-
Ako uvažavate mišljenje trostruke majke, ja bi vam svima preporučila da ne forsate i ne frustrirate ni sebe ni dijete. Kada njihov organizam dozori, tada će se to i desiti - brzo i preko noći.
Meni je iz pelena najbrže izišla kći - niti je čula, niti je govorila,niti sam s njom mogla komunicirati. Brzo je sama shvatila šta se od nje očekuje kada sjedne na nonu, kad bi nešta u nju napravila mi bi napravili huru-buru i slavlje, nagradili je i cura je brzo uskočila u gaće.
Dečki su bili druga priča, oboje s 2,5 godine, preko noći, i odmah na stojećki, nona nije ni ulazila u kombinaciju.
Ovaj najmlađi je ostavio pelene prije nekih mjesec dana, znači, usred zime. Moje kolegice u vrtiću (jaslicama) rekle su da one najbolje vide po peleni, kada je suha nakon dužeg vremena onda je dijete zrelo. Sve dok je pelena manje-više stalno mokra to još nije to. Mislim, nije da se ne može dijete ostaviti bez pelene, ali dešavati će se često da im pobjegne i da ih morate presvlačiti.
Nekada se zaletim na ono "Bespelenaštvo od rođenja", priznajem da nisam imala živaca za tako nešta.
I još nešta, vrlo često je izlazak iz pelena povezan s razvojem govora. Ne znam zašto, ali kad se dijete govorno "otvori" i propriča, tada se obično desi i nagla promjena na planu ostavljanja pelena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma