Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: Pospanost, umor...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    A koji su razlozi zašto ste ih uzimale? Jesu li liječnici ustanovili manjak nakon nalaza krvi ili? Preventivno?
    Prije par godina napravila sam u ljekarni status minerala i vitamina. Zanimalo me, jer sam u godinama kad je to bitno. Znam da to nije pouzdano kao krvne pretrage, ali bilo mi je ok sve osim ovoga pa su mi preporučili neke perle i sad svake zime nabavim doslovce bilo kakve (preferiram Natural Wealth, ali zapravo nije bitno). U toplijem dijelu godine gledam da ipak budem na suncu, što nije problem, ako ništa drugo osunčam se silom prilika dok guram kosilicu po gruntu i radim druge radove po zemlji i oko kuće. Vitamin D i sunčeva svjetlost + fizička aktivnost najbolji su lijek protiv depresije, loše cirkulacije i pospanosti. Naša tijela nisu građena za kauč.

Inače status D vitamina vezan je i s apsorpcijom kalcija, pa je dobro to povremeno provjeriti, pogotovo za žene u menopauzi zbog rizika od osteoporoze.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.01.2025. at 09:48

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Strašno. Koliko bih onda morala na sunce da to nadomjestim, cijele dane. Nemoguće.

Koliko sam shvatila intenzivno vježbaš i trčiš? To pomaže protiv umora? Cirkulacija i sve to ili?
    Meni je dr rekao 10-15 min svaki dan oko 12 jer je tad najbolji kut pod kojim sunce pada (zaboravila sam sad u koje doba je bilo s promjenom na zimsko/ljetno vrijeme)
    Da mi lice i ruke (dlanovi) budu izloženi
    Kad sam rekla da mi ne odgovara hodanje u 12 jer otičem zbog vrućine predložio je da samo sjednem na otvoreno ili se naslonim na prozor

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je fizijatrica rekla da se ozbiljan manjak D-vitamina ne može nadoknaditi samim sunčanjem. Prepisivala mi je ranije kapi D-vitamina, a sada ampulu D-Vitala jednom mjesečno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

dobilaaaa sam kapi jej
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 14.01.2025. at 20:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    To je ina, a ne lili

Iako i ina33 dosta planinari, pa bih rekla da je dosta vani.

Ja ne kuzim majke mi te preporuke, pa jel uopce moguce da je netko manje od 10min vani ljeti na zraku, pa samo da odes do ducana ili s posla doma...a vjerujem da se vecina ljudi debelo vise krece vani. Pa kupanje, odlazak na plazu, ....

Ja ne volim suncanje, ne podnosim przenje,al sam puno vani zbog trcanja, a ljeti je sunce i ujutro (osim navecer). Cak imam i sada na ledjima tragove od topa jer se sezona vrucine nažalost produljila.

Mislim da je ipak vezano ne samo uz izlozenost suncu nego i godine, menopauzu, autoimune bolesti i sl.

Meni i mama i sveki uzimaju vitamin D.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.01.2025. at 00:10

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

meni su dali kapsule 20 tisuća svaki tjedan... msm ne znam kaj poslije toga, i zbog čega nemam svoj d vitamin
    al dobro odnekud treba krenuti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni su dali kapsule 20 tisuća svaki tjedan... msm ne znam kaj poslije toga, i zbog čega nemam svoj d vitamin
    al dobro odnekud treba krenuti
    Kako mislis nemas D vitamin? Pa gotovo su svi u deficitu danas jer su premalo izlozeni suncu i/ili unose premalo zivotinjskih masnoca.
    Kad si u deficitu , ako je velik, tijelu trebaju mjeseci i godine da se popune rezerve.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

super. znači, i godinama mi je to falilo, umor, depra. gotovo sam završila na antidepresivima, a ono samo fale vitamini

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

super. znači, i godinama mi je to falilo, umor, depra. gotovo sam završila na antidepresivima, a ono samo fale vitamini
    Da, i meni je bilo tako.
    I kad sam izvadila D vitamin bio je 19, a donja granica je 75.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i tak imunologinja kaže nemam autoimune bolesti i da nastavim terapiju i da se trebam kretat.. ne znam kak ću to kad se većinu vremena osjećam ko premlaćena, sad sam trčala na tram i bus 2x, još okej s obzirom na zaštopane sinuse... ali ova magla svaki dan nije idealna za trčanje
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.01.2025. at 15:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nije idealno ni lezat na kaucu i vrtit serije

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Pa ne moras trcati. Kreni pomalo. Ne znam koliko koraka dnevno napravis, ali instaliraj aplikaciju i kreni hodati. Kad dodjes do 5000, povecaj u tjedan dana na 6000 itd. Kad je vani magla i visoka koncentracija cestica, stavi maramu preko lica. Ako ti se ne da promatrati ljude, prirodu, promet, slusaj muziku, knjigu, podcast ili sto god te veseli. Ako te motivira, instaliraj Stravu i pridruzi se raznim izazovima, npr. prehodati 10000 koraka ovaj tjedan. Ako ti se ne da ici u setnju, umjesto javnog prijevoza prohodaj par stanica. Kupi namirnice pa ih stavi u ruksak i hodaj opet doma.
    Nakon toga nadji kanal na youtube za vjezbanje. Nadji sto ti odgovara od kratkih vjezbi joga, hiit… 10-15 min. Ako imas los dan i nesto preskocis, nema veze, nastavi gdje si stala.

Meni jako fali trcanje, ali em smo se preselili, em je beba mala i pod milim bog ne spava nista. Uspijem u najboljem slucaju uhvatiti 2 termina tjedno po 5-8 km sto je manje nego prije trudnoce. Kad je vrijeme ok idem s bebom u setnju (samo da kazem da smo prosli mjesec imali 16 suncanih sati i da kisa lije neprestano) i djecu skupljam iz skole biciklom svaki dan (10 km). Danas je lijevalo ko iz kabla cak su mi i skijaske hlace promocile, ali jednom kad se naviknes na kretanje, jako ce ti faliti ako budes morala mirovati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Munkice, ma jel to meni promaklo trece? Pa čestitaaam

Svaka čast!!

Zuta, evo Munkica ti je sve lijepo napisala.
    Mozes si uzet i onaj neki jeftini sat za mjerenje koraka ako ne nosas mobitel svugdje za sobom po stanu (i vani).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čestitke!!!

Ma hodam ja redovno, 20 min hoda u jednom smjeru do njihove škole i tako 4x dnevno. Ali mogu i bolje/više.

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Je, stigla je treca cura
    Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čestitke i sretno dalje s curama Munkice

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Hvala

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije idealno ni lezat na kaucu i vrtit serije
    X
    Imaš opciju doma vježbati, stavi si na mobitel podsjetnik za svaki drugi dan, nađi nekog na youtubeu s kim ćeš vježbati, evo ti npr ovaj, pa dalje sama potraži što ti se sviđa: https://www.youtube.com/watch?v=7dLAB29cBfk&t=150s Uzme on utege u nekom trenutku, al možeš ti i bez utega za početak, ako nemaš. Ili napuni flašice vodom ili što god već možeš doma pronaći. Ne moraš pola sata, vježbaj par minuta pa produljuj svaki put minutu.

Druga opcija, koja bi meni bila bolja, ali bih se isto teško natjerala, je odlazak u šumu. Sjedi na bus i odi nekamo prema Sljemenu, prošeći po šumi sat vremena. Meni je to jako povoljno za raspoloženje, puno bolje od vježbanja doma. Premda ćeš bolju muskulaturu postići vježbanjem.

Nemoj tražiti izgovore. Nije trčanje po magli jedina opcija. Kombiniraj, bez puno filozofije. Nije da se za maraton pripremaš.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •