Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Imam hipotireosu,dali to znači da sam neplodna?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Imam hipotireosu,dali to znači da sam neplodna?!

Drage moje, već sam neko vrijeme na ovom forumu, čitam sve što pišete, veselim se i plačem zajedno s vama. Uključila sam se u neke teme koje me zanimaju i sad je iz svega toga kod mene nastala zbrka u glavi. Može li mi tko odgovoriti, ako imam hipotireosu, liječim je cca 2 mjeseca Euthyroxom (idem na kontrolu krajem ožujka), nemam nikakvih drugih smetnji, niti MM, znači li to da sam ja neplodna i moram nužno na inseminaciju (naručena na 1. razgovor 26.2. na VV kod dr. Lučingera) ili kad se regulira rad štitnjače, mogu li ja ipak prirodnim putem ostati u drugom stanju? Ima li tko sličnih iskustava? U listopadu ću napuniti 38 g.

Budite dobre i prosvjetlite me, jer razmišljam da u opće ne idem na VV.
    I još nešto, ostala sam ja trudna prije cca 1,5 g, ali sa 3 mj. je prestalo kucati srce bebi...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Snježana,žao mi je zbog tvoje bebe,ali bit će više sreće drugi puta, svi mi to zaslužujemo, a nekom se posreći prije, nekom kasnije...
    O hopotireosi ne znam ništa, ali se nadam da će biti sve u redu. Vjerovatno će ti se javiti netko ko više zna o tome, a ja sam ti samo htjela poželjeti sreću.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala ti lijepa Mariel

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerojatno će ti se javiti cure s hipotireozom, ali dok se one ne jave, da ti kažem da mislim da je vrlo vjerojatno uzrok spontanom bila hipotireoza, i da sad s dijagnozom i terapijom imaš sve šanse da iduća trudnoća prođe besprijekorno. Savjetovala bih ti da pogledaš antitiroidna antitijela radi eventualne dijagnoze Hashimoto sindroma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, dobro si me podsjetila, dijagnosticiran mi je hashimoto.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Nemoj paničariti, i s tom dijagnozom može se najnormalnije ostati trudna, samo kontroliraj redovito hormone i napravi nalaz za antitjela. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala, hvala, hvala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam hipotireozu, pijem euthyrox i evo me u 9.mjesecu trudnoce, sasvim prirodno.
    hipotireoza moze biti uzrokom neplodnosti samo ako se ne lijeci.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puno ljubavi i zdravlja tebi i tvojoj bebici Lutonjice. Hvala što si mi se javila. Totalno su me zbunili ovi doktori. I sad se pitam što ću ja u opće sutra na VV? Ja bi to ipak možda prirodno.

Može još jedno pitanje za Lutonjicu:

Nakon koliko vremena si ostala trudna? Mislim da li su ti rekli da moraš prvo neko vrijeme piti euthyrox, pa tek onda počet razmišljati o trudnoći ili ...?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sretno snježana

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja isto imam hipotireozu i pijem lijekove. Ostala sam trudna u postupku ICSI, na koji smo trebali ići zbog muževe dijagnoze (loš spermiogram).
    E sad ovisi i koliko dugo vi pokušavavate? Sretno!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snježana prvotno napisa
    Puno ljubavi i zdravlja tebi i tvojoj bebici Lutonjice. Hvala što si mi se javila. Totalno su me zbunili ovi doktori. I sad se pitam što ću ja u opće sutra na VV? Ja bi to ipak možda prirodno.

Može još jedno pitanje za Lutonjicu:

Nakon koliko vremena si ostala trudna? Mislim da li su ti rekli da moraš prvo neko vrijeme piti euthyrox, pa tek onda počet razmišljati o trudnoći ili ...?
    ovako, hipotireoza mi je dijagnosticirana nakon prvog poroda, znaci krajem 2003. godine i odonda pijem euthyrox.
    na drugoj bebi smo poceli raditi u ljeto 2005. a uspjeli smo nakon 11 mjeseci, u ljeto 2006.
    medjutim, i endokrinolog i ginekolog su sigurni da uzrok sto nisam tako lako zatrudnjela NIJE hipotireoza, jer sam ju adekvatno lijecila, nego neki drugi razlozi (npr. ja sam i dalje dojila svoje dijete)

takodjer, na ovom forumu ima jos zena s hipotireozom koje nisu imale nikakvog problema sa zacecem (upisi u pretraznik stitnjaca ili hipotireoza, pa ces nas naci)

dakle, ako je hipotireoza uistinu JEDINI problem koji su nasli kod tebe i TM-a, i ako sada redovito pijes terapiju koja ti je dobro dozirana, ne vidim razloga da imas problema sa zacecem ili sa trudnocom.

jesi li narucena na VV bas za postupak ili za pretrage? ma bez obzira, ja bih na tvom mjestu svejedno otisla na razgovor, nemas nista za izgubiti

koliko euthyroxa pijes? ides li bas endokrinologu, ili nekom drugom?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, ovako: ni kod mene ni kod MM nema nikakvih drugih poteškoća. On je radio spermiogram i sve je OK.
    Nakon 2,5 godine pokušaja ostala sam trudna, no u 3. mj. trudnoće bebi je prestalo kucati srce i ... Doktori nisu pokušavali naći razlog.
    Tek kad sam promijenila ginekologicu, krenule su hormonske pretrage i ostatak znaš (hipotireosa itd.)

Na VV me poslala ginekologica (sad idem 1. puta, razgovor i pretrage pretpostavljam), jer kao imam 37 godina i po njoj nebi više trebalo čekati da se to dogodi prirodnim putem. Iako se ja ne slažem. Pa nisam jedina koja je rodila u tim godinama.

Otići ću sutra na VV, pa ću vidjeti što kaže dr.Lučinger.

Što se euthyroxa tiče sada pijem 50 mg dnevno. U 3. mj. idem na kontrolu pa ću vidjeti da li će mijenjati terapiju ili ne. Idem baš endokrinologu na Rebro, dr. Koršić. Jedino što me on natjerao i na dijetu jer imam cca 15 kg viška i veli dok to ne skinem, ništa od bebe. Na nekoj medicinskoj dijeti sam (sve se skoro jede), ali sporo idu kile (4,5 kg u 2 mjeseca).

A što sam se raspisala...nemojte se ljutiti, ali nekako mi je puno lakše kad to podijelim s vama ovdje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bih ti isto savjetovala da svakako odeš na taj razgovor. Najnovije se i razgovor čeka pa ti ga je šteta propuštat, a postupak stimuliranog IVF-a se ionako čeka oko godinu dana. I za taj razgovor ćeš vjerojatno više sati čekati, na to se pripremiti. Po meni, nemaš što izgubiti ako odeš na razgovor. Iako, ako nema ništa drugo nego hipotireoza, dr. će vas vjerojatno odmah staviti u postupke inseminacije, to se u pravilu pokušava 3 puta, pa ako ne uspije, onda se ide na IVF (tako da možeš realno računati da će te za nekih min. 4 mjeseca tek ubilježiti na listu čekanja za IVF, a to se čeka oko godinu dana. Po meni, nemaš što izgubiti, jer samo do 38. imaš pravo na jedan stimulirani IVF pokušaj preko HZZO-a, a to iovako jedva stigneš ako te "zavrte" po standardnoj VV špranci, a priv. košta puno. Doduše, sve ovo ako si sigurna da ti se "bakće" s doktorima, a na VV-u je posebna opterećenost pacijentima. Zdrave žene i u 37.-moj zatrudne vjerojatno lako - evo nedavno čula za drugu trudnoću u 37.-moj, uspjelo nakon par mjeseci pokušavanja. Iz moje perspektive, to je znan. fan. Ali, odluku možeš donijeti jedino ti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedno je hipotireoza a drugo hipotireoza sa hashimotom. Kod hashimota antitijela mogu biti (indirektan) uzrok spontanim pobacajima ili kemijskim trudnocama. O tome smo jako puno pisali na ovom forumu i sigurna sam da ces dosta toga naci ako upises prave rijeci u pretraznik.

Sto se tice trudnoce i terapije, bilo bi dobro da prvo dovedes hormone stitne zlijezde u red pa da tek onda ostanes trudna.

Ja 18 godina uzimam terapiju za korekciju rada stitne zlijezde. Rodila sam u cetrdesetoj (39,3)m sto i tebi od srca zelim.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala cure, divne ste. Idem ja sad malo u pretraživanje po tim temama.

Javim se sutra poslije VV. Pozdrav.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Snježana, kako je bilo??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo javljam se poslije VV. Čekala sam od 11.15 do 16.15. sati.

Dr. Lučinger trenutno nije siguran u razloge moje navodne neplodnosti. Pretpostavlja da je to ipak samo štitnjača u igri. Moram mu donijeti nalaze (papa, brisevi, ponovljeni spermiogram mm i novi nalaz endokrinologa). Kaže da me za sada nebi htio slati na pregled prohodnosti jajnika.

Eto, u stvari još ništa konkretno. Javljat ću se ja i dalje sa svojom pričom, jer možda nekome pomogne.

Sve vas lijepo pozdravljam. :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Odlično. Da, toliko se čeka, moj prvi dolazak (neuka ja) - bilo je od šest ujutro do tri (nitko mi nije rekao da ne moram toliko rano doći). Vibram da nas iznenadiš prirodno dok prikupljaš te nalaze .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Odlično. Da, toliko se čeka, moj prvi dolazak (neuka ja) - bilo je od šest ujutro do tri (nitko mi nije rekao da ne moram toliko rano doći). Vibram da nas iznenadiš prirodno dok prikupljaš te nalaze .
    I ja bi bila najsretnija da to bude što prije i prirodno, jer ražalostilo me to jučer gore na VV. Gledam sve te žene, jednoj je sirotoj pozlilo nakon postupka (ne znam točno kojeg), pa je ležala kod sestre u sobi i primala infuziju i plače i plače... Evo i sad mi suze oči kad je se sjetim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, tužno je i teško, a na VV-u je stvarno još to potencirano gužvom. Neki od VV-a zbog toga odustanu. Neki "oguglaju". Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sretno i tebi draga. Od sveg tebi i tvom mm želim da napokon uspijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •