Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: zabrinuta - pravo na naknadu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno zabrinuta - pravo na naknadu

Meni je ugovor o radu istekao 1.1.07., no ja sam na komplikacijama od 1.12.06. Sad sam se malo zabrinula.
    U HZZO su mi rekli da se NE moram prijaviti u HZZ, posto sam na komplikacijama. Sad sam bas citala da necu imati pravo na porodnu naknadu ako se nisam prijavila. Pise da se zena obavezno po prekidu radnog odnosa mora prijaviti kod HZZ (zavoda za zapozljavanje) kako bi kasnije stekla pravo na rodiljnu naknadu.
    Pomozite mi, jer stvarno vise neznam gdje da sta pitam.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jesu ti u HZZO otvorili staž? Ti si sad trebala biti na njihovoj skrbi, sve dok se ne zaključi bolovanje. Tek onda ideš na HZZZ.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Oni meni normalno placaju ovih 830 kn. Jel to to?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Je. Kad ti se zaključi bolovanje, oni će ti zaključiti radni staž i onda ideš na HZZZ, u roku od 30 dana od odjave, radi stjecanja prava na rodiljnu za nezaposlene.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Šta nije po zakonu da moraš biti na burzi najmanje 9 mjeseci da imaš pravo na naknadu za nezaposlene?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Za rodiljni dopust za nezaposlene mame to nije uvjet:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1461

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u sličnom scenariju i ovako kako ti je Minnie opisala tako i jeste, kad ti istekne bolovanje prijavljuješ se na HZZZ i od dana rođenja djeteta imaš pravo na tih 1600,00kn mjesečno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

puno vam hvala!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Minda prvotno napisa
    ja sam u sličnom scenariju i ovako kako ti je Minnie opisala tako i jeste, kad ti istekne bolovanje prijavljuješ se na HZZZ i od dana rođenja djeteta imaš pravo na tih 1600,00kn mjesečno.

bolovanje je do 45 dana prije poroda, tih 45 dana je porodiljni - da ili ne? Kakva naknada je za tih 45 dana?

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Za rodiljni dopust za nezaposlene mame to nije uvjet:

Pohvale na vašem trudu i zahvale na lako dostupnim info, ali molila bi vas dodatnu pomoć. 10.10.2006. prestala sam raditi i još se nisam prijavila na hzz. Nisam imala pravo na naknadu(5mj rada), pa nisam imala živaca prepirati se sa zaposlenicom koja me radi toga nije htjela prijaviti. Vanredna sam studentica, trudna 3 mj. i namjeravam se sutra prijaviti na hzz. U info na vašim stranicama piše da moram biti prijavljena godinu dana na hzz da bi dobila naknadu. Da li mogu dobiti naknadu i koliko dugo ću je primati?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A jooooj , nećeš dobiti naknadu, ne zato što nisi na birou godinu dana nego zato što se nisi prijavila u roku od mjesec dana od prekida rada:

vode se u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najmanje 12 mjeseci koji prethode porođaju djeteta za koje se ostvaruje odnosno pravo ili da su se u roku od 90 dana nakon završenog redovitog školovanja, odnosno u roku od 30 dana nakon prestanka radnog odnosa, službe ili obavljanja samostalne djelatnosti prijavile u evidenciju nezaposlenih pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •