Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Reakcije na vakcinu protiv zausnjaka

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Reakcije na vakcinu protiv zausnjaka

Maleni ima 15 mjeseci. Na posljednjem pregledu kod pedijatrice odlozili smo na njen prijedlog vakcinu dok malo prodje vrucina... Bilo je od tada nekoliko zahladenja ali ja se ne usudjujem malog vakcinisati jer imam lose iskustvo u obitelji...

Naime, moj brat je na ovu vakcinu imao jaku reakciju, sa visokom temp i oteknucem testisa... Proslo, zaboravili na to, ali od 10 do 13 je dva puta hospitaliziran zbog bolova u testisima, na kraju operisan zbog ciste i gangrene koja se vec pocela razvijati i dijagnosticirana mu je varikokela... Nikad nisam cula da tako nesto dijagnosticiraju djecaku i pitam se je li moguce da su to posljedice one reakcije...

Kako je sve ovo bilo nedavno, sad me strah vakcinisati sina. Ima li neko iskustava sa reakcijama na vskcinu protiv zausnhaka? Ima lj neko med struke da mi pojasni je li varikokela i cista mogla nastati zbog nateknuca kad je brat imao godinu?

Od tada ga nije pedica nikako ni htjela vakcinisati... A i sestra je imala zestoku reakciju na vakcinu s nekih 7 mjeseci i takodjer kasnije nije vakcinisana...
    Posljednje uređivanje od alef : 31.08.2012. at 22:25

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sorry zbog tipkarskih gresaka, pisem sa moba

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja se kći cijepila protiv zaušnjaka pred polazak u 1. razred. Nakon 15-ak dana se jedno jutro probudila sa velikim oteklinama iza ušiju. Pedica nas je poslala kod infektologa i on je rekao da je to posljedica tog cjepiva i nazvao to "lažnim zaušnjacima". Nije mi baš sve bilo jasno, ali ona se općenito dobro osjećala, nije imala temperature i otekline su brzo splasnule pa nismo dalje brinuli oko toga.

Ovo s varikokelom ti ne bih znala komentirati jer nemam iskustva. Moj sin je doduše operirao hidrokelu, ali mislim da to nije isto.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pretpostavljam da je i moj brat imao tako nesto... Pravi ili lazni, bili su od vakcine. Vjerovatno cemo se vakcinisati, nadam se da ce sve proci dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •