Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: KB Merkur-friške info

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno KB Merkur-friške info

Bok cure,
    Htjela sam sa vama podijeliti najnovije info sa Merkura.
    Sinoć smo bili na tečaju i u sklopu predavanja išli smo u obilazak rađaonica i cijelog odjela rodilišta!
    Rekli su da vezano za bebe nije potrebno ništa donositi. Jedna sestra je rekla se donesu jednokratne pelene ukoliko inzistiramo da se bebe u njih premataju, jer oni imaju svoje ali isključivo platnene, pa ih samo u njih motaju!
    Također je rekla da nam ne trebaju naše spavačice, šlape pa čak niti izdajalice jer da ih imaju nekoliko na odjelu!
    Da za sam porod muškarci kupe u Hospitaliji sterilno odjelo za rađaonicu (sa hlačama, sama kuta nije dovoljna, da si oni što se njih tiče mogu ponijeti i hranu i vodu, da se ponesu ulošci, sve vrste toaletnih papira-ručnika-maramica, za rađaonicu fotić, da nam muž može vlažiti usta.
    Baš kad smo mi bili u rađaonici nije bilo niti jedne žene da se porađala pa smo malo bili razočarani, jer smo se htjeli barem malo i na taj način pripremiti za ono to nas sve čeka!
    Rekli su da su taj dan imali pravi baby boom i da su žene ležale i po hodnicima tijekom dana jer stvarno nije bilo mjesta u sobama! Ali kad smo mi došli sve su žene bile u sobama sa svojim bebama i na tren smo se navirili.
    Istaknula je da je rooming in sa bebicama 24h, ali da se može iz bilo kojeg razloga zamoliti da se beba odnese (preko noći ili sl) ako ste npr.preumorni. Na prozoru prostorije iz koje se pokazuju bebe piše od koliko do koliko se može doći vidjeti bebu, pokažu je kroz taj prozorčić. I mislim da je pisalo da ih pokazuju od pet do šest sati! A da su posjete od četiri do pet!
    Cijena apartmana je 600 kn i sve koje žele biti same mogu si to fino platiti, iako oni misle da je to bezveze biti sam. Inače sobe izgledaju lijepo, i cijeli odjel je uredan i čist, nisam našla zamjerku!
    Maksimalno su se ljubazno potrudili da nam sve pokažu i objasne tako da su moji dojmovi pozitivni!
    Eto to je sve što mi sada pada na pamet da smo čuli!
    Nadam se da su za one koje misle poput mene put Mekura ovo korisne informacije!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: KB Merkur-friške info

Citiraj diči prvotno napisa
    Cijena apartmana je 600 kn
    Jel to dnevno? :?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj makita prvotno napisa
    Cijena apartmana je 600 kn
    Jel to dnevno? :?
    Da!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

daj mi reci, koliko dugo več traje taj tečaj u merkuru?
    koliko se plaća tečaj, koliko traje i kojim intenzitetom.....

super za informacije uljepšala si mi dan

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

DIČI- hvala na iscrpnom izvjestaju puno mi znace ti pozitivni stavovi!
    Jesu li vam sta rekli o samom porodu? Mislim po pitanju zelja i to
    Jel epiziotomije, CTG-a, kretanja i slicno?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Diči kao što vidiš iz mog siga ja sa friško rodila u Merkuru, ap zato sugestija svima - uzimte paket jednokratnih pelena sa sobom jer ih sestre pitaju uvijek kada treba prematati djecu.

Isto tako, ne pouzdajte se u njihove izdajalice - en zham ni koliko ih imaju, ali znam da sestre u tzv dječjoj sobi kod kojih bi to trebalo biti nemaju baš puno vremena, a vama je svaka sekunda bitna kad mlijeko počne nadolazit a taj moment ne možete do bebe (posebno bitno za one koje će roditi na carski) - uzmite za svaki slučaj svoju izdajalicu.

Meni je spasila glavu kad mi je mala završila na antibioticima 4-tog dana nakon poroda, pa je nisam mogla dojiti - već sam sestrama nosila svoje izdojeno da joj daju. Time sam se poštedila mastitisa koji zan biti gadan, a dijete je dobijalo moje mlijeko.

Sve moje cimerice su imale svoju izdajalicu sa sobom.

Što se apartmana tiče, to vam je bespredmetno ako fakat ne plivate u novcu. Sobe na babinjačama su dvokrevetne, novouređene i dijelite kupaonu sa još jednom takvom sobom. Znači tuš i sve ostalo na četiri žene, mislim da nije loše.

Zna se desit ako ej gužva da prvu noć ne završite u takvoj sobi (i meni se to dogodilo noć nakon poroda) ali će vas slijedeći dan odmah prebacit u takvu sobu, tako da nemate beda.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drago mi je da se kuruza javila sa svojim ISKUSTVOM.

jer znam da na tim tecajevima uvijek tako lijepo pricaju, ma sve je super, divno i krasno - a u praksi je obicno drugacije.

mislim da je puno bolje osloniti se na iskustvo cura koje su nedavno rodile, nego na bajke s tecaja. i to se odnosi na sva rodilista.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

jer znam da na tim tecajevima uvijek tako lijepo pricaju, ma sve je super, divno i krasno - a u praksi je obicno drugacije.

mislim da je puno bolje osloniti se na iskustvo cura koje su nedavno rodile, nego na bajke s tecaja. i to se odnosi na sva rodilista.
    Potpisujem Lutonjicu!

Moje iskustvo u Merkuru je prestrašno i većina ovoga što si navela da govore na tečaju nije izvediva u praksi, ali o tome sam već pisala na topiku Merkur pa da se ne ponavljam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Istaknula je da je rooming in sa bebicama 24h
    da li je rooming in obvezatan 24 sata dnevno?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obavezan za koga?
    bolnica bi ga trebala biti obavezna osigurati
    mama nije obavezna biti s bebom 24 sata, odnosno moze zamoliti sestre da bebu odnesu u sobu za bebe

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam sa merkurom super zadovoljna.sobe su stvarno super uredjene,a beba je s vama 24 sata.meni su doktori i sestre bili fenomenalni,imam sve najbolje reci sto se tice merkura...eto,moje je iskustvo tamo u lijepom sjecanju

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    daj mi reci, koliko dugo več traje taj tečaj u merkuru?
    koliko se plaća tečaj, koliko traje i kojim intenzitetom.....

super za informacije uljepšala si mi dan
    malo kasnim s odgovorom, sorry ...ali tečaj traje negdje od početka siječnja pa sve do 8.3., svaki Četvrtak smo tamo...platili ga nismo ništa, hvala im na tome...traje od šest pa do pola osam, oko sat i pol, i meni je sve do sada bilo interesantno...uglavnom što se mene tiče zaslužuju pohvalu...trude se...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vendela prvotno napisa
    DIČI- hvala na iscrpnom izvjestaju puno mi znace ti pozitivni stavovi!
    Jesu li vam sta rekli o samom porodu? Mislim po pitanju zelja i to
    Jel epiziotomije, CTG-a, kretanja i slicno?
    O samom porodu su pričali puno ali čini mi se da se većinom sve svodi nažalost na to da na neke posebne želje baš i nemamo pravo...barem kod njih...oni imaju svoju rutinu i pravila i nekako ispada ako nisi za takav način rada, onda lijepo odeš u drugu bolnicu...možda zvuči grubo ali mislim da je fer što su iskreni...a ja u načelu nemam ništa protiv takovog njihovog stava ipak su oni dr.-i a ne ja...i vjerujem da se maksimalno trude što je u njihovoj moći da sve prođe ok...dakle epiziomtomija 99% (već sam se pomirila sa tim), Ctg također prate (ako si na to mislila), a za kretanje mislim da je dozvoljeno dok ne dođe do drugog porođajnog doba...mislim...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kuruza prvotno napisa
    Diči kao što vidiš iz mog siga ja sa friško rodila u Merkuru, ap zato sugestija svima - uzimte paket jednokratnih pelena sa sobom jer ih sestre pitaju uvijek kada treba prematati djecu.

Isto tako, ne pouzdajte se u njihove izdajalice - en zham ni koliko ih imaju, ali znam da sestre u tzv dječjoj sobi kod kojih bi to trebalo biti nemaju baš puno vremena, a vama je svaka sekunda bitna kad mlijeko počne nadolazit a taj moment ne možete do bebe (posebno bitno za one koje će roditi na carski) - uzmite za svaki slučaj svoju izdajalicu.

Meni je spasila glavu kad mi je mala završila na antibioticima 4-tog dana nakon poroda, pa je nisam mogla dojiti - već sam sestrama nosila svoje izdojeno da joj daju. Time sam se poštedila mastitisa koji zan biti gadan, a dijete je dobijalo moje mlijeko.

Sve moje cimerice su imale svoju izdajalicu sa sobom.

Što se apartmana tiče, to vam je bespredmetno ako fakat ne plivate u novcu. Sobe na babinjačama su dvokrevetne, novouređene i dijelite kupaonu sa još jednom takvom sobom. Znači tuš i sve ostalo na četiri žene, mislim da nije loše.

Zna se desit ako ej gužva da prvu noć ne završite u takvoj sobi (i meni se to dogodilo noć nakon poroda) ali će vas slijedeći dan odmah prebacit u takvu sobu, tako da nemate beda.
    kuruza hvala ti na pomoći,
    planirala sam ja ponijeti barem 10-ak jednokratnih pelenica za početak, za svaki slučaj...pa će MM donositi još kako bude trebalo...i za izdajalicu sam također ipak mislila ponijeti svoju, a i mirnija sam kad imam svoju...a i inače ne volim baš previše moljakati nikoga okolo ništa...a apartman mi nebi ni pao na pamet, ma to su preveliki novci...i nebi ih dala niti da ih imam...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lutonjice i toga sam svega svjesna, treba biti realan...ISKUSTVA naših cura nam zlata vrijede!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obavezan za koga?
    bolnica bi ga trebala biti obavezna osigurati
    mama nije obavezna biti s bebom 24 sata, odnosno moze zamoliti sestre da bebu odnesu u sobu za bebe
    Da, tako je...imaš slobodu reći ako ne želiš bebicu kraj sebe, mislila sam da sam to napisala...

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

talia drago mi je da ti imaš lijepe dojmove o svom boravku Merkuru...i nadam se da će i moji biti takvi...ne pada mi napamet ići negdje unaprijed sa negativnim stavom...ma šta god tko rekao...a sad sam već sama sebi dosadna (a mislim da i ostalima) što toliko tu tipkam pa odoh...pusa svima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

diči što se hodanja tiče, mene su sestre poticale da hodam dokle god mogu, tak da sam se uredno šetala po hodniku sa infuzijom i zakačenim dripom, čak sam sama kad su trudovi postali jaki reklada sad želim leći, a ne hodati, a one su me poticale da još hodam.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je u merkuru bila koma. i nisu mi ponudili rooming in, a ja sam bila pre.. s.ebana (sorry ) od svega da se sama sjetim pitati.
    doktori i sestre su relativno ok, meni je porod bio grozan. sad sto vise citam o porodima to mi je gore, trebala sam se vise informirati, vise traziti. bu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ustvari,ja sam se jako bojala ici u petrovu,pa sam tako zavrsila u merkuru..takodjer,nisam se ni informirala previse,jer sto su mi zene vise prepricavale svoja iskustva to sam vise,blago receno,umirala od straha.i eto,imala sam srece pa naletila na dobar dan,dobrog doktora,igora loncara. neznam zasto ti nisu dali bebu u sobu mikka..

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

samo da kazem curama koje se eventualno zele odluciti za apartman da je razlika u tome sto apartman ima klimu i naravno sam si u sobi. cura koja je bila u apartmanu komentirala je da joj je u principu dosadno solo.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ispada da je jednina prednost apartmana, sto ti posjete mogu doci kad zelis?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moje je iskustvo iz Merkura bilo oba puta baš ovakvo kako je to Diči opisala. Ni ja nebi išla u apartman, baš mi je bilo super sa drugim curama u sobi dijeliti iskustva i super smo se zezale.
    Mikka zašto ti nisu dali bebu? Možda nije bilo mjesta u sobama pa su te stavili na drugi odjel? Čula sam da se to zna dogoditi ali nisam to vidjela.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravila sam reći da su posjete mogle dolaziti u svako doba dana. (Naravno samo u hodniku ispred odjela).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Mikka zašto ti nisu dali bebu? Možda nije bilo mjesta u sobama pa su te stavili na drugi odjel? Čula sam da se to zna dogoditi ali nisam to vidjela.
    ne znam. ja sam bila sama u dvokrevetnoj sobi. kraj kreveta je stajao onaj krevetic za bebe ali meni su njega donosili na izmedju 15 min do max 2 sata. uglavnom je bio u djecjoj sobi. ja nisam nis pitala, bila sam sva u k. isla sam skicati svaki put pred djecju da ga vidim, bio je jedini zut pa se isticao. sad mi je tak grozno kad se tog sjetim.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda je imao žuticu pa je bio na fototerapiji. Ili infuziji? Nevjerojatno mi je da ti ga iz čista mira nisu ostavili.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne, nije uopce imao zuticu. roden je zdrav i velik. bilo je sve ok s njim. bar znam za drugi put.. :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sanja30 prvotno napisa
    meni je ovo bila glavna stvar zasto sam trazila apartman.
    i kupaonica.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj sanja30 prvotno napisa
    meni je ovo bila glavna stvar zasto sam trazila apartman.
    i kupaonica.
    Pa i ostale sobe na babinjačama imaju kupaonice. Dijeliš ih sa svojom cimericom i još jednom sobom, jedna kupaona na 4 osobe, meni je to OK.

mimma

Početno

Da li netko zna da li Merkur traži da trudnice koje misle roditi kod njih obave prije poroda kod njih ultrazvuk ili pregled???? hval na odgovoru

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nisam išla prije na ultrazvuk niti pregled. Kad je došlo vrijeme, otišli smo u bolnicu s papirima od doktora (bez ikakve uputnice) i to je to. Tako je bilo i 1. i 2. put.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mimma prvotno napisa
    Da li netko zna da li Merkur traži da trudnice koje misle roditi kod njih obave prije poroda kod njih ultrazvuk ili pregled???? hval na odgovoru
    Bilo bi dobro. Ali ako dođeš sa trudovima nitko te neće odbiti. Tako je sa svim bolnicama.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sto se tice CTGa za vrijeme poroda, mene je ugodno iznenadilo to da su mi ga samo tu i tamo prislonili na stomak da poslusaju da li je s bebom sve u redu, uopce ga nisu vezivali. I babica me je poticala da se ustanem i stojim pored kreveta jer je to bolji polozaj nego lezeci.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neznam za porod, ali i ja imam neka iskustva u vezi Merkura!
    U Srijedu sam otisla na redovnu kontrolu (posto sam prenjela tada 2dana), sve O.K. osim tlaka koji je bio prilicno visok za mene koja inace imam Školski tlak!
    Doktorice Gebauer me je pitala zelim li ici kuci i obavit pretrage i pratit tlak ili da mi oni naprave pretrage ali cu ostat kod njih! Budu li nalazi u redu da necu morat dulje ostajat!
    Pristala sam ostat u bolnici, jer sam znala da u Gorici od pretraga vise necu stici nista obavit!
    Poslala me s brdom pepira u Rađaonu tj gore na odjel, sestra mi je dala spavacicu i natikace da se presvucem, izvadila mi krv, pogledala papire i rekla da pricekam trenutak da provjeri di ce me smjestit!
    Taj su dan imali jako puno poroda tako da su i neke cure koje su rodile bile na odjelu za cuvanje trudnoce!
    Mene su smjestili na pomocni krevet u hodnik odma do rađaone dok ne nadju mjesto, ni pola sata kasnije stigla je jos jedna cura s tlakom i nju su smjestili u Hodnik kao i mene!
    No nazalost s obzirom na guzvu ostale smo na hodniku cijelu noc, na nasu srecu zadnji porod za tu noc zavrsio je oko22 sata pa smo mogle koliko toliko mirno spavat!
    Sestre i doktori su bili i vise nego ljubazni, i vise manje su se stalno ispricavali sto smo na hodniku , dok smo nas dvije napravile zafrkanciju od cjele situacije jer se stvarno vidlo da je sve pretrpano!
    Pustena sam drugi dan doma jer su svi nalazi bili uredni, i iskreno receno nakon ovog iskustva nije mi nimalo Bed ici tamo rodit!
    nekome mozda bi bilo ali mislim da nema potrbe da radim dramu oko necega na sta nisu mogli utjecat ni oni ni ja!
    Manjak prostora je opce poznata stvar u nasin bolnicama tako da stvarno nije njihova greska!
    Mogu raci da sam i dalje pozitivna sta se tice Merkura!

Nedajte se zastrasit mojom pricom, jer sam je ispricala iz samo jednog razlora da vam pokazem da nisu uvjek bas krivi doktori zbog uvjeta u kojima rade!
    Pusa svima i drzite se!

mimma

Početno

nekak sam uspjela dobit merkur i rekli su mi da nije potrebno dolazit na pregled kod njih ak se hoće rodit tamo....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel ima tko kakve vijesti vezano za Merkur, čitam ovo danas u jutarnjem i nije mi baš svejedno, termin imam za 2 tjedna, a možda i ranije...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam radala po ljeti, i bilo mi je super da sam u hodniku jer je tamo bilo najhladnije
    moze se desiti da si u hodniku ako je guzva, ali po meni to nije nis strasno. tak mi je bilo svejedno di sam nakon sto sam rodila. jedino ako ne daju bebu, e to je vec nesto drugo. obrusila bi se na njih ko lavica da mi ne daju moju teskom mukom rodenu bebu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne čudim se da im je gužva - oni su ipak opća bolnica, nepripremljeni za toliko poroda (a sve više žena upravo u merkuru vodi trudnoću i tamo rađa). ne bi ni meni bilo svejedno baš ležati na hodniku... :/

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja sam jedna od onih koja je rodila u merkuru prije 2 godine. I ležala sam u hodniku od 8 ujutro do negdje 2÷3 popodne. Dakle nekih 6÷7 sati. I to su za mene bila najgori sati u životu. Nitko mi nije htio pokazati bebu, niti odgovoriti koji je apgar dobila, niti je li sve u radu s njom. Porod je bio brz, svi su se strčali, čak su trčali po krv jer su se bojali da će posteljica prsnuti, beba bila velika, oni govorili da ću roditi oko podneva (to je bilo oko 7 sati), nisu pustili MM unutra, ja rodila u 7:30. Bebu sam prvi put vidjela oko 19:00. I to situ, da sitija ne može biti.

Shvaćam da rodilja mora biti blizu ako nešto ne bi bilo u redu da se može što brže intervenirati, ali mene nitko nije ni pogledao do podneva!!!! Ležala sam u lokvi krvi, bez ikakvih informacija. Zaustavljala sam ih sve redom koji su prolazili, od sestara do doktora i čistačica, a svi su samo govorili: evo sad će netko doći.

beba imala krvarenje u mozgu i to se saznalo na moje inzistiranje treći dan prije nego što smo otpušteni kući.

Mogla bih puno toga napisati, ali....

Zato ja planiram u Varaždin. Ako Bog da.....i imat ću predivan porod kakav ja budem željela....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam čuvala trudnoću i rodila u Merkuru,ukupno mjesec dana ležanja u toj bolnici. Moj stav je da puno toga ovisi o samoj trudnici.Često im je gužva i tada su nemoćni,te ležite na hodniku što mene nije nimalo smetalo,jer nisu krivi što je tu noć rodilo preko 20 žena.

U rodilište sam došla 3 cm otvorena,kao i još jedna žena. Nakon klistira,brijanja i CTG-a,sjedila sam na hodniku van rodilišta od 6 ujutro do 20.00 navečer jer su mi trudovi prestali,a ginekolog je napisao da mi nesmiju dati drip i bušiti vodenjak radi bolesne bebe koju sam nosila. MM i ja smo se zezali satima.

Ona druga žena, preko veze dolazi sa liječnicom,sestričnom,buše joj vodenjak,drip satima,režu je,šiju,ponovo šiju nakon nekoliko sati,jer je krvarila (pukla je iznutra )-pakao!!!

Navečer dobivam jest,jer trudova nema!
    Ujutro u 4.50 budi me jaka bol,krvarenje. Odlazim po babicu u rađaonu,pravi mi CTG i pregledava me dr.uz komentar da ću roditi za 2-3 sata. Objašnjavam mu da ću sad roditi:nailazi novi trud ja tiskam i pukne vodenjak,a dr. ljuto gleda. Babica me prebacuje u boks,ali nije stigla stavit mi CTG jer naredni trud ja tiiiiskam,a dr.puuuuše,naravno ne slušam ga. Uljeće druga babica i kaže mi da propuhujem , jer ću ugušiti bebu,a ja njoj da na takve gluposti na nasjedam i tiskam. Naredni trud i Tin je rođen za točno 35 min.

Imala sam dva šava i prije šivanja objašnjavam dr. da ne podnosim bol i da mi da duplu lokalnu. Šivanje nisam osjetila.
    Bila sam cijelo vrijeme sigurna da znam što radim i što se događa s mojim tijelom i porod sam odradila sama,a da pri tome nitko mi nije rekao jednu ružnu riječ. Prije poroda sam prikupila sve potrebne informacije o porodu.

Odmah u boksu me babica presvukla i odvezla kod MM da me vidi (nije stigao na porod ),te mu je pokazala bebu.
    Nakon 2 sata babica me podigla,odvela na WC,ne potrebno jer sam se ja super osjećala. Nakon 4 sata me odvela na tuširanje. Nakon toga babica sa mnom nije imala više ništa. Pedijatrica mi je došla 30 min nakon poroda i objasnila stanje bebe,uočene su odmah zdravstvene komplikacije radi kojih je beba nakon nekoliko sati prevezena na Rebro,meni i MM sve je objašnjeno bili smo kod sina iako je bio u inkubatoru i MM ga je dočekao na Rebru gdje je opet bio s njim.

Otvorili su mi apartman (besplatno),kako ne bih ležala kraj majki sa zdravom djecom jer su se bojali kako ću prihvatiti sve što se dalje događalo s bebom.

Meni je Merkur ostao u vrlo dobrom sjećanju!

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo za tebe i tvoj sretan porod!

Na žalost, nismo svi iste sreće!

Ma nije ni meni bio toliki problem u ležanju na hodniku, ali kolika god gužva bila da nitko na može odvojiti 5 min u toku 6 sati... to je previše.
    Stav osoblja je toliko ravnodušan...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jumbina drago mi je da ti je sve tako dobro prošlo, a žao mi je za bebicu. Kako je sad?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sori, htjela sam još reći da mi nebi smetalo ležanje na hodniku jer kužim da oni nisu krivi što nemaju mjesta u sobama, ali moraju mi dati bebu ili grizem!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja imam relativno dobro iskustvo iz Merkura. Kažem relativno jer su ispred mene imale prednost cure s ''vezom''. Ja sam čekala carski 2 tjedna, a nisam više mogla hodat od veličine trbuha. Karlo se rodio s 5300, 55 dug pa si probajte predočit. Došla sam s trudovima pa kao hoće me porodit,neće,pa velika je beba i onda mi opiče infuziju, buš ti draga išla ipak na carski al može to još čekat koji dan. Došla sam 10.01.2006. a rodila tek 27.01.2006. Većina dr u to vrijeme je bila na skijanju i go pa je u tu moju priču upao dr. Podobnik i kad se on vratio s go odmah uredio da obave više taj carski. Ostalo sve je bilo ok. Samo što nisam nikome platila 500 e da me brzo porodi il napravi carski jer sam sve vjerovala mogu ja to bez ikoga kao i druge. Sad nema šanse, kopat ću dok ne dobijem gore doktora, ako niš drugo pa da me ne zavlače.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Cure samo da znate , jesam onu noc provela na hodniku ali ovaj sam vikend tamo rodila i je guzva i to ogromna ali nije njihova greska, jer oni definitivno nemogu znati koliko ce poroda biti u danu a kapaciteti su im ograniceni no usprkost tome na svojoj sam kozi osjetila koliko se zaista trube, udovoljit i obavit sve cim profesionalnije!

mimma

Početno

Bilo je na radiu da će kao 1.4. krenut u renoviranje rodilišta na Merkuru... kaj onda rade sa rodiljama koje moraju rodit u to doba renoviranja?? Gdje ih smještaju?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I šta je onda sa rooming inom? Ja najviše zbog toga idem tamo. Ako ga nema bježim negdje drugdje.

Citiraj k2007 prvotno napisa
    Istaknula je da je rooming in sa bebicama 24h
    da li je rooming in obvezatan 24 sata dnevno?
    Nije.
    Ja sam rodila u Merkuru i nitko me nije pitao da li želim da beba ostane sama preko noći, preko dana su stalno kod vas (osim kad ih vode na svakodnevne kontrole), a oko 9 ih stavljaju u dječju sobu i vi ste od tada bez bebe, ali ako želite da beba ostane i po noći onda posebno tražite sestru i nemate problema.

a za merkur samo hvale, ali obavezno ponesite svoju izdajalicu i jednokratne pelene jer vas sestre traže (nije da ako nemate da vam neće presuvći djecu ali kad vam neko dodje u posjetu recite im da vam kupe

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eci,Tin je imao 4 srčane greške i nakon dvije operacije srca,4 mjeseca raznih aparata i terapija umro je u 9-tom mjesecu života.Imao je i niz drugih oštećenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •