Je li neko od vas davao bebaču kus-kus? Ja sutra planiram radit kus-kus sa gljivama, pa me zanima smijem li ga ponuditi svojoj 10,5 mjesečnoj curki, naravno bez gljiva...![]()
Je li neko od vas davao bebaču kus-kus? Ja sutra planiram radit kus-kus sa gljivama, pa me zanima smijem li ga ponuditi svojoj 10,5 mjesečnoj curki, naravno bez gljiva...![]()
Cous - cous ti je super. Mozes ga davati od pocetka dohrane ali kao i sa svakom namirnicom kada ga prvi put dajes nemoj ga mijesati sa jos nekom novom namirnicom. Ema jako voli cous - cous i za 1. rodendan je imala tortu od cous-cousa.
nisam bas sigurna da ga se moze davati od pocetka! kus kus je od psenice, dakle ima glutena.
a gljive se ne preporučuju čak do 2. godine života :/
i ne samo do druge, jetra je potpuno spremna za gljive tek oko 12. godineemira prvotno napisa
![]()
recept molimsvizac prvotno napisa
prvi rođendan nam je pred vratima a ja još ne znam što napraviti (mi kasnimo s dohranom, sad smo na meniju za 9-ti mjesec)
a ja bas htjela pitati recept za kus-kus (za mene)
jela sam mesni i riblji...
ajd napisi kak ga radis
Nura je probala, sviđa joj se :D
Ja namočim šalicu kus-kusa u šalici i pol vrele prokuhane vode i pustim da odstoji 15 min. Nakon toga ga mješam u saftove, umake, meso, gljive. Svašta kombiniram. Jednom sam ga samo prepržila na žličici maslaca, začinila i bilo je![]()
znaci nije bitno sto dodas u kus-kus, moze bilo koji saft ili je neki posebni?
taj kus kus je zapravo neko tijesto ili...
Pa skroz sam zaboravila na kuskus.
Sutra ću ga raditi.
Predlažem ti da investiraš tih nekoliko kuna, kad ga jednom budeš imala u rukama sve će ti biti jasnoDia prvotno napisa
![]()
Koliko ja znam, mrvljena parboiled pšenica. Vrlo zgodno, vrlo praktično, vrlo ukusno.Dia prvotno napisa
Curke recept za cous-cous tortu sam vec stavila pod topic prvo rodendanska torta. Evo tu je http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=35732
Emi je bila fina a meni je bila okay. Nekim gostima je bila super a nekima bljak. U principu onima koji inace doma spremaju zdravu hranu i vole zitarice njima je bila super. Jedna mama mi je rekla da njen sin (18 mjeseci) to nece jesti jer oni bas nisu za zdravu hranu. :shock:
Meni i mom sinu je bila njam njam.
Mirta nije oduševljena![]()
jasno je meni kak on izgleda kad je kuhannajbolji tata prvotno napisa
jela sam ga par puta u restoranu u Tunisu, al kak doci do toga
![]()
Ima ga u biobio dučanima. Drugdje nisam ni tražila.
ima ga u svakom dućanu.
ja jučer kupila u konzumu
Koliko ja znam, mrvljena parboiled pšenica. Vrlo zgodno, vrlo praktično, vrlo ukusno.[/quote]Dia prvotno napisa
jasno je meni kak on izgleda kad je kuhanjela sam ga par puta u restoranu u Tunisu, al kak doci do toga
[/quote]
"kak doći do toga" u smislu "gdje kupiti" ili "kak doći do toga" u smislu kako pripremiti? Ako je ovo prvo, već su ti odgovorili (a i nije neko ptičje mlijeko u pitanju, ima ga gotovo svugdje), a ako je ovo drugo... Piše ti na kutiji kad kupiš 8)
(u principu samo preliješ vrelom vodom, dodaš začine i masnoću po izboru i malo pričekaš)
"kak doći do toga" u smislu "gdje kupiti" ili "kak doći do toga" u smislu kako pripremiti? Ako je ovo prvo, već su ti odgovorili (a i nije neko ptičje mlijeko u pitanju, ima ga gotovo svugdje), a ako je ovo drugo... Piše ti na kutiji kad kupiš 8)Dia prvotno napisa
(u principu samo preliješ vrelom vodom, dodaš začine i masnoću po izboru i malo pričekaš)
edit: Uh, zbrčkao mi se post... Zašto ovaj forum nema "edit" funkciju?
zanima me kako doci do umaka iliti sa cime ga i kako pripremiti![]()
ok, ak pise na kutiji
Aha... Ne, na kutiji ne piše ništa o umaku, piše o pripremanju kus-kusa.Dia prvotno napisa
Umaci su valjda stvar ukusa. Mi ga jedemo bez umaka, kao prilog nekom mesu ili ribi. U njega umiješamo češnjak, začine, i još neko povrće (npr. dinstane tikvice). A i to nismo nigdje pročitali nego smo sami zaključili kad smo prvi put kupili "taj kus-kus" pa vidjeli kako izgleda.
Kuhanje=maštovitost; kuhanje za klince=maštovitost uz ograničenja![]()
Dia, kus-kus tretiraš kao rižu, krumpir, tjesteninu: uz njega jedeš ono što jedeš uz ova tri nabrojana priloga.
aha...![]()
ja sam ga jela par puta isto pripremljenog pa sam mislila da je to uvijek tako
eto sad sam pametnija
Nuklearni (mikrovalni) kus-kus:
Skuha se u mikrovalnoj juha od vode, začina i ulja, tako da je razina juhe najviše oko 1/3 visine posude.
U kipuću juhu se uz miješanje sukne kus-kus.
Vrati se u mirkovalnu na jako i otklopljeno, a promatranjem se lijepo vidi kako se kus-kus sam prevrće uslijed mikrovalova
Čim to prevrtanje postane nekako tromije, kus-kus je gotov.
Bonus: ovakvim kuhanjem ispadne posebno rahlo i fiiiinooo
davore, što bi jedete uz kus-kus?
povrće?
Povrće, nego što.
Zapravo se čak i u arapskoj kuhinji koristi masu povrća, oraha i grahorica - s kus-kusom. Kus-kus je najviše fora zato što je suludo brzo gotov.
U arapskoj kuhinji se kus kus dosta kombinira i sa grozdjicama a ukus je fenomenalan.
Cous-cous je odličan ako se pripremi sa grilanim povrćem (tikvice, patliđan, paprika, luk) i piletinom. Začini se samo soja umakom, može se jesti toplo, ali i hladno je ok.
Naravno, ovaj recept je samo za odrasle!
Ima ga u DM-u i Konzumu sigurno, ali mislim da ga ima i u većini ostalih trgovačkih lanaca.
Ja s kus kusom radim super salatu: Prelite kus kus s vrelom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni pomiješam sa kuhanim kozicama ili račićima narezanim na male kockice, kaparama, mladim lukom, crnim maslinama, peršinom, (može bosiljak, origano, vlasac) kvasina, maslinovo ulje sol. Mljac, super za rođendanske proslave.
Ja s kus kusom radim super salatu: Prelite kus kus s vrelom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni pomiješam sa kuhanim kozicama ili račićima narezanim na male kockice, kaparama, mladim lukom, crnim maslinama, peršinom, (može bosiljak, origano, vlasac) kvasina, maslinovo ulje sol. Mljac, super za rođendanske proslave.
Ja s kus kusom radim super salatu: Prelite kus kus s vrelom vodom i ostavite da se ohladi. Ohlađeni pomiješam sa kuhanim kozicama ili račićima narezanim na male kockice, kaparama, mladim lukom, crnim maslinama, peršinom, (može bosiljak, origano, vlasac) kvasina, maslinovo ulje sol. Mljac, super za rođendanske proslave.
Malo podizem temu i vracam je na prvobitno pitanje jer ste vi skrenuli s teme.![]()
Dakle, pitanje: kad se moze krenuti s kuskusom kod bebe? Imam dva oprecna odgovora na ovom topicu pa zelim jos.I kad s prosom? Moze li integralna riza odmah umjesto obicne?
ja sam s prosom odmah iza rizinih pahuljica.
kus kus sa nekih 10-11mj.
moze integralna riza odmah.
![]()
Hvala.leonisa prvotno napisa
Vidim da svi hvalite i koristite te rizine pahuljice. Koji proizvodjac? Jel to ide odmah s 6 mj?
ja sam ih kupila u ducanu zdrave hrane (konkretno zrno jer mi je pod nosom)
s dohranom smo poceli sa 6,5mj- dala joj tikvicu.
pa sa tjedan dana rizine pahuljice.
dohrana...probala je![]()
mi smo ga s 8 mjeseci probali i ok je bilo, sad sam se bar sjetila kaj bu sutra rucka![]()
Ako postoji ovisnost na rižine pahuljice, Katja ju ima. Prvi puta sam ih dala sa 6mj i nešto sitno, rastopljene u mom mlijeku, kasnije oko 6.5 mj i same, a na njima je usavršila pincetni hvat. Sada kada ih vidi, raširi okice i viče am-am-am, ja sam prije mislila da mene zove, a ono ..![]()
Kupujemo Prima Vita, Adventove - mala zamjerka, da bar imaju malo manja pakiranja!
Cure, fala vam.
Jazzmama, toliko sam u izdajalicama da sam se mislila kako to da je sad (kršitelj koda) poceo proizvoditi i rizine pahiljice.![]()