Bok cure,
Htjela sam sa vama podijeliti najnovije info sa Merkura.
Sinoć smo bili na tečaju i u sklopu predavanja išli smo u obilazak rađaonica i cijelog odjela rodilišta!
Rekli su da vezano za bebe nije potrebno ništa donositi. Jedna sestra je rekla se donesu jednokratne pelene ukoliko inzistiramo da se bebe u njih premataju, jer oni imaju svoje ali isključivo platnene, pa ih samo u njih motaju!
Također je rekla da nam ne trebaju naše spavačice, šlape pa čak niti izdajalice jer da ih imaju nekoliko na odjelu!
Da za sam porod muškarci kupe u Hospitaliji sterilno odjelo za rađaonicu (sa hlačama, sama kuta nije dovoljna, da si oni što se njih tiče mogu ponijeti i hranu i vodu, da se ponesu ulošci, sve vrste toaletnih papira-ručnika-maramica, za rađaonicu fotić, da nam muž može vlažiti usta.
Baš kad smo mi bili u rađaonici nije bilo niti jedne žene da se porađala pa smo malo bili razočarani, jer smo se htjeli barem malo i na taj način pripremiti za ono to nas sve čeka!
Rekli su da su taj dan imali pravi baby boom i da su žene ležale i po hodnicima tijekom dana jer stvarno nije bilo mjesta u sobama! Ali kad smo mi došli sve su žene bile u sobama sa svojim bebama i na tren smo se navirili.
Istaknula je da je rooming in sa bebicama 24h, ali da se može iz bilo kojeg razloga zamoliti da se beba odnese (preko noći ili sl) ako ste npr.preumorni. Na prozoru prostorije iz koje se pokazuju bebe piše od koliko do koliko se može doći vidjeti bebu, pokažu je kroz taj prozorčić. I mislim da je pisalo da ih pokazuju od pet do šest sati! A da su posjete od četiri do pet!
Cijena apartmana je 600 kn i sve koje žele biti same mogu si to fino platiti, iako oni misle da je to bezveze biti sam. Inače sobe izgledaju lijepo, i cijeli odjel je uredan i čist, nisam našla zamjerku!
Maksimalno su se ljubazno potrudili da nam sve pokažu i objasne tako da su moji dojmovi pozitivni!
Eto to je sve što mi sada pada na pamet da smo čuli!
Nadam se da su za one koje misle poput mene put Mekura ovo korisne informacije!