Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 94 od 94

Tema: Normabel

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

onda su vjerojatno ginekolozi ti koji su neupućeni. eto ja sam ga baš dobila zbog opasnosti od prijevremenog poroda.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

okuda znas da bilo tko od nas koji smo ovdje postali nije ginekolog, ili neki drugi lijecnik specijalist?

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Poanta svega je da ja zapravo nemam povjerenja u svoju gyn tužno, ali istinito i zato sam željela čuti vaša iskustva i na tome sam vam zahvalna.
    uglavnom odlučila sam ne pit taj nesretni normabel i nastojati biti što više u ležećem položaju, a na slijedeću kontrolu ću kod drugog gyn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    okuda znas da bilo tko od nas koji smo ovdje postali nije ginekolog, ili neki drugi lijecnik specijalist?
    nemam pojma. nitko ništa ne kaže. ti jesi?
    mislim da na forumu ima od ginekologa, preko odvjetnica, do očajnih kućanica. u tome i jest čar.
    danchi, pametna odluka za promjenu doktora. to bi trebala biti osoba u koju imaš apsolutno povjerenje.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja doktorica (gin.) čita ovaj forum.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    nemam pojma. nitko ništa ne kaže. ti jesi?
    ja nisam, to se i vidi iz mojih postova . ali znam tko je

naime, jako sam dugo u ovom drustvu, i za vecinu aktivnih forumasa znam sto su po zanimanju, koja su ima podrucja jaka strana, koji su im interesi, koji su im stavovi. ma, vecinu forumasa znam i uzivo :D
    pa onda i znam, kod raznoraznih tema, koje iskustvo i koja znanja stoje iza pojedinih postova, te mogu odluciti koji su mi relevantni, a koji nisu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjerojatno si se osvrnula na ono moje da su 'ginekolozi ti koji su neupućeni'. to je bilo ironično. htjela sam reći da postoje neki problemi kod kojih je bolje osloniti se na mišljenje liječnika (jednog ili više) nego bilo koje osobe na ovom forumu (koje god bila profesije). nisam time, naravno, nikoga mislila uvrijediti, i ne mislim da je ikoji od ovih savjeta (mislim na cijeli rodin forum) bezvrijedan, ali isto tako nije ni stoposto pouzdan i točan.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa onda i znam, kod raznoraznih tema, koje iskustvo i koja znanja stoje iza pojedinih postova, te mogu odluciti koji su mi relevantni, a koji nisu.
    ja ne znam tko je tko (iako bi ponekad bilo korisnije znati...?), pa ću prepustiti 'zadnju riječ' svom ginekologu. naravno, on ne može imati iskustva koje žene s ovog foruma imaju, ali na temu normabela......... :/

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj k2007 prvotno napisa
    ja ne znam tko je tko (iako bi ponekad bilo korisnije znati...?), pa ću prepustiti 'zadnju riječ' svom ginekologu. naravno, on ne može imati iskustva koje žene s ovog foruma imaju, ali na temu normabela......... :/
    tu se slažem s tobom k2007. puno mi pomaže forum i čitam ga redovito, ali uvijek savjet i pomoć tražim od svog ginekologa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima jedan odlican savjet za zene kojima doktori prepisuju medikamente u trudnoci. Pitajte ih 4 pitanja, a mozda i peto.
    1. Koje su dobrobiti tog lijeka/procedure?
    2. Koji su rizici?
    3. Postoji li alternativa?
    4. Sto ce se dogoditi ili sto se moze dogoditi ako ne pristanem na lijek/proceduru?

Ako vam lijecnik na prvo pitanj odgovori da su dobrobiti apsolutne i stopostotne, a na drugo da rizika nema, onda je tu i peto pitanje tocnije zamolite da vam to sve da napismeno, potpisano i ovjereno.

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo curke što doktorica Harni odgovara na pitanje o normabelu

"Normabel (benzodiazepini) ne spada u skupinu lijekova koji imaju dokazano djelovanje u lije

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

marta,

danchi79, super za odgovor - sad bar znas na cemu si.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U 16.tj. trudnoće imala sam ooobilno krvarenje. Na pregledu kod moga gin. ( privatnik ) lijek je mirovanje. Krvarenje ne prestaje i odlazim u bolnicu i uz normabel dobivam još neki lijek. Nakon 7 dana izlazim iz bolnice i jurim kod svog ginekologa,pokazujem lijekove, a on komentira : Ako mislite da ih trebate piti Vi ih i dalje pijte, ali ja ih nikada nisam i nikada neću niti jednoj ženi prepisati. Ne znam zašto moje kolege misle da je svaka trudnica psihički bolesnik i olako prepisuju takve terapije.
    Ja ih više nisam pila jedino sam strogo mirovala do kraja trudnoće!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koji su simptomi ustezanja?
    Citiram "U slučaju da ste redovito primjenjivali NORMABEL u posljednjem razdoblju trudnoće,u Vašeg se novorođenčeta nakon poroda mogu pojaviti simptomi ustezanja."
    Što to znači? :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam si to povezala sa sporijim razvojem. Moj bebac je uvijek bio veci tj. imao vecu tezinu nego sto bi trebao imati za taj tjedan. A otkad pijem normabel imam osjecaj da sporije raste, sad ima tezinu taman za svoj tjedan. Mozda sam u krivu ali nekako imam osjecaj da je to zbog normabela. Ali ipak cu ga rade piti (pijem ga samo po potrebi, mozda 1 dnevno) nego da se maleni prerano rodi.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sporiji razvoj-ustezanje....? Ne znam,meni to drugačije zvuči... :?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A velim, neznam, ja sam si to tako povezala zbog tezine. Slobodno neka me ispravi ko zna tocno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znanstvenici ve? niz godina upozoravaju na mogu?e štetne efekte primjene benzodiazepina u trudno?i. Iako nije dokazan embriotoksi?ki niti teratogeni efekat, poznato je štetno djelovanje benzodiazepina osobito kod primjene u 3. trimestru trudno?e. Ovdje se opisuje i poseban sindrom “floppy infant syndrom”, kada se kod novoro?ene bebe javljaju znaci odvikavanja odZnanstvenici ve? niz godina upozoravaju na mogu?e štetne efekte primjene benzodiazepina u trudno?i. Iako nije dokazan embriotoksi?ki niti teratogeni efekat, poznato je štetno djelovanje benzodiazepina osobito kod primjene u 3. trimestru trudno?e. Ovdje se opisuje i poseban sindrom “floppy infant syndrom”, kada se kod novoro?ene bebe javljaju znaci odvikavanja od benzodiazepina: slabost refleksa gutanja, hipotermija, hipotonija, kao i depresija disanja.: slabost refleksa gutanja, hipotermija, hipotonija, kao i depresija disanja.
    Ovaj dio nazalost mogu potvrditi iz prve ruke.

Kad sam bila trudna s Noah to ljeto smo bili u Opatiji i par pregleda sam obavila kod doktorice kojoj sam tad iznimno vjerovala. To ljeto iz nekog razloga sam dva-tri puta iz cista mira izgubila svjest. Odradili smo kojekakve testove i sve je bilo ok osim tlaka koji je bio dosta nizak.
    Ona je prepisala Normabel 3 puta dnevno na mjesec dana. Ja mislim da sam bila oko 4 ili 5 mjeseci trudna.

Ja sam ga mozda pila tjedan dana i u manjim dozama nego sto je ona prepisala i trudila se piti puno vise vode da podignem tlak i odmarala. Sve u svemu bilo mi je bolje i nisam vise pila.

Noah je rodjen na vrjeme 4300gr i sve ok i onda poslije nekih 20ak dana problemi.

U Nizozemskoj je hospitaliziran sa mjesec dana na 18 dana radi slabosti refleksa gutanja i na kartonu je pisalo hipotonija. Nikom ne bi pozelila tu muku. Tad nisam znala ni sta to znaci dok se nisam isla malo raspitati i dok se nisu krenuli pregledati moji kartoni od trudnoce. Predpostavka je da je to bilo radi benzodiazepina. Svasta se moze desiti kad nisi upucen i samo slijepo vjerujes.

Samo da kazem da je moj Noah sad ok ali tad mi se srce paralo, u pocetku sto od neznanja a kasnije sto od saznanja. Na netu ima jako puno o benzo i posljedicama na bebe a u HR se fakat daje i sakom i kapom kad i nije potreban.

Apsolutno potpisujem sve sto je Lutonjica napisla i ovo su super pitanja koje je Marta stavila.

Apsolutno neosporavan znanje strucnjaka ali kad dodje do ljekova kao da ponekad su dani da se usutkamo ili skinemo se neko s vrata.

U Nizozemskoj su se zgrazali da mi je bio prepisan Normabel jer nisam imala nikakvih problema za takvu proceduru.

Zato cure oprez, odmjereno i umjereno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Akoe žena ima češće bh kontrakcije bezbolne samo stezanje da li je štetnije popit normabel ili pustiti kontrakcije????????
    Mene zanima koliko ustvari bh kontrakcije mogu štetiti i da li uopće štete??
    Meni se pojačaju kada sam nervozna, bole me crijeva ili se napuni mjehur. Što onda popiti normabel ili ne?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa to je onda jako bezobrazno od doc! Da sam znala ne bih ni tabletu popila. Ja sam mjesec dana pila 2-3 tablete na dan,a od zadnjeg pregleda prije tjedan dana po 1 na dan. Doc mi je rekla do poroda piti jednu navečer,ali budući da su se te tablete pokazale tak dobrima,ja dižem ruke od njih! (osim ako će mi trbuh baš biti tvrdi).

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Natasa30, od koliko mg su bili normabeli koje si ti pila?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam pila normabele u prvoj trudnoći i sve je bilo super. naravno nisam pila 3 dnevno već 1!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Natasa30, od koliko mg su bili normabeli koje si ti pila?
    2mg

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ih već koji tjedan ne pijem pa sam još u komadu. Slijedeći tjedan ulazim u 38.tak da više nema straha za bebicu da se i rodi.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne vjerujem nikome!
    Ja sam jednom zavrsila na hitnoj radi krvarenja, sva uspaničena, pa mi ih je propisao dezurni liječnik, ali ih nisam pila. Kaze moj ginekolog - i bolje! Eto.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam od pocetka bila na mirovanju,prvo sam dobivala utrogestan,a nakon prvog tromjesjecja normabel.iskreno,pila sam ga samokad sam osjetila stezanja i pritisak,nisam se njime kljukala 3 puta dnevno.
    sada sam 32 tjedna,dobila sam jace kontrakcije,i dalje mi je pripisan normabel,al ga uzmem tu i tamo,ne 3 na dan.doktorica mi je rekla da mogu uzet duplo magnezija ako su mi kontrakcije jace.eto..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je moja u trećem mjesecu prepisala normabel zbognekih bolova za koje je usput konstatirala da su skroz normalni?! Pa koji bog će mi onda tablete? Popila ja tri i odustala . Mislilm da su ona pitanja koja je ntako napisao dobra pitanja. Naši lječnici jesu stručnjaci ali je tržište lijekova ogromno, svaki dan stižu nove stvari i kako i što se prepisuju i po kojoj logici je uvijek upitno. Oni su doktori medicine a ne farmacije ili biomedicine i ja mislim da lijekove u principu propisuje neka krovna udruga. E, sad, ko, zašto i kako, da li aspirin ili andol (karikiram) i u kojoj mjeri...to je jaaaakooo puno para i lobiranja i svega. Meni kolegica distribuira npr. oftamološke lijekove i to je čisti plac; dođe u ordinaciju, otvori kofer i ajmo, reklama i nagovaranje. I tu su onda neki pokloni, provizije itd. To se tak radi i zato uvijek cum grano salis sve to, velika je to industrija. Pitajte svaki put kad vam nekaj smrdi, nisu ni doktori baš uvijek savršeno apdejtani. Vjerujem da jednostavno i ne stignu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure ja sam u bolnici već 15 dana, imala sam trudove, otvorna sam, na partusistemu i uredno moram piti 2x5 mg normabela a kad me čope grčevi još mi spraše spasmex i normabel od 10 direkt u guzu, i moram reć da djeluje jel se i ctg smiri

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj veda prvotno napisa
    Cure ja sam u bolnici već 15 dana, imala sam trudove, otvorna sam, na partusistemu i uredno moram piti 2x5 mg normabela a kad me čope grčevi još mi spraše spasmex i normabel od 10 direkt u guzu, i moram reć da djeluje jel se i ctg smiri
    a u kojem si tjednu i koliko si otvorena?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Akoe žena ima češće bh kontrakcije bezbolne samo stezanje da li je štetnije popit normabel ili pustiti kontrakcije????????
    To i mene zanima. Iako mi je prepisano 3 puta dnevno od 2 mg, ima dana kad ga ne popijem jer nemam toliko ceste kontrakcije, ali isto tako ima dana kad me love i po 3-4 u sat vremena i kad jednostavno mislim da mi je pametnije popit jedan. Najcesce ga popijem navecer jer kad legnem, kontrakcije su puno jace, i dalje bezbolne, ali puno intenzivnije. I kaj da onda radim? :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Citiraj Garfy prvotno napisa
    To i mene zanima. Iako mi je prepisano 3 puta dnevno od 2 mg, ima dana kad ga ne popijem jer nemam toliko ceste kontrakcije, ali isto tako ima dana kad me love i po 3-4 u sat vremena i kad jednostavno mislim da mi je pametnije popit jedan. Najcesce ga popijem navecer jer kad legnem, kontrakcije su puno jace, i dalje bezbolne, ali puno intenzivnije. I kaj da onda radim? :?
    Da, i mene to zanima, sta je gore?? Piti normabel ili pustiti kontrakcije??? Ja imam bezbolne kontrakcije jos od 13.tjedna, i one su mi skratile cerviks, propisano mi je 2x2, ali ga pijem jednom dnevno, ujutro, a poslije podne pijem Mg...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koksy,pusti normabele,nama više ne trebaju

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

u 23tj sam i od jučer imam bolove u kralježnici koji se šire u desnu nogu. Odem danas kod gin, sve je ok jedino tlak visok. Kaže on meni pit ćete Normabel pa će vam se i bolovi smiriti i tlak.
    Ja si mislim Normabel, pa to moja mama pije za živce i opuštanje. Al reko ajd pročitat ću upute. Čitam ja i normalno piše nepreporučuje se u trudnoći.

Odlučim odmah da ga neću piti. Radije ću se malo smiriti i popiti magnezij tu i tamo.

Te ukoliko mi se bolovi pojačaju i nastave otići ću kod drugog gin.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

men su 3 ginekologpropisala normabel za tlak ,8 TT sam

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    men su 3 ginekologa propisala normabel za tlak ,8 TT sam

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

danas mi je prvi put bio visok, inače niski

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam u 30tj i dr mi cijelu trudnocu pise da pijem normabel,ja ga nisam niti ga pijem(popila sam jedno dva puta i to kada me ludacki bolila glava)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

treba procijeniti da li je veća šteta od normabela ili od visokog tlaka koji je opasniji u svakom slučaju. naravno treba vidjeti i da li je zaista tlak visok ili doktor samo tako prepisuje lijek.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja vas žene ne razumijem - pa ako doktor prepiše lijek valjda zna koji su rizici i procjenjuje da su VEĆI od vaših tegoba nego od normabela...

Sorry, zbilja ne razumijem - visoki tlak nije opasan samo za dijete nego i za majku. A beba treba majku ili???

I zašto ići drugom doktoru ako te boli noga i imaš visoki tlak? Pa i drugi će ti nešto prepisati, a ti ni to nećeš piti???

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Ja vas žene ne razumijem - pa ako doktor prepiše lijek valjda zna koji su rizici i procjenjuje da su VEĆI od vaših tegoba nego od normabela...

Sorry, zbilja ne razumijem - visoki tlak nije opasan samo za dijete nego i za majku. A beba treba majku ili???

I zašto ići drugom doktoru ako te boli noga i imaš visoki tlak? Pa i drugi će ti nešto prepisati, a ti ni to nećeš piti???
    potpisujem

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nemože on meni na osnovu jednog mjerenja procjeniti da li mi je tlak sad stalno visok a inače je niski. A nije potvrdio da su bolovi u kralježnici posljedica kontrakcija nego je rekao vjerojatno od tereta.
    Pa mislim je li to dijagnoza za Normabel?! Te ću radi toga ukoliko me i dalje bude boljelo potražiti drugo mišljenje.

U prvoj trudnoći sam imala iste sindrome ali u malo kasnijoj trudnoći i nisam pila ni jedan lijek.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A da nekažem što se već ovdje pisalo da Normabel spada u skupinu D rizičnih lijekova za trudnoću.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma ja samo hoću reći da napadaš lijek koji je vjerovatno bio presudan za preživljavanje mojih dvoje djece
    naravno, ako nemaš dovoljno simptoma, da ti nije potreban.
    zašto se trovati, ako ne treba.
    treba samo prosuditi treba li ili ne treba.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

slažem se

samo htjela komentirati kako je doktor brzinski dao taj lijek u mom slučaju. Evo čak jutros ni nemam bolove. Možda sam samo preumorna. Vidjet ćemo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •