Ja sam malo surfala, ali ništa u Slavoniji nisam našla. Znate li neku firmu ili stolara koji radi stepenice i one ograde na galeriji? Zna li netko koliko to košta?
Ja sam malo surfala, ali ništa u Slavoniji nisam našla. Znate li neku firmu ili stolara koji radi stepenice i one ograde na galeriji? Zna li netko koliko to košta?
ajme, majko :smajli se hvata za glavu:
koje stepenice?
montažne?
čelična konstrukcija sa drvenim gazištima?
spiralne?
ograde na galeriji (ili bilo gdje drugdje) rade: bravar - konstruktivni dio, stolar - ostalo (ili staklar, ako odabereš staklenu)
![]()
Pa krenimo redom:
Stepenice su unutar kuće, iz prizemlja na kat. Sasvim su ravne (ne spiralne), a konstrukcija - pojma nemam. Ljepe su mi one metal - drvo koje viđam po časopisima, lijepe su mi i neke sasvim drvene, ali pojma nemam tko ih prodje ili izrađuje.
Baumax prodaje gotove spiralne i djelove za stepenice, ali ja naravno nemam pojma koliko mi gazišta, rukohvata i konstrukcije treba, a opet ostaje i pitanje tko će to sastaviti. Ja bih (bez obzira na vrstu materijala i dizajn) neke koje neće pucati pod MM-om 100inešto kilašem, dakle što više kvalitete za što manje novca...
pa najbolje da TI ne možeš pronaći nekoga tko bi to napravio!?
moj šogor je radio vanjske stepenice i naručio je neke metalne šine, na koje je onda stavljao gazišta. mislim da bi te stepenice preživjele potres bez problema, al nisu baš lijepe.
jeste vi to kupili kuću?
zlo i naopako: kakve bi to stepenice bile da ne mogu podnijeti 100 kila?!
trenutno mi ne pada na pamet ni jedan proizvođač, a naručivala sam nekoliko puta.
potražim pa javim.
u svakom slučaju, ti njima dostaviš tlocrtnu dispoziciju i visinu koju stube trebaju savladati pa ti oni tako naprave: nije to baš da odeš, kupiš i zašarafiš.
Ali, netko od njih svakako dođe na izmjeru.
mamaja prvotno napisa
Da, JA pojma nemam tko to radi, ali ću u ponedjeljak skoknuti do firme pa nazvati par brojeva i saznati
.
Našli smo kuću koja nam se sviđa pa sada računam kolika bi nam bila ulaganja ako ju kupimo...
Za početak neka šipkica ili uže... em se djeca neće verati... em ti muž možda skine koju kilicu.... 8)
Mi smo radili takve stepenice s kata u potkrovlje. Dio ide ravno pa onda dio skreće. Metalnu konstrukciju nam radio jedan čovjek privatno (mislim da bi izdržala i omanjeg slona), a onda je poslije stolar radio drvena gazišta i rukohvat. Ako ti nije hitno mogu zamoliti muža da to koji dan poslika pa da vidiš. I ja sam isto iz Osijeka.