strije se javljaju puno prije ali nisu vidljive jer koža je u slojevima i tako puca :/
jedino što možemo učiniti je ublažiti njihovu pojavu
ako je koža takva da će popucat to će se i dogoditi bez obzira s čim se mažemo :/
tužno ali istina...![]()
strije se javljaju puno prije ali nisu vidljive jer koža je u slojevima i tako puca :/
jedino što možemo učiniti je ublažiti njihovu pojavu
ako je koža takva da će popucat to će se i dogoditi bez obzira s čim se mažemo :/
tužno ali istina...![]()
strije se pojavljuju puno prije ali nisu odmah vidljive jer je koža slojevita i tako puca...
:/
kad dođu na površinu onda je to to
puno se učiniti ne može, mogu se ublažiti ali ako koža nije elastična strije će se pojaviti bez obzira na to čim se mažemo.![]()
![]()
nažalost tako je kome je genetka bila naklonjena taj se ne mora brinuti
ups mislila sam da nisam poslala ...
sorry
ciao curke!
eto i mene da kazem nesto ''pametno'![]()
ja sam friska trudnica, koja za sada ima samo pozitivan testić, i koja već razmišlja ostrijama.
razlog je taj što nikad dosad nisam bila trudna, a strija imam po cicama, bedrima, guzovima, čak i na pregibima koljena i pazuha, iako se uvjek trackam svim i svačim. vjerujem da je genetika uplela svoje prstiće, ali još više vjerujem da je najbitnija stvar - piti puuuuuno VODE. ja imam sve te strije još odmalena (naglo sam izrasla), a nikad nisam baš previše volila tekućinu. čak možda i imam neki problem, jer ja žeđ osjetim možda dvaput ili triput na godinu, i to ako sam pojela nešto stvarno slano. a inače od tekućine konzumiram samo kavu, što je pak katastrofa jer iako ne pijem ništa, ona još djeluje kao diuretik.
i tako zaista mislim da bi prvo i osnovno pravilo trebalo biti minimalno dvije litre vode dnevno. ja se polako navikavam na to, i trudim se stvarno!
sretno svima![]()
samo prijavljujem da sam se ovaj put izvukla bez ijedne strije :D
koliko si se udebljala u trudnoći?kailash prvotno napisa
meni mama jučer kaže kako se ona nije mazala nikakvim kremama i dobila je brdo strija i po trbuhu i po nogama i grudima,
i kao ti ih sigurno nećeš dobiti jer se mažeš kremicama,
a ja![]()
![]()
![]()
pa mama, ti si se u trudnoći udebljala više od 30 kilograma, ne bi te spasila ni jedna kremica,
a ja do sada 6 kg !!!!
Ovako je nekako i moja mami meni rekla ... a ja se sjecam njenih strija po trbuhu kad je nosila sestru, bilo ih je bezbroj :shock: ali je isto dobila puno kila.
Ja sam trenutno na +3 pa se nadam da cu im barem malo umaknuti ... a mazem se ujuro uljem, navecer Lush plocica, a preko dana ako osjetim peckanje bilo koja krema koja mi dode pod ruku. Isto nisam bas osoba od puno pijenja vode, kao da zaboravim ... jedino ako si stavim na stol bocu onda i popijem.
ja sam si prije dva dana tek kupila Lush pločicu (each peach) i prekrasno miriše,
jedini mi je problemčić pto mi se osim na trbuhu, topi i u ruci dok ju mažem,
jel ima kakav način da to izbjegnem?
:shock: divim ti se ja sam 20 tj pa sam na +2,5srecica prvotno napisa
ivaa ja imam Therapy i isto se topi u ruci, posebno kako se stanjuje, pa ja to rijesim takao da namazem polovicu trbuha plocicom, a polovicu dlanom koji mi se zamasti od plocice
anamar ma imam ja dosta viska od ranije, a i kako me nisu vagali jedno vrijeme moguce je da sam na pocetku i gubila jer sam dosta povracala ... pa je sad takvo stanje, ali sad tek krece skupljanje kilica zar ne?
Nemoj se ni šaliti. Ja već 3 mjeseca nekontrolirano dobivam kile. Ako tek sada krenu još više puknut ću ko kokica! :shock:srecica prvotno napisa
Ja se kroz cijelu trudnoću mažem bademovim uljem i za sada strijicama ni traga :D
Ja kombiniram babylove dječje ulje, babylove kremu protiv strija i melem, pa koja mi dođe pod ruku, obavezno 2x dnevno.
Uz to, svakodnevno kod tuširanja radim piling (dm-balea)!!!
Sad sam u 35. tjednu, grudi su popucale na početku (prije intenzivnog tretmana), a ostalo se drži!!!
:D
28 kg??
a ja placem nad svojih 20... :shock:
neznam dali sam kod tebe negdje procitala da si se vratila mrsava iz rodilista??
kad smo vec kod mama..moja je dobila 30 kg..nije se mazuckala i nema nijedne crtice..a ja dobila po cickama u prva tri mjeseca dok jos nisam ni skuzila kaj se desava...![]()
![]()
Rodila sam pred 11 dana, u trudnoći dobila 16 kg, danas imam 8 manje (nadam se da će dojenje istopiti ostatak, a i više, brzo). Imam par strijica na oba boka i par skoro nevidljivih na lijevom dijelu trbuha (tamo gdje su stalno iskakale krvge).
nijedne! i mršava samivaa prvotno napisa
izvagat ću se uskoro pa javim koliko sad težim...išla sam roditi s 88 kg na 176 visine...prije trudnoće sam uvijek bila oko 60 kg
ja sam prije 100 godina bila na 60kailash prvotno napisa
![]()
startala sam trudnoću sa 72
a sad sam na 78
a strije se vide na grudima.... (iako tu nikada nisam oskudjevala)
Ja sam se mazala sa bademovim uljem i stalno sam bila masna i nijedne strije u 3 trudnoće pa se nadam da neće ni u ovoj
ipak sam ih pronašla, dobro su se sakrile...na dnu guze i na vrhu listova....ali ajde malo ih je....
Pih!!!!!kailash prvotno napisa
To ti je za uspomenu i dugo sjećanje.
Jedna od meni bitnih stvari u trudnoci je bilo da ne dobijem strije. Kako sam inace mrsava,a i visoka,jako sam se toga bojala te se od prvog dana mackala non-stop sa bademovim uljem i afroditinom kremom protiv strija. Iako sam se jaaaako udebljala -24 kg- nisam dobila niti jednu striju i bas sam sretna zbog toga!![]()