ako odgrize veliki komad. BC jede bananu vac jako dugo samostalno, a prvi zub samotakodjer dobili par dana prije prvog rodjendana. ako prodje dobro ohrabri se i probaj s drugim namirnicama.

Ami

Početno

Draga moja,
    I mi imamo godinu i jos miksamo hranu

I mene je strah da ti vece komade tek sam nedavno pocela sa kiflom
    Tako da znas da nisi jedina i da ja osobno smatram da to nije problem .
    Ima li neko ko nije naucio zvakati?

Mamino zlato

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emanuel, probaj samo usitniti hranu vilicom. Ne miksati.

Bio je davno topic od Snorki na temu miksanja hrane. Mislim da je njena Edi dosta dugo bila na izmiksanoj hrani (nije htjela drugačije). Možda će ti iskustvom pomoći kako je prošla ta faza.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda cete pomisliti da sam mu kasno uvela grickanje hrane, no Emanuel je tek sa godinu dana dobio jedan zubic, sada smo na cetiri zubica, dva gore i dva dole.
    dječje desni su dovoljno oštre za grickanje.
    zara je prvi zub dobila s 11 mjeseci, a puno prije toga već je grizla i žvakala jabuku i krušku - samo s desnima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas vam hvala na utjesi

Emanuel neke namirnice zaista jede usitnjene na vilicu, npr. povrce iz juhe: mrkvicu,karfiol,brokulu, meso također ali i to je dosta usitnjeno.

Tako usitnjeno meso mu dajem i sa sirom i vrhnjem.

Probali smo nekidan sa keksom, ali ne (kršitelj koda)ovim, jer mi se od njega jedanput gusio, ponudila sam mu Medeno srce jer je mekano i rahlo i super nam je islo.

Zaista nije problem u njemu, on to sve super prihvaca i zeli jesti ali ja se tako bojim da sam po tom pitanju jako oprezna.

Npr. grasak mu jos miksam jer se bojim ljuskica iz graska, spinat mora biti dobroooooo usitnjen prije no sto cu mu dati inace i njega mu izmiksam.

Mi cemo polako, onako kako se osjecamo najsigurnije, samo sam htjela podjeliti iskustvo s vama i cuti da nisam jedina, da nisam poludila

Potrazit cu postove od Snorki

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Godina i skoro 7 mjeseci,još miksamo hranu
    Nije me strah da će se ugušiti ali jednostavno se ne znam nositi s time i kad god pokušam uvesti veće komade bilo čega on žvače,žvače i pljune i tako pet puta i više neće ništa da mi jede.
    Nadam se da sami nekako dođu do toga da jedu komade inače ću miksati do škole :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam oboma davala isitnjeno vrlo rano i dobro su podneli.

Znam par slucajeva da su dugo miksali, pa ih je tesko bilo navici ih na komadice.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

emanuel, mi smo nažalost imali loše iskustvo s darijem koji mi se skoro ugušio s 2,5 godine s glupim bombonom, tako da sam s dorom oprezna do boli. ali ona silno voli žvakati i obožava hranu u komadićima. više ne miksam, već gnječim i pustim joj dio u komadićima, pa joj dajem iz svoje ruke ili joj stavim u tanjurić i sama uzima. obožava gristi bananu, ali jabuku i krušku ne zna dobro izgristi komadiće, pa joj njih naribam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •