bianca9 mi smo prvi put ostali trudni 2003. i to neplanirano, ali ta je trudnoća, nažalost, završila u 6.tjednu. Onda smo napravili pauzu od skoro pune 2 godine jer nismo bili materijalno sređeni (stan, financije...), tako da smo se krenuli opet prošlo ljeto i ja sam ostala trudna u 12.mjesecu, ali je i ta trudnoća otišla, nakon toga sam opet ostala trudna u 3.mjesecu, ali tad sam mislila da mi je test lažno pozitivan jer sam opet prokrvarila, a ni mi puno kasnila M, mada sam sumnjala radi komadića koji su izletjeli, a koji su bili identični komadićima koje sam imala sad nakon spontanog na početku 6.mjeseca (oprostite ne eksplicitnosti). Sve su bile biokemijske, tj. na granici 5.tjedna.
Ja sam napravila hormonske testove i jedino mi malo bio prolaktin povišen, ali sad ga snizujem Vitexom, dok mi je ostalo sve u redu, mislim na uredne M, brisevi, papa test....
Draga Indy,
da i tebi odgovorim. Nadam se da je kod tebe problem taj prolaktin (mislim da ga se lakše sredi od lošeg spermiograma!?) Jednoj mojoj frendici je prolaktin bio koma (udebljala se 20 kg) i nije mogla ostati trudna. Mislim da je loš spermiogram da ne bi tako brzo ostajala trudna. Nama je trebalo više od godinu dana između svake trudnoće uz moj dobra nalaz (naravno i obilje mog stresa). Prvo su nam rekli da nećemo moći prirodno ostvarit trudnoću, pa kad sam odustala i našla fini posao, ostala trudna. Bojala sam se disati od straha da ću po 3. put pobaciti. Ali, srećom trudnoća je bila za poželjeti!. Zato, sredi samo taj prolaktin, napravi osnovne briseve na bakterije, (klamidija, urealplazma...) i PROBAJ se opustiti (Znam da mrziš tu riječ, jer sam ja mrzila kad mi netko kaže: Budi strpljiva i nemoj razmišljati! Moš´ mislit! Koja to žena koja čeka godinama na dijete može biti opuštena. Meni je Dr. Podobnik rekao: Važno je da vas se prima! To te mora tješiti!! samo glavu gore
MM nije nikad radio spermiogram jer smo nekako mislili da je problem možda u mom progesteronu iako je nalaz bio dobar, i u tome da se bebač ne može implantirati radi njega, ali sad sam pila dabrostane 2x1, te 7 dana poslije ovulacije navečer 1 utrogestan vaginalno. Kako sve to nije pomoglo da se beba održi, tek sad nakon toliko spontanih moja me ginekologica želi poslati u Zagreb na temeljitu obradu, što uključuje i spermiogram, mada priznajem nisam ni ja grizla da me šalje jer nisam si htjela stvarati pritiska. Meni se još uvijek ne ide toliko , ali ima još do 8.mjeseca kad bismo trebali ići, pa ćemo vidjeti.
U svakom slučaju zadnjih dana se pitam i razmišljam je li uzrok spontanih upravo loša morfologija spermića MM, ali glupo je o tome zapravo razmišljati dok ne napravimo spermiogram, ali kako MM sad opet putuje (poslom je vezan za inozemstvo pa se ne vidimo po mjesec-dva) znači tek u 8.mjesecu.
Bianca9 želim ti čim prije urednu trudnoću.
Suzzy, imaš u svakoj boljoj ljekarni l-arginin i l-cranatin od Twinlaba su.