Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: mučenica

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno mučenica

Već odavno više ne spadam na ovaj podforum (vidi mi potpis), ali moj odraz u ogledalu (vidi naslov) je ko da sam rodila prije tjedan dana ili ko da me tramvaj pregazio. Ne bih rekla da sam izložena većem stresu nego većina majki male djece. Dapače, imam super muža, potpuno uključenog u sve oko domaćinstva i odgoja (osim dojenja). Počela sam se pitati jesam li gadno bolesna? Ali ne znam što bih rekla liječnici jer se osjećam sasvim dobro. Činjenica je, doduše, da nisam nikad bila ovako mršava. Hoću li ikad više izgledati jedro, zdravo, lijepo? Molim prijedloge čarobnih, okrepljujućih dijeta, tretmana i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nažalost ne mogu ti pomoći, jer meni fali još mjesec dana do poroda pa su naše situacije dosta drugačije
    ...ali pošto sam i ja 'osjetljiva biljka' (a mislim da tvoje 'stanje' ima više psihičke temelje), evo kako si već sada pokušavam stvoriti imunitet na osjećaj mučenice poslije poroda... napisala sam duuug spisak što sve želim promijeniti u svom životu (nakon poroda) - na bolje. nešto poput novogodišnjih odluka, ali ove zbilja mislim provesti
    ...od 'promijenit boju kose', 'kupit novi auto', 'upisati se na tečaj ovog i onog', 'uvesti obavezne duge šetnje nedjeljom', do onih psiholoških - 'biti bolja prema sebi', 'ne kritizirati se već nagrađivati', 'proširiti krug prijatelja' itd itd itd. došla sam do nekog 'prijelomnog razdoblja', kad se i ja želim početi osjećati 'obnovljeno' i najbolje moguće - zato prvi puta stvarno mislim ostvariti sve sa svog popisa, čisto radi sebe same (ali i drugih koji čine moju najbližu okolinu)
    ne znam jesam li dobro shvatila tvoj problem, ali možeš pokušati ovo, ništa te ne košta, a možeš si život debelo promijeniti na bolje. samo treba biti odlučan. a čak ako i ništa s popisa ne uspiješ ostvariti, nema veze. pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: mučenica

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Molim prijedloge čarobnih, okrepljujućih dijeta, tretmana i sl.
    čokolada,kolači,čokolada,kolači i tako cijeli dan,pa sutra opet iznova!

a sad za ozbiljno: jesi li možda kontrolirala štitnjaču?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Dijana, jesam prije desetak godina, i radila je besprijekorno. Mislim da nije stvar u njoj. Nisam svjesna baš ni nekih psihičkih temelja svog problema jer mi u životu (osim svakodnevnog "normalnog" stresa) sve štima. Zadovoljna sam brakom, poslom i prezadovoljna svojom kćerkom! I osjećam se dobro. Jedino što odraz u ogledalu govori suprotno - bolesna, izmučena ili joj je teško u životu... Možda me produženo dojenje iscrpljuje, ne uspijevam toliko pojesti, koliko Jana može podojiti. Ne podnosim mliječnu hranu, dakle križaj vrhnje, umake, razne kolače i sl. S druge strane takva hrana mi se ni ne čini zdravom, ne želim skupljati salo. Ali ni izgledati ko logorašica :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

S druge strane takva hrana mi se ni ne čini zdravom, ne želim skupljati salo. Ali ni izgledati ko logorašica :/
    moraš se odlučiti šta hoćeš i kako ćeš izgledati! nećeš sakupiti ništa previše ili višak sala ako ćeš pojesti umjereno "nezdrave" hrane!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a neke vitaminske komplekse za početak, pitaj u ljekarni.

možda ti je potrebna samo neka promjena iz svakodnevice...

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

berlinka, isto tako sam se osjećala i ja kad je vid bio negdje otprilike toliki kolika je sad tvoja jana. bila sam mršavi izmučeni štapić :/
    mene je jako iscrpljivalo dojenje, jer je vid čitave noći visio po meni, i bila sam kronično neispavana. nije se više htio voziti u kolicima, a nije baš htio niti hodati - pa sam ga stalno nosala gore dolje po radićevoj..
    onda sam počela piti nekakve mutivitamine, svjesno više jesti, a i on je nakon svoje 2. godine počeo manje dojiti, a malo kasnije i postepeno prestao.
    nemam nekakav pametan savjet, osim da se što više "brineš o sebi" odmaraj se , više jedi, spavaj...sve će doći na svoje mjesto.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Godinu dana nakon poroda i ja sam se osjećala kao "smeće". U svakom mogućem pogledu. Iz kronične zlovolje i nezadovoljstva izvukla me rekreacija. Prisilila sam se krenuti na aerobic i vrlo brzo postala zadovoljnija sobom i svime oko sebe. Uglavnom, bilo kakva fizička aktivnost me izvlači iz loših perioda svake vrste još od srednje škole, samo što mi je duuugo trebalo da shvatim da je to moj idelani lijek za loša raspoloženja.

(E sad, ne znam da li se računa, ali ja onda više nisam dojila, pa...)

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Jedino što odraz u ogledalu govori suprotno - bolesna, izmučena ili joj je teško u životu...
    Tako mi je i samoj, a nikada mi nije bilo ljepše u životu. Sa mm nikada bolje, uz dijete sam procvala, ali izgledam strašno. Ljudi koji me ne znaju od prije ništa ne komentiraju, ali rodbina i ostali uredno govore o mom "strašnom" izgledu. Prije braka i bebe sam imala puno stresnih situacija, a o djetinjstvu da ne govorim, sve to je nažalost odprinjelo da mi štitnjača gotovo i ne radi, i to je uzrok mojem izgledu. To sam nedavno saznala. Imam ogromnu vjeru da ću se oporavit. Berlinka savjetujem ti da prekontroliraš krvnu sliku. Vjerujem da nije ništa, ali za svaki slučaj. Niti ja nemam osim gubitka kg nikakve druge simptome.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Dijana, jedem ja i te kako nezdrave hrane (ovisnica o slatkišima ), ali mi se ne čini da bi moje zdravlje procvjetalo kad bih još povećala količine...
    Inače, prije par mjeseci sam bila na sistematskom, vadili mi krv i sve je navodno ok.
    Za početak, ponovo sam uvela Prenatal (prestala sam ga piti poslije poroda). Nastojat ću bolje jesti i smanjivati dojenje.
    Anek, tebi je, dakle, nakon Vidove 2. godine krenulo na bolje?
    Hvala svima na savjetima

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Hannah, oporavit ćeš se! Kako si saznala da je stvar u štitnjači?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

berlinka, ja ti nudim svojih par kila!!
    moze i 10!!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Hannah, oporavit ćeš se! Kako si saznala da je stvar u štitnjači?
    Ma ja sam borac, ne dam se Danas sam bez obzira na kg i umor šetala sa mm i sinom dva i pol sata kroz šumu uz planinarski dom. I osijećala sam se fenomenalno!!
    Moja mama već desetak godina pije hormone štitnjače, ima hipotireozu, savjetovala mi je da prekontroliram hormone, jer je imala skoro identične simptome kao i ja. A i sama sam sumnjala na štitnjaču.
    Berlinka

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

koliko spavaš i da li se naspavaš ?
    (a i ne izgledaš baš tako kako si se opisala)

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam isto jedna od onih koje izgledaju ispijeno. Dojenje me totalno iscrpljuje i pitam se kada će taj pad u kilaži stati, a moje dijete početi konačno jesti kako treba.
    Osim svega što su cure već napisale, dobra instant pomoć je tekući puder, rumenilo i maskara. Prije se nisam šminkala, ali sada često stavim makar samo rumenilo. Izgledam si puno zdravije. Obavezno jedem pet puta dnevno, ali ja čak pokušavam smanjiti slatkiše i kavu. Umjesto toga bolje mi je pojesti nešto zdravije.
    I gledaj to s pozitivne strane. Mislim da bi 99% žena rađe imalo kilu manjka nego kilu viška (ja bih u srednjoj školi dala sve da mogu obući traperice br. 27, mislila sam da su te mršavice hipersretne ).
    Dobra prehrana, malo svježeg zraka i proljetno sunce i svi ćemo se osjećati bolje .

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma da, bucka, već i ovako ti je nick vrlo upitan, ne može!
    Mirta, noć mi je još uvijek ispresijecana dojenjima, a što se tiče izgleda, ajde mi to ponovo reci kad se konačno vidimo!
    Saška, slažem se u potpunosti s tobom! Jedino što ja kavu za sada, uz svoj nizak tlak, ni ne pokušavam izbaciti. Što se tiče instant pomoći, baš mi je i kolegica (jedna od mnogih mladih mama u mom okruženju) rekla "osim što nemaš kila viška, nemaš ni šminku". Moram priznati da ne volim šminku, niti se znam šminkati, ali što se mora...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

draga, a da ti odlučiš Janu razveseliti jednom sekicom ili bracom? Da vidiš kak bi odmah lijepše izgledala, a i s mašavosti ne bi imala problema.

Malo se šalim, nemam ti šta pametno za reći, pa...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Annie prvotno napisa
    a i s mašavosti ne bi imala problema.
    trebalo je pisati "s mršavosti"

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a i s mašavosti ne bi imala problema.
    trebalo je pisati "s mršavosti"
    Baš mi se čini da to ne bih smjela, s obzirom da sam i sada iscrpljena, a trudnoća zahtijeva veliku energiju. Ali tebi čestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Berlinka, ja se slažem s prijedlogom da bi bilo dobro da kreneš na neki oblik rekreacije, što ti odgovara: aerobik, pilates, fitness... Čuda čini i za izgled a i za opće stanje organizma.

I nikako se ne slažem da bi bilo dobro da se udebljaš od nezdrave hrane. Puno je zdrave hrane koja bi ti dobro došla ako želiš nabaciti koju kilicu: integralni kruh i tjestenina, punomasni sirevi, razni umaci (rađeni doma, ne kupovni), mahunarke, tamna čokolada...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Shvaćam,poanta svega je da tebi treba par noći bez prekida da se naspavaš!
    Nikakvi pilatesi i sl jer za to nemaš energije.
    Pokušaj za sada sa vitaminima,a ostalo će doći kada djetešce krene spavati u komadu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •