Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: slikovnice za najmanje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno slikovnice za najmanje

vito ima šest i pol mjeseci. čini mi se dobro doba za početak "čitanja" slikovnica. za sada ima plastične slikovnice i slikovnice sa po jednim crtežom na stranici, a svaka je stranica od tkanine koja odgovara koži životinjice koja je nacrtana.
    no, osim što ih stavlja u usta i dira, nije zainteresiran za crteže u njima jer ga na ništa ne asociraju. u knjigama za roditelje psiholozi preporučuju slikovnice sa što realističnijim slikama i to onima iz svakodnevice, kako bi dijete uopće skužilo ilustraciju.
    što ste vi "čitali"svojima u toj dobi i gdje to kupiti?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za najmladju dob skoro da i nema slikovnica na hrvatskom (usudila bih se reci da ih UOPCE nema, ali postoji sansa da je u zadnjih godinu/ dvije izaslo nesto za sto ne znam).

zato sam ja kupovala iskljucivo strane slikovnice, uglavnom u algoritmu i profilu. tamo ima jako puno slikovnica s fotografijama, te raznih touch and feel slikovnica - njihova poanta i jest da ih dijete dira i stavlja u usta . smisao tih prvih knjigica nije toliko da ti djetetu citas, a ono gleda slike, nego da ga upoznas s knjigom kao predmetom, kao necim sto je zanimljivo i sto ce se kasnije razviti u interes prema prici i slici.

dakle, trazi slikovnice u kojima se nesto pipa, dira, gura prstice kroz rupice i slicno.

sjetila sam se sad izdavaca "forum" - oni imaju jednu zgodnu seriju knjizica bas s fotografijama.

ako zelis bas pricati price, to je super i bez slikovnice, ali skrati ih i glumi ih, ili kupi lutkice za prste/ ginjole, pa s njima pricaj pricu.

pokusat cu sad naci neke linkove s dobrim slikovnicama, pa se javim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda od :
    http://books.ladybird.co.uk/static/cs/uk/13/browse.html

0-3 godine: serija "So Smart!", serija "First Fairytale Tactile Board Book"
    (na sajtu bas i nema fotki, ali ima knjiga iz tih serija u nasim knjizarama)

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala Lutonjice, bas sam ja htjela pitati isto u vezi slikovnica...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od "foruma" se ta zbirka s fotkama zove "moji prvi koraci" i stvarno je preporucam

mislim da i TL ima jednu board book s fotkama malih beba u igri, mozda bi vam se i to svidjelo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala lutonjice, ovo sad moram proučiti i probati pronaći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

algoritam inace ima jako veliki izbor ovih DK, a i ladybird izdanja (i ovu seriju taktilnih prica). takodjer imaju i baby einstein izdanja, isto jako dobra stvar (ali mi nemamo nijednu jer su ih poceli dobivati kad je zara vec bila zrela za prave price i slikovnice)

u profilu ima ova ladybird SoSmart! serija

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Buduci da u selu koji se zove Rijeka nemamo ni Profil ni Algoritam, vidjet cu sto se moze preko web ducana naruciti. Onaj link sto si, Lutonjice, dala u UK ne salje knjige u Hrvatsku .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma link sam dala samo da vidite na sto mislim, ja sam to sve kupovala u algoritmu.
    a ima li algoritam online shop?
    znam da ima i algoritam u puli...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim da i TL ima jednu board book s fotkama malih beba u igri, mozda bi vam se i to svidjelo.
    To imamo i mi i H je obozava. No, bitno je da citas i pokazujes djetetu slike. Nije sad toliko bitno naci idealnu slikovnicu. Ja sam H pocela jako rani citati i pokazivati slike, od nekih 6mj i i jos uvijek svaki dan barem po 1h. Nekada citamo i casopis, nekada novine, nekada i katalog...Najbitnije je tvoje vrijeme koje provedes u citanju s djetetom, da ono stekne tu lijepu naviku...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo poceli s onim plasticnima za kupanje,to joj je bilo super za zvakanje..
    Onda smo presli na te "opipljive" koje suste,zveckaju..imaju te razne materijale koje imitiraju krzna,to jos uvijek voli.
    Sad obozava razne oblike slikovnica ili one s rupama,imamo i neke sljastece-bljastece pa joj je i to fora.
    Uglavnom ako i kupis nesto sto joj trenutno nije zanimljivo,nema veze..sve jednom dode na red.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uuuau kako su dobre slikovnice, :D jooj Lutonjice hvala!!

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nas mali stalno stavlja u usta gumenu tj. plasticnu ili kakvu vec knjigu za kupanje, a nedavno mu je baka iz Njemacke donijela knjigu u kojoj glas cita pricu kako se okrecu stranice, fascinatno je, ali je malo bad sto je na njemackom...uglavnom eto ima knjiga na njemackom, engleskom...mali poliglot!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije istina da kod nas nema dobrih slikovnica za naše najmlađe.Eto ja sam baš danas gledala hrpu tako dobrih u običnoj knjižari, "touch and feel", hrpu prekrasnih edukativnih (za najmlađe) slikovnica sa tvrdim koricama (debelim), pa unutra se nešto događa, otvaraju se prozori na kući, neke imaju čak i zvuk na gumbić (npr. avion), mačka ima opipljivo krzno itd.Ja sam se jako ugodno iznenadila.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Barbie prvotno napisa
    Nije istina da kod nas nema dobrih slikovnica za naše najmlađe.Eto ja sam baš danas gledala hrpu tako dobrih u običnoj knjižari, "touch and feel", hrpu prekrasnih edukativnih (za najmlađe) slikovnica sa tvrdim koricama (debelim), pa unutra se nešto događa, otvaraju se prozori na kući, neke imaju čak i zvuk na gumbić (npr. avion), mačka ima opipljivo krzno itd.Ja sam se jako ugodno iznenadila.
    Kako izgledaju? I gdje? I kako se zovu? I tko ih je izdao?

Hvala

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma link sam dala samo da vidite na sto mislim, ja sam to sve kupovala u algoritmu.
    a ima li algoritam online shop?
    znam da ima i algoritam u puli...
    Algoritam on-line nema niš, dosta mi se to čini aljkavo i čudi me jer su oni velika kuća, a što se Pule tiče, ja sam relativno rijetko više dolje (iako sam tamo živjela 18 godina...od rođenja do faksa), međutim kadgod jesam, onda odem u ALgoritam koji je prilično malen i skroman po ponudi...Uopće ne kužim zašto nema Algoritma u Rijeci, a imamo Tower centar s toliko puno prostora i suvišnih dućana...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

molim te detalje, dječak me toliko okupira da imam vremena tek za ciljanu kupnju. stanujem u centru, pa ako si tu nešto vidjela - spasi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne zelim nikoga uvrijediti, ali...
    znam za sve te slikovnice i velika većina njih ne zadovoljava moje kriterije kvalitete :/

s tim da priznajem da su moji kriteriji jako visoki, kako za knjige, tako i za slikovnice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jos naglasavam, ovdje se trazilo slikovnice za bebu od 6 mjeseci.

"prozorcici" su za stariju dob, i tu vec ima nekoliko dobrih slikovnica, prvenstveno od profila te takodjer jedna serija od egmonta.
    ovo ostalo, a konkretno tocno znam ovo sa zvukom aviona i macjim krznom je meni

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Lutonjice, ja imam isto bebaca od 6 mj i za sada je jos uvijek na repertoaru ona plasticna knjigica koju on uredno žvače, a ja mu na svaku sličicu ispričam priču...ako gdje nađeš da se može naručit na web-u, daj nam javi, pliz...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću danas do Algoritma upravo zbog slikovnica i novog Jamie Olivera pa ću vam javiti kakvo je stanje.

I ja sam neki dan gledala tu sa mačjim krznom i meni je isto :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa nemojte se ljutiti,ali ja ne vjerujem da je beba od 6 mjeseci već zainteresirana za slikovnice osim da ih stavlja u usta,a takvih plastičnih i od tkanine ima stvarno svugdje, čak i u običnom Šparu. Moja Zala ima 8,5 mjeseci i još uvijek nije zainteresirana za nešto drugo osim stavljanje u usta, možda "prolista" par listova tek toliko da vidi boje,ali opet to završi u ustima.Ja nemam visoke kriterije (barem za ovu dob) i ne tražim ništa posebno, a zadovoljavaju me stvari koje zadovoljava i većinu.Konkretno ja sam našla te slikovnice u knjižari u Dubravi jer tamo stanujem.Knjižara nije ništa posebno i stvarno vjerujem da ih ima još negdje, pogledajte i u Šparu-Nisam gledala tko je izdavač i sl jer mi takvi detalji nisu bitni, bitno mi je ono što sam vidjela kako izgleda i što piše.A za prvu "pravu" slikovnicu sam dobila preporuku od tete koja radi u jaslicama i kaže da je to svakako jednostavna slikovnicama sa tvrdim listovima.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lavić nakon vježbanja sa terapeuticom prespavao cijelo popodne, tako da je posjet Algoritmu odgođen.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam u V.B.Z.-u pronasla par dobrih slikovnica: imaju one od plastike, koje su nama idealne za zvakanje i kupanje, a vidjela sam i Ružno pače za djecu od 0-3 koja je od tkanine i u obliku je pačeta.
    Zadnju koju smo kupili je od kartona s pop-up prozorcicima, nije loša.
    Postojijoš jedna naša zvučna slikovnica: Glasanje životinja
    http://www.nasa-djeca.hr/slikovnice-igra.htm

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Alone, hvala ti, baš ću pogledat...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

danas sam bila u algoritmu i moram reći, lutonjice spasila si stvar. fantastičan izbor slikovnica, upravo onakvih o kakvima sam razmišljala.
    i moji su kriteriji tu visoki, ali ponuda u algoritmu me je potpuno zadovoljila i ispraznila mi novčanik.
    preporučujem svakome tko namjerava zaviriti u odjel slikovnica da si uzme sat slobodno jer je toliki izbor da je šteta sve samo preletjeti.

kako su slikovnice na engleskom, starija kći i njena instruktorica engleskog odmah su prionule na prijevod, ali tako da duh stihova ostane isti. odlično su napravile posao i ujedno se zabavile. sad samo da nađem naljepnice veličine A4, pa da to klinka može grafički obraditi na kompjuteru, isprintati i zalijepiti na mjesto engleskog teksta. super zabava.

kako starija uz engleski uči i francuski, njoj sam kupila predivnu slikovnicu koja nudi francusko-engleske pojmove iz svakodnevnog života. oduševljena je.

predugo bi bilo kada bih opisivala kakve su sve slikovnice, doista preporučam da se zaletite do algoritma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

preporučujem svakome tko namjerava zaviriti u odjel slikovnica da si uzme sat slobodno jer je toliki izbor da je šteta sve samo preletjeti.
    je l'da??

drago mi je da si zadovoljna

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure, za nas daleko od algoritma-jel netko zna šta o ovim slikovnicama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cuj, iskreno, meni je to skroz bezveze i nikad nisam takve kupovala.
    ako hoces igracku, kupi djetetu medu/ slona.
    a ako hoces slikovnicu, onda brate kupi slikovnicu

plus sto je tekst totalno nekvalitetan, pojednostavljen, uzas. i onako su ti velicine sake.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radije ovo:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=10900 (ima i drugih u seriji)
    ili ovo:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=11617
    (takodjer ima raznih u seriji)

Prihonja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

radije ovo:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=10900 (ima i drugih u seriji)
    ili ovo:
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...d_knjiga=11617
    (takodjer ima raznih u seriji)
    Uuuu ovo mi se jako sviđa...hvala Lutonjice...a i cijene su odlične.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

lutonjice, ti si stvarno pravi slokovničarski guru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ja uzivam u dobrim slikovnicama i cvrsto vjerujem da djeci, koliko god mala bila, od pocetka treba pruzati samo najkvalitetniju literaturu. pa si stvarno dam vremena i truda da nadjem ono najbolje, a jako me veseli kad mogu takve informacije podijeliti s nekim tko to cijeni kao i ja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kakve su ovo cijene :shock: Ja mislim da ova slikovnica U moru košta pedesetak kuna u Ljevku. Mi imamo takvu slikovnicu sa zekom, to je bila Lei jedna od prvih slikovnica i stvarno ju obožava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trenutno je veliko snizenje na sva djecja profilova izdanja, u svim knjizarama (bar bi trebalo biti u svim knjizarama, a ako nije, otidjite u u sam profil megastore)...

sve je od 19 do 49 kune

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jesu te slikovnice dobre i za bebača od 5 mjeseci?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obje su tvrdih listova, a ostalo ti procijeni, ovisi o tvom djetetu.
    u algoritmu imas prekrasnih platnenih ako vam to bolje odgovara.

moja zara nikad nije stavljala slikovnice u usta, od pocetka ih bas lijepo lista, pa sam ja njoj vrlo vrlo rano mogla davati prave knjigice u ruke. ali ona je specifican slucaj - nikad nista nije stavljala u usta, oduvijek je istrazivala rukama i prstima :?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja ovakva brbljava, a zekana voli slušati brbljavu mamu. Ima 3,5 mj. S koliko ste najranije počeli čitati priče bebama???

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Još prije nego sam ih rodila. Nikad nije prerano za čitanje. Ni prekasno. Samo joj čitaj, sada neka budu jasne boje, velike slike, vrlo jednostavne. Uživat će slušajući tvoj glas, ako i ne razumije, čut će intonaciju.
    ps. drago mi je da si opet tu na forumu.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Još prije nego sam ih rodila. Nikad nije prerano za čitanje. Ni prekasno. Samo joj čitaj, sada neka budu jasne boje, velike slike, vrlo jednostavne. Uživat će slušajući tvoj glas, ako i ne razumije, čut će intonaciju.
    ps. drago mi je da si opet tu na forumu.
    Hvala, i meni je drago da pomalo pobjegnem u drugu sobu osim naše...
    Strpljen-spašen, polako ću se ja vratiti i drugim aktivnostima, hehe! Al za sada sam još uvijek samo njena I sad bih već trebala lagano loviti san ( da nisam iz wc-a svratila , ehehehe!) da preživim noć i da onda ne mrzim jutro. San je taj koji diktira sve, pa puse svima, odoh leći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •