draga paws,
evo mog iskustva od samog početka:
rodilište (nakon carskog); tek drugi dan beba na prsima; 3dan sam već imala kvrgetinu...mlijeka na sve strane, al ja nikako nisam mogla/znala izdojit...iako ima mlijeka (tvrde grudi), sestre mi govore da je malom bila potrebna nadohrana (pojeo 30, pojeo 50...)??? ko će znat...da su ga ostavile kod mene...kako sam ja imala "veeelikuuu" navalu mlijeka, bilo je potrebno u početku izdajati...nema sestre koja mi nije visila na sisama , pa mali i na kraju ja = kojoj je trebalo po sat vrimena da izdoji valjda 10/20ml... , dok je sestrama to išlo brže...možda je i kod tebe neš slično, pogotovo nakon što ti je mali bio na prsima...možda jednostavno ne možeš to nešto izvuč...došli kući, i odjednom klinjo NON STOP na meni (bili u rodilištu 10dana)...ama sa sise ga spustim na krevet i on za 20min i opet kmeeeee...i tako a ne znam tjedan, dva....ja sam se isto bojala da nema dovoljno mlijeka (pogotovo navečer)...pa sam neš pokušavala izdojiti (poprilično razočaravajuće možda 15ml nakon teške muke...)...u panici zovem jednu med sestru, a ona ni 5 ni 6 neg nemate dovoljno (jer beba mora spavat po par sati nakon podoja...moš si mislit), ajd lipo bocu, pa će te vidit....i stvarno mi bocu, mali mrkno cca 80ml...zaspo ko klada par sati...ono lutrija...ja koma...a eto nema mlijeka...no, otišli mi ća na vagu kad li vaga pokazala da je mališa dobija 350gr u tjedan dana...i lipo mi čovik reće pa to je dosta!!! ima mlijeka... meni su tada sise bile mekanije i nekako ko praznije neg sada...i onda me opet uplaši dr med sestra nema mlijeka jer što on ima non stop visit na vama...pa opet vaga a tam 450gr...od tada nisam tako radikalno sumnjala da nema dovoljno...dapače malac sad ima skoro 4mj i cca 8kg...
sad što želim reći: čitah negdje da je prirast od 113gr tjedno prolazan...ne moraju sva djeca dobivat kao moj...neka manje, a neka bome i više :shock: .... istina je da ti adaptiranim gubiš količinu svog...ak uzmemo u obzir da samo cca 1% ima neki stvarni problem...po svemu što si napisala...ja bi rekla da se samo trebaš strpiti...bebači znaju kad su im roditelji nervozni...moj je "stiša" onda kad sam se ja stišala ...ako tvoj malac ima dobro opće stanje, "uredne" pelene (fontanela, koža)....onda lipo malog na se...i PROGURAT taj period...masa nas s takvim iskustvom...