MM je radio u državnom poduzeću 2 i pol godine i potpisivao je ugovor na određeno svaka 3 mjeseca. U prosincu, to poduzeće je njihov sektor privatiziralo tako da su ugovore samo prebacili drugom poslodavcu. MM je bio na određeno i dobio je knjižicu 22.12. i nije želio potpisati za novog poslodavca. Ono što nas zanima je njegovo pravo na godišnji odmor. Po potpisanom ugovoru imao je pravo na njega. Kad god je tražio nije mogao dobiti dan. Ogorčeni svime otišli smo u inspekciju rada i tamo su rekli da se poduzeće mora pismeno očitovati, ali u svakom slučaju da mu moraju ili isplatiti taj godišnji ili potpisati novi ugovor za trajanje godišnjeg.
Pismeno očitovanje smo tražili početkom godine i iako je rok 15 dana, nisu se javljali već smo mi njih zvali svaki tjedan. Danas sam dobila neku gospođu koja mi je digla živce i rekla da rješavamo sve preko suda.
Isplati li se to i imamo li ikakve šanse?????
Ono što je najgore od svega, MM sada radi u novoj firmi i trebao bi za koji dan ući ponovo u staru firmu kao kooperant. Stara firma ima zakon o lojalnosti, pa mogu li mu oni na taj način (zato što se dira u osinjak) onemogućiti ulazak???![]()