Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Visoke godine, visoki FSH

Katth

Početno Visoke godine, visoki FSH

Bik, cure! Evo čitam vas već dugo, ali nekako većinom sam na mame i bebe, pa vam nisam ništa pisala. Ali, obzirom na širinu tema koje vi "vrtite", molim vas da mi kažete, da li je itko čuo da postoji mogućnost uspjeha opstati trudna sa 40 godina i visokim FSH. Ja sam dossad bila na Klomifenu i dobila 3 jajne st, ali se nisu oplodile, pa sam sada izgubljena, izbezumljena i nekako me strašno strah da neću uspjeti dobiti bebicu....HELP

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pozdrav, ima rasprava o tome na ovome forumu - posearchaj topic mislim da se zove "Visok FSH" - trebala bi naći 2 topica u zadnjih 3 mjeseca o tome - i ima i iskustvo forumašice koja je s visokim FSH-om zatrudnila u Mariboru, ne sjećam se točno ima li 40 godna. U Mariboru sam upoznala ženu s visokim FSH-om koja je došla do jednog dobrog embrija (nije uspio postupak), ali imala je i jednu prirodnu trudnoću unatoč tome što su joj bili rekli da mora ići na donora (ne sjećam se točno koliki joj je bio FSH i koliko točno ima godna - mislim oko 38). Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, ne samo zatrudnila, nego i rodila !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne znam ništa o FSH-u, ali samo da te pozdravim, generacijo!

(Neti, 40 g. i još u borbi za prvo!)

Početno

Katth dobrodošla!Dokle god budeš imala šansu za trudnoćom nemoj odustajati 8) !I sretno!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Katth i Neti, i ja u borbi za prvo i neznam ništa o FSH-u iako sam i nešto starija od vas; uvijek sam imala 2-3 oplođene jajne stanice i za sada mi nitko nije spominjao da moram kontrolirati FSH. Moram priznati da se najviše bojim da od izvađenih folikula niti jedan nebude oplođeni, odnosno da ne dođe do ET-a. I zato se sada prije 4-tog IVF/ICSI-a i na to psihički pripremam jer namjeravam pokušati (obzirom na moje godine) ukupno 6 puta.
    Sretno Katth i Neti

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    i ima i iskustvo forumašice koja je s visokim FSH-om zatrudnila u Mariboru, ne sjećam se točno ima li 40 godna.
    Nema
    Ja sam imala jedan nalaz sa FSH-om preko 50, isto mi je jedan liječnik preporučio da probamo jednu stimulaciju i ako ne uspije, Prag i donacija.
    Potpis sve govori.

Katth, pisala sam na forumu o svom slučaju, ako ne pronađeš, prekopat ću po paprima i napisati ti svoje nalaze FSH. Moj slučaj je stvarno u jednom trenutku izgledao bezizlazno, ali Maribor radi čuda.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga Katth,
    kad kazes visoki FSH - sto to znaci, tj. koja mu je vrijednost treceg dana ciklusa?
    Ja sam prije godinu dana takoder imala visok FSH - 12 (ref. vrijednosti od 2-12) znaci bio mi je na gornjoj granici, godinica imala 36,5 i moj ginic je rekao da nemam sta cekat vec da je prijavim za IVF postupak u Petrovoj. Planirala sam sama kupit lijekove kako bih sto prije dosla na red - tim vise jer mi je taj pametnjakovic rekao da imam samo 10% sanse ostat trudna u IVF postupku s obzirom na visoku vrijednost.
    No dva mjeseca nakon njegovih rijeci ostala "prirodnjak" trudna i evo sad doma odbrojavam dane do poroda.
    Osobno mislim da su mi pomogle neke "preinake" u prehrani i nacinu zivota... Ak te zanima, budem ti napisala o cem se radi...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

giorgia, i moj je FSH toliki, i dr mi je slicno rekao, pa me zanima koje su to preinake pomogle?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nista pretjerano pametno... ali sam dosta promijenila nacin prehrane, pocela jesti zdravije i uzimati puno vitamina i minerala -pogotovo zeljezo jer sam godinama bila ili anemicna ili na donjoj granici. Kupila sam i knjigu "Povecajte svoju plodnost" od dr. M. Glenville i pocela se pridrzavati njenih savjeta. Naravno i muz je poceo piti multivitamine, vitamin E, Cink, selen, L-carnitine.
    Izbacila u velikoj mjeri kofein - ostala na samo jednoj salici dnevno. Ko bivsoj kraljici kofeina koja je pila puno kava i coca cola to mi je prilicno tesko palo, ali se navodno ako pijes puno kofeina plodnost se smanjuje do 27%.
    Svaki vikend koristili muz i ja za setnju po prirodi, Sljeme, Japetic itd. - puno sunca i friskog zraka.
    I naravno, ciljani odnosi, pratila ovulaciju i pokusali smo "pogoditi" - na svu srecu to nam je uspjelo :D prije 9-og mjeseca 2006. kada sam imala dogovoren IVF.
    E sad, dal sam ja imala samo puno srece ili dr. stvarno pretjeruju sto se tice vrijednosti FSH - nisam sigurna.
    Meni je jedan drugi ginic rekao da su ovulacije s povisenim FSH-om doduse rjede, ali ne znaci da ih nema. U svakom slucaju, sigurna sam da su mi te promjene u stilu zivota pomogle da ostanem trudna. Nadam se da ce i tebi pomoci....

Katth

Početno

Eh, baš mi je drago da sam izazala kod vas raspravu o ovoj temi. Ma, ja ću u ponedjeljak vidjeti koliki mi je fsh bio, ali svakako jako visok, i bila sam ja dvaputa na dvije punkcije, folikul i stanica narasli dovoljno, ali nije nikako oplođeno. Pa sam stvarno zabrinuta...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •