Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: beba od mjesec dana i varicele

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno beba od mjesec dana i varicele

Moja starija kcer ide u vrtic gdje su se pojavile varicele. Kako imam malo dijete u kuci (mjesec dana, k tome i nedonosce) strah me je slat ju u vrtic da se nebi i ona zarazila i prenjela to mladjem djetetu. Je li to opravdano? Moze li dijete od mjesec dana dobiti varicele? MOLIM SAVJET

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svakako je opravdano ako dijete ne šalješ u vrtić zbog zaraze ali pazi inkubacija za kozice je 2tj. Moguće je da bebica dobi kozice ali ako je dojiš rizik je manji (tako je meni rekla pedijatrica).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da li si ti prebolila kozice?
    Ako jesi tada je ogromna šansa da ih beba neće dobiti, pogotovo ako dojiš.
    Ako je starije dijete ovih dana bilo u vrtiću moguće da je već u imkubaciji za kozice (maksimalno i 3 tjedna).
    Ipak, ja ju ne bih slala dalje u vrtić....
    Ako beba ipak dobije kozice s obzirom da već ima mjesec dana ne bi trebalo biti većih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bolje pripazi.
    Moj je Roko dobio od starijeg brata kozice sa 5 mjeseci starosti.Ipak je bio dosta stariji od tvoje bebe i lako ih je podnio.
    Bio je isključivo dojen a ja sam kozice preboljela.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

preboljela sam kozice, mislim u dobi kolika je ona sada (4 god). Problem je u tome sto ona jedva ceka da je ne posaljem u vrtic, sada je u toj fazi - trazi punoooo paznje. S obzirom da je vec isla u vrtic i druzila se sa djecom koja sada imaju kozice neznan ima li smisla da je ne saljem (znam da inkubacija dugo traje). Volila bi da ih i ona preboli sta prije ali mali ima samo 3 kg... Nisan znala da je rizik manji ako dojim. Hvala na informacijama

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puno je važnije da si ti imala kozice nego da li dojiš. Ako ih nisi imala onda nema neke koristi od dojenja (u smislu zaštite baš od kozica) jer nemaš anititijela na njih. Ali dojena djeca su u prosjeku zdravija i boljeg imuniteta, pa to ima zaštitnu ulogu protiv bolesti općenito.
    Inače bi ti htjela napomenuti da sad hara i gripa, pa je i zbog toga (nitko od vas nema zaštitu, pretpostavljam da se nisi cijepila jer si bila trudna) bolje da ti starije dijete ne ide u vrtić.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mlijekom majke koja je prebolila kozice ide dodatna zaštita zbog obnove titra u kontaktu s virusom...
    Naravno da mlijeko neimune mame nije zaštita.

Problem je u tome sto ona jedva ceka da je ne posaljem u vrtic, sada je u toj fazi - trazi punoooo paznje.
    Pa time je problem riješen.
    Vuk sit, a koze cijele.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •