Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: sitne zamjerke

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno sitne zamjerke

zamjerke se odnose na stručnjake iliti pedijatre.

imam malu bebu, staru tri tjedna, i dojim. bilo je nekih problema (ne s dojenjem) pa je malac završio u bolnici na preventivnim pretragama (hvala Bogu sve je ok!), gdje su ga zadržali.
    prvo me šokirao susret s našom pedijatricom, koja je divna žena, stvarno kako bi se reklo - zlata vrijedi. no naglasila je da dojenje ne smije trajati duže od 20 minuta, trebam ga sama odbijati od dude da se tako nauči. također, da ga ne smijem hraniti na plač, već svaka 3 sata prema rasporedu (a to podrazumijeva i buđenje po noći ako spava, što ja do sad nisam činila - od je od samog početka uhvatio svoj ritam).

zatim, na odjelu su isto tako stvarno ljubazne i pažljive doktorice i sestre. odlazim na podoje, i donosim mlijeko. no baš jučer, usred podoja, dok je on još pohlepno vukao, sestra mi ga je skoro doslovce 'strgnula sa cice' jer je 'vrijeme isteklo'. zatim su ga vagali, i nije pojeo ni pola svog uobičajenog obroka. stajala sam u čudu dok je sestra viknula drugoj 'daj ga još malo dohrani!'

ostala sam :? :?

...ne volim ikome zamjerati, ali ovo me stvarno začudilo. znam da mora postojati neki 'red' ali ovaj mi je potpuno nepojmljiv.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

auuuuuuuuu kakvu bi ja frku slozila!!!otkud joj ideja da ti skida dijete sa cice???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne znaju. ti znaš, i znaš gdje potražiti pomoć. kraj priče.

nadam se da će mališa uskoro doma, zar nema mogućnosti da budeš s njim?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo duže od prvih mjesec dana proboravile u bolnici, zajedno. Poticalo se dojenje, ali isto s minutažom.

Čim bi one otišle mi smo zizale, gotovo pa je čitav dan bila na sisi. Kad je imala bronhiolitis i stvarno nije mogla sisati kako treba, koristila sam svaku priliku kad je nosić bio prohodan da ju nahranim (kad je tražila) pa trajalo to kratko ili predugo Ponekad je sisala 5 minuta pa pauza pa opet....
    Znalo je biti toliko teško i iscrpljujuće, psihički i fizički da sam razmišljala o prekidu dojenja. Onda sam sama sebi sugerirala; Ajd probaj bar do tri mjeseca starosti..... dojile se dvije godine i ponosna sam.

Kad je bila godinu dana i hospitalizirana zbog MPR, govorile bi da ju previše mazim tim nacicavanjem, da ne smije spavati sa mnom.... bla, bla bla. Izdržale smo i tih 18 dana tamo i to po svome. Znam da me nisu mogle smisliti, ali me to ne dira.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nema
    pokušala sam, jer me ne zadovoljava ovo dojenje po 15 min, grrr!
    jadničak mi je tako žalosno izgledao, kao da me više ne prepoznaje... ne znaju koliko će ga zadržati, još čekaju neku pretragu na koji se ne zna koliko se dugo čeka... planiram ga danas odvesti doma, pa nek me naruče za tu pretragu kad da dođem s njim. da on tamo leži, a ja doma, samo zbog čekanja, to mi je stvarno okrutno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

po zakonu imaš pravo biti s njim 24h dnevno. ako ipak ne uspiješ, držim fige da se izboriš za maksimum. i ne daj da vas prekidaju u dojenju. pa neće ti istrgnuti dijete iz ruku?!

pokušaj održati uobičajeni ritam dojenja, bilo dojenjem bilo izdajanjem.

i drži se

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: sitne zamjerke

Savjeti pedijatrice zastarjeli i neuki, ali pak ovo je van svake pameti:
    Citiraj k2007 prvotno napisa
    no baš jučer, usred podoja, dok je on još pohlepno vukao, sestra mi ga je skoro doslovce 'strgnula sa cice' jer je 'vrijeme isteklo'. zatim su ga vagali, i nije pojeo ni pola svog uobičajenog obroka. stajala sam u čudu dok je sestra viknula drugoj 'daj ga još malo dohrani!'
    Teror vage i adaptiranog!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima, ima. Onaj tko ti je izdao uputnicu za boravak tamo, samo na nju mora dopisati i tvoje ime tj. da traži tebe kao pratnju djetetu, bila to hitna ili tvoja pedica.
    Znam iz iskustva. Jednom kad te zaprime preko djetetove uputnice, ne mogu te izbaciti bez tvoje privole. Znam iz iskustva.

Nama su rekli kako nema mjesta, a ja njima da curki ne ostaje u bolnici ako ne mogu biti s njom. Ne samo da se stvorio krevet već i "apartman".
    Onda su nakon par dana htjeli da potpišem kako ću biti samo na dnevnom smještaju bez noćenja, nisam htjela, a nisu me mogli ni prisiliti. Bori se za svoja prava!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne bih micala od bebe stare 3 tjedna. Ako stvarno ne postoji nikakva šansa da ti budeš uz nju 24 sata (a to ti moraš pitati i inzistirati, jer oni ti sami neće spomenuti tu mogućnost, na žalost), probaj ne ostavljati ga preko noći osim ako ne mora biti na strogom promatranju ili aparatima. Preko noći nikoga osim dežurne sestre i liječnika nema, dakle nikakve pretrage se ne rade, pa ako ste u bolnici radi pretraga pokušajte dolaziti samo preko dana. Naravno, ako postoje objektivni uvjeti za to izvesti, znači bolnica vam je blizu, ima vas tko voziti tamo i natrag, bebino zdravstveno stanje to može podnijeti...
    Moj mali je trebao dva tjedna ostati u bolnici (Klaićeva) na pretragama (imao je 8 mjeseci), ali nakon pregovora i uvjeravanja uspjela sam izgurati da dolazimo samo preko dana. A pretrage... maltene sve što su mu radili moglo se napraviti u jedno prijepodne, osim praćenja tjelesne težine i stolice, a to sam mogla i ja doma pa im dostaviti podatke .

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne bih micala od bebe stare 3 tjedna. Ako stvarno ne postoji nikakva šansa da ti budeš uz nju 24 sata (a to ti moraš pitati i inzistirati, jer oni ti sami neće spomenuti tu mogućnost, na žalost), probaj ne ostavljati ga preko noći osim ako ne mora biti na strogom promatranju ili aparatima. Preko noći nikoga osim dežurne sestre i liječnika nema, dakle nikakve pretrage se ne rade, pa ako ste u bolnici radi pretraga pokušajte dolaziti samo preko dana. Naravno, ako postoje objektivni uvjeti za to izvesti, znači bolnica vam je blizu, ima vas tko voziti tamo i natrag, bebino zdravstveno stanje to može podnijeti...
    Moj mali je trebao dva tjedna ostati u bolnici (Klaićeva) na pretragama (imao je 8 mjeseci), ali nakon pregovora i uvjeravanja uspjela sam izgurati da dolazimo samo preko dana. A pretrage... maltene sve što su mu radili moglo se napraviti u jedno prijepodne, osim praćenja tjelesne težine i stolice, a to sam mogla i ja doma pa im dostaviti podatke .

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pobjeglo 2x... sorry..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inzistiraj na apartmanu. Tvoja doktorica opce prakse ti mora napisati na uputnicu "majka dojilja pratnja novorodjencetu".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda u bolnici u kojoj je dijete nema apartmana. :?

Ako ikako možeš i dijete nije životno ugroženo dogovori se s njima da ga obrađuju kroz dnevnu bolnicu tj dovozi ga samo na pretrage.

Drži se!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme strave! Ali razumijem sve to, i sama sam tako nešto prošla prije dosta godina, a sada to nikako ne bih dopustila! Mi nacicavamo po cijele dane i po puuuuuno minuta a imamo 7 mjeseci! Ne daj da ti to rade jer ja nemam baš dobra iskustva s tim vremenskim određenjem cikanja. A što se tiče bolnice u kojoj to rade, e pa stvarno! Ne daj, lupi šakom o stol, vikni, naroguši se ali ne ostavljaj to zlato malo tim i takvima. Vjeruj, znam što pričam. Mogu se one činiti dobre dok si tamo, ali kad te nema ... Bori se!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jučer smo ga MM i ja odlučno odveli... život mu nije ugrožen, već samo čeka da se oslobodi mjesto za zadnju pretragu... mislim si - bolje da čeka s nama doma! potpisali smo da ga odvodimo na našu odgovornost. kad je došao doma bio je isprva zbunjen, nakon dve obroka ponovno se navikao na mamicu i njene dude

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bravo!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005