Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: nisu snjezno bijele

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno nisu snjezno bijele

kao sto naslov kaze, u zadnje vrijeme mi pelene nakon pranja nisu onako lijepo bijele kao sto je to bilo u pocetku, ostaju zute fleke od kakice. probala sam svasta: prati polupraznu masinu (stalno je ukljuceno dodatno ispiranje), prati ih istu vecer nakon sto ih pokaki, oprati ih "na ruke" koliko god mogu cim se pokaki. cak sam probala u deterdzent stavit i malo vanish praska ali fleke se operu tek nakon drugog pranja (kad vidim da su flekane odmah ih bacim u kantu kao da je prljava).
    imate li kakav tip & trick ?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ocat pomaze donekle.

al moguce je da ces neko vrijeme morat zivjet s tim "problemom", ovisno o bebinoj kakici.

normalno peri pelene. fleke, ako se pojave, nestanu (kao sto si i primjetila) nakon par pranja.

i nemoj flekave oprane hitat ponovo u kantu za prljave. to ti je skroz nepotrebno. pelena kao pelena je cista. jedino kaj ima fleku do slijedeceg pranja. a i fleku, da ti je to i bitno, ne vidis jer je s unutarnje strane.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kvasam ih, ali ni to ne pomaze. a ruzno mi ih je uopce gledat da se suse onako flekave. meni u glavi je dojam da su prljave

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, ja sam možda uspjela izbjeći taj problem. Izrezala sam od tetra pelene komadiće koji po dužini i širini idu malo preko onog uloška. Na to stavim još i papirić i dosada mi je svega par puta kakica propustila na pelenu i to samo malo sa strane Odmah sam isprala pelenu i namočila je s ostalima u kantu s vodom i octom. Fleke, na sreću, nisu ostale :D :D :D

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje rjesenje (kojeg cu se sad u zagrebu preko zime morati odreci ) je SUNCE. susenje na suncu totalno izbjeli fleke na pelenama, meni je to totalno nevjerojatno za gledat, al istinito

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj luki ima rijetke stolice, i sve pelene su mu zaflekane već sam se navikla na te fleke pa ih i ne primjećujem. ni prijekorne poglede moje sveki uglavnom, ja sam danas happy jer je bio lijep dan i posušila sam dvije ture pelena.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majo, u pravu si, sunce ih dosta izblijedi, ali kad ih tek stavim na susilo dosta se vide. najbolje da ih stavljem susit zatvorenih ociju 8)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Običan toaletni sapun Osim toga, možeš staviti onaj "papir" kad očekuješ "krutine".
    Ovo sa sapunom šljaka donekle i na starim flekama

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad sam prvi put vidla da su zaflekane malo sam se iznenadila. Nakon sušenja fleke se više nisu vidle i moj je problem bio rješen. Sada više ne obraćam pažnju na te fleke, znam da su pelene zapravo čiste

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Osim toga, možeš staviti onaj "papir" kad očekuješ "krutine".
    Ovo sa sapunom šljaka donekle i na starim flekama
    papir stavljam uvijek. a kod nas su "krutine" jos uvijek tekuće

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dakle, nisu sniježno bijele, nego zlatno žute

Da, na njih sam mislio, probaj običan sapun

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

davore,
    i to boja starog zlata

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uh, i ja sam s flekicama imala problema, ne samo na pelenama vec i na odjeci. Skuzila sam da prolaze bez frke ako bih mrlju odmah po njezinu nastanku dobro istrljala sapunom za rublje te namocila na neko vrijeme. Nakon toga bih robicu oprala u veš mašini na 40, 60 ili 95 ovisno o tome što se pere. Uglavnom, rublje bi ispalo blistavo 8) . Shvatila sam da nikako ne smijem dozvoliti da se kakica osuši jer onda ne prolazi. Eto, ja više sa žutim mrljama nemam problema , a nadam se da sam i tebi možda pomogla.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo kako ja radim: čim se pokaka ( a to je od kad je stavljam na tutu sve rjeđe 8) - jer cura pusti samo mali prdac upozorenja , a ostalo dovrši na tutu 8) ), daklem to pokakano odmah isperem pod jakim tuš mlazom, a ako je još zlatno- onda malo istrljam sa četkom i sapunom i bacim u kantu s octenom vodom.
    to uvijek izađe u pranju.
    jedino je problem ako uopće ne ispereš (npr. kad je premotam vani pa pelena stoji par sati u vrećici), ali izađe u drugom pranju.
    mene to puno ne zamara, važno da je guzi ugodno 8) .
    i pliz, nemoj stavljat vanish, to je fakat preagresivno za bebinu kožu :/ .

h.mommy, ja ti mogu samo potvrdit da su nam pelene puuuno čišće otkad djelomično prakticiramo infant potty training kojeg toplo preporučam .

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vrcinicu smo vec kupili. Sada samo cekamo da bebac pocne samostalno sjediti .

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jamajka, ne moraš čekat, ja sam počela taman u toj dobi u kojoj je tvoj bebač, pa bih je posjela skupa s tutom sebi u krilo.
    probaj poslije spavanja, onda obično nećeš fulat jer im se napuni mjehur tokom spavanja .
    i nemoj na silu, da mu se ne zamjeri tuta .

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ih opkuhavam u loncu i valjda su zbog temperature vode zaista snježno bijele.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, Poslid, ti koristis tetre, zar ne?
    Njih je ok iskuhavati, ali ove sivane se brze uniste iskuhavanjem, a nije neophodno.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam koristila tetre za brisanja i pranja kad su bili mali, a kakica je često procurila i na odjeću koja se nije smjela kuhati. Najsigurnije skidanje fleka bilo je u jakoj otopini deterđenta (Ariel za iskuhavanje), u što toplijoj vodi. Ali tetre sam znala samo danima ubacivati u tu otopinu (već naravno ledenu) i kad sam ih bacala na kuhanje bile su bijele. Onda sam stavila samo mrvicu deterđenta jer ga je već dosta bilo na njima. Mjera je otprilike pol mjerice deterđenta na kantu vode.

trnoruzica

Početno

ariel excel! sve ode i to u prvom pranju! (da me bar plaćaju za reklamu... )

u početku sam iskuhavala, ali sam skužila da se jednako dobro opere i na 60°.

svašta sam isprobavala i ariel je rješenje...
    pelene su one šivane s dodatnim "jezikom". papir ne stavljam.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se ariel (i sl. det.) nikako ne svidja bas zbog te svoje jacine, jer mi se ne svidja takvu robu stavljati bebi na kozu..ali ima o tome poseban topic

trnoruzica

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    meni se ariel (i sl. det.) nikako ne svidja bas zbog te svoje jacine, jer mi se ne svidja takvu robu stavljati bebi na kozu..ali ima o tome poseban topic
    da, vidjela sam nakon što sam napisala...

ja stavim program s dvostrukim ispiranjem. ha, izgleda da nema i jedno i drugo - sniježno bijelo, a da ne grize... meni osobno su te fleke grozne, a mislim da se pelene dovoljno isperu. s druge strane, ako čovjek ide u tolike detalje (da ne velim krajnosti), onda stvarno tome nikad kraja...

ali - neka svatko odluči za sebe...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sad nisam skontala jel ti mamazika namaces sve pelene u deterdzentu ili ne, samo sam htjela reci da sad vidim na Kushies siteu pise kako to nije dobro raditi. Jer im dosta skracuje vijek trajanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •