Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Cijena MPO iznad 38 HITNO

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Cijena MPO iznad 38 HITNO

Vjerujem da ova informacija negdej visi na forumu, ali trenutacno mi treba jako hitno i nemam vremena iscitavati sve postove.

1. Koliko kosta IVF/ICSI u Hrvatskoj, ako se sve radi privat (postupak, lijekovi itd...)

2. Koliko IVF/ICSI kosta za osobe iznad 38 godina (pretpostavljam da onda jedan dio ipak pokriva HZZO, ili ne???)

Hvala na odgovoru i oprostite sto ovako topici samo bujaju, jer neki (ja na primjer) nemaju vremena....

Hvala!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja znam samo za Maribor koliko je cijena privatno. Hoćeš da ti pp-am?

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Please Ina i hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam radila privatno na IVF poliklinici, ICSI koosta 9500 kn dok klasicni IVF kosta 7500 kn. Za lijekove ti ne znam, znam da je jedna ampula gonala oko 200,00 kn, merionale i suprefact spray sam dobila tako da ti oko lijekova ne mogu nesto puno pomoci ali vjerujem da ce ti se cure koje znaju vec javiti. Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Što se tiče lijekova friške cijene po ZG ljekarnama su ( za gotovinu i eventualno čekovi):
    Gonali 200-220 kn
    Merionali 160kn ( IVF klinici, u Mađarskoj čini mi se da je ina33 kupovala po 50kn ako sam dobro zapamtila)
    Suprafect 520-670 kn
    Crinone gel 520-570 kn
    Ovirellle 280-310 kn

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Matovila, znači zajedno sa lijekovima koje kupuješ u ljekarni (jer u klinici je skuplje) i sa možda kojim prethodnim pregledom u istoj klinici oko 15.000,00 kn.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, napisat ću ovdje, kad i svi pišu . Dakle, cijena stimuliranog ICSI-ja s općom anestezijom za punkciju je oko 1300 EUR. Lijekove plaćaš odvojeno, meni je to rel. skupa stavka jer mi treba oko 40 ampula za stimulaciju, plus je u Mariboru dugi protokol, znači piješ antibebi cca 2 mjeseca i primaš supresiju (isto injekcije). Mislim da smo mi bili računali oko 700 EUR meni još za lijekove.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nemože se napisati 15000 kn jer svakome treba drugi ljekovi i drga količina lijekova, nije svejedno da li imaš 40 gonala po 200 kn (8000 kn) ili merionale iz Mađarske po 50 kuna i to recimo 20 komada (1000 kn),
    to je velika razlika

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, ako se odluči za merionale proći će duplo jeftinije za lijekove za stimulaciju. Neki dr.-ovi misli da su merionali lošiji (to je neka kao fama), ali ima baš nedavno lijepih trudnoća na forumu s njima i svaka žena drugačije reagira - ako joj je prvi put morat će za protokol "pucat u prazno", ako ima iskustva nabavit će ono na što dobro reagira.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Curke, hvala puno na brzim odgovorima....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E sad jedno offtopic pitanje za moju stručnjakicu inu33, vidim da se tu mota, a smiju i drugi odgovoriti ako znaju, ali nekako se u inu najviše pouzdam da će znati, tko zna zašto
    Kada recimo ideš na trošak HZZO na stimulirani postupak i odlučiš platiti lijekove sam da brže dođeš na red da li se i takav postupak broji kao jedan od ta tri besplatna? Ili s obzirom da si platila lijekove sama, nikome ništa??

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam jer na VV-u kategorički to odbijaju - evo pitala prošli tjedan, ne daju mi, moram čekati postupak - tj. ne daju mi da sama platim lijekove i ubrzam dolazak na red, s obzirom da imam na još jedan pravo preko HZZO-a. Mislim da se to dozvoljava u Petrovoj i na SD-u. Mislim da se onda na SD-u čeka 3-4 mjeseca (bar je tako bilo prije, ČINI MI SE, dok su imali inkubator).

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fjora, ali tu se negdje nađu na tom iznosu u IVF/ICSI-ovke, sad kako se još tko snađe oko lijekova, ali orijentacije radi 10-tak tisuća postupak plus lijekovi, netko ima i vožnju do zg ili mb, evo mb je tu negdje...

Katth

Početno

Cure, drage, možda glupo pitanje, ali što je to icsi?

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Katth,

najosnovnije pojmove mozes naci u topicu gore po "Pojmovi iz reproduktivne medicine......." !!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Katth, to je mikroinekcija, biolog uzme jedan spermić i oplodi jajnu stanicu - jedan na jedan, to se radi kad su slabo pokretljivi spermiji ili kad ih je premalo....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •