tek sad vidim ovo

da li trazite pse koji bi bili kao pomagaci djeci ili pse samo u funkciji radne terapije?

sara, neven (nesi skolica za pse) zeljko, tanja, mirena i jasna iz kossp-a su svojevremeno na goljaku radili sa prima terapiju sa djecom

klinci su recimo morali drzati ormu i psi su ih vukli, autisticari su imalu ok rezultate (vise se ni ne sjecam)

ako pokusavate dijete naviknuti na psa napravite to sa strucnom osobom i psom koj je socijaliziran na djecu sa posebnim potrebama, znaci, nazovite recimo saru, ili nevena, ili kossp i recite sto zelite i sigurna sam da ce vam izaci u susret

kossp je cini mi se otisao najdalje jer imaju savrsenu ekipu pasa spasioca, dio tih ljudi su nekad radili terapiju sa psima, i njihovi su psi u stanju dijete priviknut na psa

ne znam da li je u hr neko odskolovao psa za pomaganje djeci sa posebnim potrebama, postoji projekt sa psima vodicima za slabovidne ali sa njima nisam imala kontakt

ako imate konkretna pitanja na temu pasa, dajte recite pa da vam konkretno saznam ime i prezime kome da se obratite. nemojte kupovati psa iz "provjereno dobrog legla" jer to mozete dobiti jedino od ljudi koji se stvarno bave radom sa psima (ne uzgojem) i to su na zalost samo gore spomenuti, ostatak improvizira

pas koj radi terapiju se bas ne srece po literaturi jer ti psi imaju neke sasvim specificne kvalitete koje psu ne mozete usaditi treningom pa bi izbor steneta stvarno trebala obaviti vrlo iskusna osoba koja radi sa psima nakon sto se dobro upozna sa obitelji i djetetom

po meni pasmina nije presudan faktor kod odabira psa za takvo dijete ali bih se vjerovatno prvo raspitala o goldenima, labradosi su po nekim statistikama pasmina koja najcesce grize. malo je uzgoj zbog velike potraznje izmakao kontroli, znaju biti labilni i nisu bas najzdraviji, imaju ceste displazije kukova