Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: UZV pred kraj trudnoće

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno UZV pred kraj trudnoće

Vodila sam trudnoću u poliklinici Vili,s 36. tjedana me je dr Kos uputio da se javim na sv. Duh na pregled (kod dr Hafnera),i tako sam napravila pregled s 36+3,pa prošli tjedan s 38+3 (zamjena je bio dr Klobučar) i sad moram doći u ponedjeljak sa 39+3 na kontrolu.zadnji put na uzv sam bila u siječnju,pa me zanima mogu li zatražiti uzv sad na sljedećoj kontroli,da li se uzv radi neposredno pred porod kad dođem već s trudovima,jer svakako bih htjela znat otprilike kolika je beba,radi eventualnog carskog,epiduralne,...
    Prvi put sam ležala u bolnisi,pa išla rodit, i tamo su mi radili uzv,ali sad ne znam kako je ta redovna procedura, pa pliz pomagajte informacijama.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni se čini da će ti svakako raditi UZV baš zbog veličine bebe, zbog količine plodne vode itd.

pogotovo što je zadnji rađen "odavno"

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni su radili uzv tjedan dana prije poroda,dala mi gin.uputnicu za ctg i uzv da napravim u bolnici.ali ta procjena težine ti u 90% slučajeva nije točna.
    ------------------------
    L.2002.
    L.2006.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš tako. Evo meni su na SD radili UZV u predrađaoni, dakle neposredno prije poroda, i procijenili težinu na 3700, a kad ono, rodilo se dijete 4200. Toliko o pouzdanosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pred kraj trudnoće UZV je važan da se vidi količina plodne vode, položaj bebe i stanje posteljice.

(meni je na dan poroda Andrija procijenjen na "jedva 3kg" - i stalno je na UZV, kod različitih dr, izgledalo da je dosta mala beba - a rodio se sa 3350g, sasvim prosječno).

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pred kraj trudnoće UZV je važan da se vidi količina plodne vode, položaj bebe i stanje posteljice.
    točno tako. to sve je jako bitno, težina više manje

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hvala vam na odgovorima.Ja ću sutra ponijet uputnicu,pa ako bude mogao,nek napravi uzv.
    A na prvom porodu mi nisu neposredno pred porod radili uzv.Naime,ležala sam 4 tjedna na SD, s tim da je moju Janu čekala operacija trbuha po porodu,uzv napravljen par dana ranije, rutinski,i moji trudovi krenuli spontano sa 36+2,cijelu noć bila u predrađaoni,probili mi ujutro vodenjak,i rodila sam oko 12:30h.jedini pregledei su bili koliko sam otvorena,a da priča bude još teža,Jana se rodila sa stegnutom pupčanom oko vrata,pa su je još i oživljavaliEto,pa me zato zanimalo da li inače redovno rade uzv pred porod da se ovakve stvari izbjegnu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni su radili neposredno pred porod 2x.
    E sad, činilo mi se da je to rutina. Možda su se nečkali o dovršenju poroda jer sam imala visoki tlak, edeme, proteine u mokraći, loše protoke i gotovo, nestanak plodne vode, ali i vlastite trudove.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad se spremam gorenakontrolu,pa ću baš vidjet.Hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

~~~~~~ za tebe i daj nam javi jer i mene zanima sta i kako

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Obavila jučer pregled,i taman da ću pitat za uzv Hafner me pogledao s nekim malim,prastarim uzv koji je bio tamo u ginekološkoj ordinaciji gdje i pregledava trudnice.Naravno,ja nisam ništa vidjela,jer je on na brzinu samo pogledao količinu pl. vode i još nešto (nisam zapamtila kad je rekao),kaže da mu je uzv pokazao da je beba oko 3500 g,što svakako može odstupati +-10%, i to je bilo to.Nije ništa rekao da treba napraviti još jedan "pravi " uzv.Vidim već dva puta da dr. Kerner (mislim da sam točno napisala) nakon što obavi sve truničke preglede trudnice odmah pregleda na onom novom uzv u ordinaciji gdje inače Kurjak ima sobu (nasuprot sobe od Hafnera).Vjerojatno ovisi o dr.
    Otvorena 1 prst,i moram na ctg u petak,i čekam svoj termin.Eto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •