Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: Ishrana sedmomjesecne bebe

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kakvog je raspoloženja? Jesu pelene uredno mokre?

Tih 500ml je okvirno, ne jedu svi jednake količine. Pogotovo ako je muče zubi, normalno da jede manje, pa ni odrasli nisu ludi za jelom kad ih nešto boli.

Ako je dobre volje, ne brini. Gladna djeca se ne smiju .

Budeš li dulje vrijeme zabrinuta da nedovoljno jede, otiđite kod pedijatra na vaganje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Kakvog je raspoloženja? Jesu pelene uredno mokre?

Budeš li dulje vrijeme zabrinuta da nedovoljno jede, otiđite kod pedijatra na vaganje.
    Ma super je raspoložena, ponekad bude nervozna, jer je zubići muce. Međutim, slabije spava do prije 10 dana bi mi spavala od 20h do 06-07h. Sada se non stop budi, okrece se kao mali crvic. Ne razumjem. Ja to prepisujem zubicima, jer ne znam. Probala sam joj tada dati bocu, ali nije htjela, tj. popila bi 10-20ml, i to je to.
    Pelene su uredno mokre, naravno nekad vise, nekad manje, ovisno o dodatnoj tekucini koju pije (voda, caj, sokic).

Kada smo bili kod pedijatra prije 15 dana, imala je 9350 gr. Jucer sam je vagal i ima 9900 gr, tako da mislim da je dobro.
    Vjerovatno je jos samo jedna faza rasta. A mozda sam zabrinuta, jer sam se taman naviknula da ponovo spavam citavu noc, pa sad kad ne spavam u cudu sam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Martina, kada planiras poceti sa glutenom? Je li 8 mjeseci prerano? Ja jos nisam mislila, ali ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sa navršenih 8 mjeseci ih se može početi uvoditi, ali pošto mi nismo baš prihvatili ni ove bez glutena , ostale će još malo pričekati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pitanje za MartinuP i druge mame koje doje:

Kako mu spremiš obrok navečer: sa svojim mlijekom ili nekakvim 'tuđim'?
    M je isključivo dojen do 6 mj. Sad smo (7,5mj) na dva dodatna obroka (voće ujutro oko 9,30-10 i povrće+meso+žitarice poslijepodne). Dojim ga na zahtjev.. to je nekad svakih sat a nekad prođe i 4, a noću svako cca 2 sata.
    Noću zaista sisa (ujutro su sike ispražnjene) pa se bojim da mu je 'slaba večera' i mislim se da mu napravim konkretniji obrok uvečer. Vidim da je uobičajena praksa mliječna kašica ali ne znam kako bih je spremila - s kojim mlijekom? :?
    Inače M voli žlicu - voće nešto slabije, ali povrće/meso/žitarice pojede slasno obrok od cca 2,5 dcl.

Hvala puno.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moje mijeko, naravno . Uvečer kad A. zaspe imam jedinu priliku za izdajanje, nakon dugog praksiranja uspiijevam izdojiti 60-70 ml (s izdajalicom, ručno mi nije išlo nikako, nisam uspijevala potaknuti let down), a ako mi pofali tekućine za razrijediti žitarice, onda dolijem vode koliko mi fali.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo probali proso, i nije jos se bas svidjelo. Nije znala sta ce s njim, pa je nisam puno mucila. krenuli smo i sa juhom, ali je bila smjesna, drzala bi je u ustima, a usta bi ostavila otvorena.
    Mozemo li koristiti rizino mlijeko?
    Danas nam 8 mjeseci! :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mene zanima kada se može ponuditi rižino mlijeko :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam malca od skoro 8 mjeseci, s dohranom smo započeli sa 6, do tada isključivo dojen. Nakon 2 mjeseca on i dalje ima jedva 1 obrok (čitaj: pojede nekoliko žličica) dohrane. s obzirom da i dalje cica k'o lud i dobro napreduje nemam neke posebne brige, ali ipak mi se čini da bi već mogao lagano početi jesti... Pogotovo kad čitam vaše jelovnike- za nas je to nekako daleka budućnost, čini se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E-mama, ako je malac zadovoljan i dobro napreduje, ja se na tvom mjestu ne bi ni zabrinjavala ni zurila.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma nema brige, samo sam se iznenadila da vasi klinci ovako dobro prihvacaju dohranu. Marko uopce ne kuzi da bi se mogao najesti zlicom, samo cica je njemu klopa, a zlica je igracka

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rižino mlijeko se može dati odmah sa 6 mjeseci, kad i riža.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Super! Probat ćemo i to. A s čim da dajem rižino mlijeko?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •