točno takomaster blaster prvotno napisa
Ja bi rekla da je bitna stepenica za život svake žene jer se nakon poroda sve mjenja. Dobar, prirodan i nježan porod bez povreda perianalnog predjela pozitivno se reflektira na kompletan period babinja, dojenja, startnog roditeljstva, kasnije seksualnog života, a i inkontinecije žene, pa i želju za još kojm djetetom.
I ja tako mislim (boldano). Za ovo ne boldano, nemam ti pojma, meni su da tako kazem, prekinuli normalan porod dripom i sve upropastili. Tako da sad kad sam preboljela (jer sam se prilicno uvrijedila, naljutila i osjecala hm.. pomalo silovanom, ili nekako slicno), konacno imam neki stav. Porod, svoj, kao takav dozivljavam svoj svojoj punini, svega onog sto se dogodilo lijepo, prirodno i samo od sebe - sve do dripa. Moji trudovi, i oni lagani i oni jaki, moje puknuce vodenjaka, moj osjecaj prelaska tj iskljucivanja svijesti iz onog okruzenja i potpuno nestajanje u samu sebe, u bit poroda, kada samo pustis svoje tijelo, uzivas u to bolnom ali prekrasnom osjecaju dolaska malog bica. Ma ne znam - tesko mi je to opisivati, nemam bas vremena tipkati, a takvo sto vm ja ne mogu reci u tri rijeci.samaritanka prvotno napisa
Duhovno, porod je zaista nesto posebno. KAo da sam u tim trenucima odrasla do kraja, presla u novu fazu postojanja, saznala nesto sto mnogi na ovom svijetu nikada nece saznati, tako jednostavno a tako komplicirano. Svatko za sebe, barem ja tako mislim. Otkrivas bit postojanja.
Eh, da nije tako ne bi se sad ova tema ovdje vodilasamaritanka prvotno napisa
![]()
Da, porod je važan, pogotovo jer je početak. Ali vjeruj mi, viđao sam žene koje su itekako prirodno rodile, pa zapostavljaju svoju djecu potom. Prirodno su rađale i naše bake, i sve prije njih. A ljudi su bili sve gori i gori, pogledaj na kraju svijet u kojem živimo.
Mislim da samaritanka hoće naglasiti važnost osvještavanja poroda. Dakle biti svjestan što, kako i zašto radiš.
Biti spreman prirodno roditi, doživjeti radost dijeljenja ljubavi s novim opipljivim životom, to znači biti spreman i podizati to dijete na najkvalitetniji način koji mu roditelj može pružiti, podržavanje razvoja do vlastite samostalnosti, a i kasnije. S osvještenim porodom takva se zadaća ipak lakše ostvaruje.
Mislim da na način odgajanja djeteta i bliskost s njime ipak utječe puno više stvari od samog prirodnog poroda. Na sreću, jer s obzirom kakvi su naši porodi u hrv. rodilištima, danas skoro nitko nebi imao dobar odnos s djetetom. Ali ono što me nitko ne može razuvjeriti je da od full medikaliziranog poroda ne ostaju samo traume majci, nego i djetetu. Moj Rio je oduvijek full zahtjevan, nemiran, kao da se boji da ćemo nestati ako se ne nađemo istog trena uz njega kad on osjeti potrebu. I danas se gotovo uvijek budi plačući, po noći kad se probudi plače ne otvarajući oči kao da je sam na ovome svijetu, a ne desetak centimetara udaljen od nas. Bio je topic u utjecaju poroda na karaktera tj. smirenost djece, i nije na kraju ništa dokazano jer je bilo i suprotnih primjera. Ali ja sam sigurna da bi Rio ipak bio smireniji da je porod bio prirodan. Uostalom, amigdala itekako pamti već u trenutku rođenja.
Pozdrav svima!
Želim svima sretan Dan žena!![]()
Da dobijete puno više ljubavi i razumijevanja, jer to zaslužujete!
Enjoy![]()
e, baš ti hvala! upravo to mi najviše i treba!Da dobijete puno više ljubavi i razumijevanja, jer to zaslužujete!
Želim svima sretan Dan žena!
molim isto i za rođendan i božić i novu godinu i godišnjicu braka i...
Baš vas je lipo čitat. Hvala.
P.S. Samo nisam baš shvatila :? one koji ne razumiju njegovu/mušku/elektrotehničarskuzainteresiranost za ovu temu. I da on ne može vidit kroz šta mi prolazimo...pa ne znam, po toj ligici, nisam ni ja vidila kroz što MM prolazi gledajuć moje lice koje se grči u boli rađanja...ne moramo sve osjetit na vlastitoj koži da bi bili zainteresirani, informirani, osviješteni.
Inače baš mi je super onaj post di se piše kako ste zapravo neasistirano rodili kod kuće, a da se to stručno zove...kriminal. Ne znam, nekako volim i podržavam takve kriminalce
Gledala sam neki dan film (po ne znam koji put) Plava laguna.
Ovaj put mi je baš upala u oči scena poroda. Za razliku od ostalih holivudskih filmova (i ne samo holivudskih) ovaj porod je bio prikazan baš onako iskonski. Neko se očito dobro potrudio.
Uglavnom, Em je otišla u šumu - odvojila se u osamu. Nije se javljala kad ju je dečko tražio. Počela je zvati njgovo ime u tranziciji.
Najbolje mi je bilo kad se u izgonu digla u čučanj i nagnula prema naprijed.
I kako je fantastično bilo prikazano kako beba sama pronađe brdavicu.
Bravo za režisera i scenarista :D
I bilo je još prikazano kako beba može plivati u vodi.
I kad je bila u tranziciji, kako nije odgovarala na pitanja.
Što je tranzicija?
momenti neposredno prije izgona, kad je mama totalno u nekom drugom svijetu, kad je bol najveca, moze se javiti i strah, ocaj... to je uglavnom ono kad traze carski ili kazu ja bi doma, predomislila sam se![]()