Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: SIRS

brunina mama

Početno SIRS

Djetetu mi je u zaraznoj kod otpusta napisana dijagnoza SIRS. Da li netko zna točnošta je to''??

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

In medicine, systemic inflammatory response syndrome (SIRS) is an inflammatory state of the whole body (the "system") without a proven source of infection. It is a serious medical condition.

Definition of SIRS
    SIRS can be diagnosed when two or more of the following are present[1][2][3][4]:

Heart rate > 90 beats per minute
    Body temperature < 36 or > 38°C
    Tachypnea (high respiratory rate) > 20 breaths per minute or, on blood gas, a PaCO2 < 4.3 kPa (32 mm Hg)
    White blood cell count < 4000 cells/mm3 or > 12000 cells/mm3 (< 4 x 109 or > 12 x 109 cells/L), or the presence of greater than 10% immature neutrophils.

[edit] Difference between SIRS and sepsis
    SIRS with a confirmed infection,[4] proven through a positive blood culture or tissue sample positive for pathogenic organisms,[5] is called sepsis.

Simply stated:

SIRS + proof of infection = sepsis [1][2]

[edit] Complications of SIRS
    SIRS can result in the multiple organ dysfunction syndrome.

[edit] Causes of SIRS
    Severe trauma
    Surgery, complication of
    Burns
    Acute pancreatitis
    Immunodeficiency (such as AIDS[6])

[edit] Relation to cytokine storm
    SIRS can be considered to be a subset of cytokine storm, a general term (not commonly used in clinical medicine) for cytokine dysregulation.

WIKIPEDIA

brunina mama

Početno

Evo upravo sam danas saznala od svoje pedijatice šta to znači točno kod moga djeteta!! To vam u mom slučaju znači da se "ne zna što je bilo djetetu "

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:shock:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj brunina mama prvotno napisa
    Evo upravo sam danas saznala od svoje pedijatice šta to znači točno kod moga djeteta!! To vam u mom slučaju znači da se "ne zna što je bilo djetetu "
    Hm. Nije baš tako.
    To znači da je dijete imalo sepsu, ali bez dokazanog uzročnika ili sigurnog mjesta od kud je krenulo.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Isuse, i mi smo neki dan izašli iz Zarazne, Nia je imala E. coli, i piše i SIRS. Ajme sepsa???? Pedica mi je isto rekla da im je to moderan naziv za ne znati što je bilo :? Ali sepsa??? U...sam se

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Pedica mi je isto rekla da im je to moderan naziv za ne znati što je bilo

:shock: :shock: :shock: :shock:

Po tome ispada da je to šifra koju liječnik pise kad ne zna dijagnozu!!!!
    Pa žalosno je što pedica nije dovoljno moderna i ne čita noviju literaturu!!!!

brunina mama

Početno

Sve je to meni jasno cure moje,proučila sam ja taj SIRS i vidjela da ima veze sa sepsom,ali kažem vam , dvoje pedijatara mi je reklo istu stvar , a to je da to znači ono što sam napisala!!!!! Pa tko je tu sada lud !!!!!!!????? :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam to isto proučavala.
    I mogu samo reći da meni tu nije baš sve bistro (iako sam vet. i trebala bi to razumjet). Pokušavam doći do neke bolje literature i malo to prokopat.
    Čula sam da u Zaraznoj često pišu tu dijagnozu i pokušavam doć do odgovora zašto!?
    Možes li napisat kaj je bilo s djetetom, simptome i tok bolest jer me ovo baš zanima i htjela bi to skužit!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

suncha, imaš pp

brunina mama

Početno

Mali mi je kurio 12 dana i to 39.5 axilarno (ima dvije god. ).Tem. je padala samo sa ibuprofenom. Porast temp.je bio popraćen tresavicom . Ped je rekla gripa. 7 dan je temp. pala ,i 8 opet počela tako visoko . 9 dan smo izvadili leukocite i završio je na klavax bidu. 10 dan i dalje kuri 39.5 i onda smo završili u zar., gdje je dobio venozno antibiotik i još kurio dva dana . Eto tek je onda temp. pala

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Već je netko napisao da je to znaći da je bila sepsa, ali ne zna se od kud je krenula i ja mislim da je to to ako na nalazu pise samo SIRS.
    Ne piše nikakva druga dijagnoza?

brunina mama

Početno

Piše SIRS i "vjerojatno " adenoviroza ,a bris iz nosa na adenovirozu mu je došao negativan :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moguće je da bris bude negativan (pronašla sam podatak da u 50-70% bolesnika izolacija iz brisa bude uspješna, dakle ne kod svih). Značajnija je pretraga krvi, ona pokazuje sigurniji nalaz.
    Ja sam juče pričala sa jednom doktoricom koja mi je rekla da je ta dijagnoza SIRS u dosta slučajeva pretjerana jer u 90% slučajeva nađe se uzročnik bolesti i onda bi to trebala biti sepsa, a nije uvijek ( to su njena iskustva, ako išta pomaže).
    Inače najvjerojatnije je bila virusna infekcija jer klavocin bid bi trebao uništiti bakterije nakon 10dana.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dokazani uzročnik u krvi + kriteriji SIRS-a= sepsa.
    SIRS= sepsa- dokazani uzročnik u krvi.

Citiraj suncha prvotno napisa
    Inače najvjerojatnije je bila virusna infekcija jer klavocin bid bi trebao uništiti bakterije nakon 10dana.
    E da je to bar čaroban antibiotik.

Zar vam nisu doktori koji su vodili djecu rekli o čemu se radi ili barem na što sumnjaju?
    Ako nisu- ajme.

brunina mama

Početno

Apsolutno nitko ništa ne objašnjava niti govori. Ja samo znam da je moje dijete u dva dana dobilo 4 dijagnoze . Prvo mononukleoza, pa upala pluća,da ne kažem da su mu našli i šum na srcu (ja tvrdim da je od visoke temp.,a oni da nije ), i onda napokon adenoviroza !!! :?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako ne pitaš nitko ti ništa ne govori. Ja sam pitala sve što sam kao laik razumjela i mogla pitati, i ne kažem, na sve su pristojno i s voljom odgovorili, ajd, bar nešto. Hvala Bogu na forumima i internetu. Sad mi je žao, da nismo radili onu pretragu na refluks, nakon što sam tu pročitala, možda nismo trebali zračiti

brunina mama

Početno

I ja sam ih sve pitala , ali ne znam što imam razumijeti kada mi daju sto dijagnoza . A njihovi odgovori na sva moja pitanja taj dan kada smo odlazili ( npr.-kakvi su mu došli brisevi.....itd. ) su bili "sve čete vidjeti u otpusnom pismu, po koje sam trebala doći tek nakon tri dana jer nije bilo gotovo. Uglavnom tamo mi baš ništa skoro nije pisalo. Ti si očito imala sreće

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •