-
Posvojili smo klinca o 10 godina
Draga vIvI i svi ostali koji pratite ovu temu!
Ja sam brand new u forumu i nacekala sam se dok sam se ulogirala! Imam dvoje djece, princezu od 8 godina i farabuta od tri s kojim mucim muku jer ima teskoca s kakanjem pa sam odgledavala druga iskustva i prikljucila se ovoj temi iz opceg odusevljenja...
Jucer sam naletila vIvI na tvoju ispovijest i odcitala je u dahu. Na pocetku su mi suze tekle od ganuca, poslije od smijeha! Vjeruj mi vec se dugo nisam tako iskreno nasmijala, izgledala sam ko smajlic u kutu koji krepiva od smijeha!Sjajno si sve opisala, da se ne ponavljam, cure su sve rekle hvaleci te.
Imam potrebu reci nekoliko stvari.
1. Tvoja prica je fenomenalno iskustvo svima koji imaju posvojeno dijete ili to tek namjeravaju uciniti.
Tvoje iskustvo je inspirirajuce svim roditeljima, bioloskim ili ne. Kao sto su ti mnogi rekli, u njima se nalaze mnoge mame i tate. Zelim ti reci da se pocesto ne trebas opterecivati da li se tvoj andeo ponasa tako jer je imao neku traumu i sto je utjecalo na njega. Ne optercuj se prosloscu, sto je bilo, bilo je. Uzivaj, imas jedinstveno iskustvo, nebeski blagoslov i zivi ga sada. I tako proslost ne mozes mijenjati, u sadasnjosti i tako cinis mnogo i to stalno.
I moja cura koja je osam godina, bioloska sam mati, i prozivljavam slicne faze koje i ti, tako da imam potrebu utjesiti te i reci, svi se slicno bakcemo, odgoj je tako nekako koncipiran: povuci-potegni.
Kroz cijelu tvoju pricu vidim samo pozitivu, naprosto ta dusa koja je kod tebe ne moze skrenuti s puta. Ima toliko mnogo vase paznje, podrske, svjesne roditeljske odgovornosti, velikkkkkkuuuu ozbiljnost kojom se bavite sinom da je to ocaravajuce, a opet ste opusteni i veseli.
Nista nije slucajno u zivotu, upravo ste se morali sresti. I ono sto si sama rekla nekoliko puta, majcinstvo mijenja! Ti ces, kao i tvoj suprug biti druga osoba kada se pogledate s distance. Ti utjeces na sina, on na vas. Sve situacije koje si ispricala su jako svakodnevne i sveobiteljske, samo ne uspijeva svatko tako budno biti i odgoju. Ono sto, bar se meni cini, je teze izmedu odraslijeg usvojenog djeteta i manjeg je naravno u zrelosti djeteta, ali i vaseg roditeljskog iskustva. Oni koji imaju male bebe, djecicu prolaze njihove finte koje su bile bezazlene i nezrele i ti se kao roditelj navikavas godinama na njihovu zakucastost, mane ili naprosto nacine ponasanja. Kao novopeceni roditelj, nailazis na sofisticirane metode provociranja, zavitlavanja, a nov si u tome. Ali cini mi se da se vi super snalazite u vasem peteročlanom obiteljskom gnjecanju! Svo divljenje vam saljem! Zelim vam puno strpljenja i dosljednosti!
2. Odusevila si me metodicnoscu price, svaka tema ima nadnaslovic, pocetak, kraj i poantu. Netko je rekao da razmislis o knjizi, a ja kazem super scenarij za film! Meni se sve vrtilo u slikama kad si ti pricala...Posebno ono:"Valjda ce sve biti u redu", uzdah,"Valjda". Duhovito, slikovito, realisticno.
Uzivaj i javi se, voljela bih vidjeti sto ima novoga.
Posvajanje me kao tema odusevljava!
Pozdrav od mame s mora
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma