Tebam savjet. Situacija je slijedeća. Moj S. (3,5god.) je srce od dijeteta. Nikada nije nekoga ugrizao,počupao i sl. Nije bas zainteresiran za drustvene igre (zaokupe mu paznju samo 5 minuta), ali sve sto ima veze sa fizickim aktivnosima njemu je super. Loptu napucava, dodaje, prima, žonglira na sve moguće načine. Crtiće gleda samo sa životinjama, s lavovima je opčinjen. Njinja kornjače i slične nikada nije gledao. Od aktivnosti se “bavi” plivanjem (bebe vidre), aktivnosti kao sto su karate i slično ne dolaze u obzir niti su mu ikada pokazane. To sve pisem iz slijedeceg razloga: Jucer nam teta u vrticu kaže kako se S. grubo igra (navlači djecu, valja se s njima, pokusava ih zajašiti, loptu ne da nikome....), kada su drustvene igre on se pokupi sa strane, tada mu dođe jos njih par i onda rade gore navedene gluposti.
Posto MM radi od jutra do navecer, kad dođe doma oni se poigraju na način da se skupa valjaju po krevetu, maze, grle, MM ga nosi na ramenima i trči kroz stan i sl. Problem je u tome da se S. pokusava na taj nacin igrati s djecom u vrticu (Znaci nema zle namjere , ne zeli on nikoga zgnječiti, zadaviti zagrljajem i sl.). Teta je to okarakterizirala kao da je on tamo glavni fakin (koji se voli naguravati, valjati, jako grliti...) dok on sve to radi kroz igru. Znam da to nije bas neki nacin za igru i na tome cemo poraditi.Smeta me sto je teta od toga napravila halabuku kao da je neki delikvent.( a to sto je vise puta bio ugrižen, zgreban, počupan nikome ništa.) Možda sam subjektivna jer se radi o mome djetetu za koje znam da nije nasilno pa me zanima kako riješavate situacije s tetama i da li se slažete da ako vaše dijete nekoga jako zagrli i stisne pa se s njim valja po podu da je to katastrofa. Sorry na poduzem postu ali nisam znala kako objasniti sitaciju.
Pozdrav.

p.s. Rekla sam teti kako mislim da je to sve normalno za djecu te dobi (da se razumijemo ,on nikoga ne povrijedi fizički) na sto je ona rekla da bas i nije. Recite mi da li se vasa djeca igraju kao moj S.