Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Logoped

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Logoped

Da li je vrijeme za posjetiti logopeda ako dijete od 4 godine (koje će napuniti za mjesec dana) uopće ne govori slovo L, rijetko i teško slovo R?

Znam, da vjerojatno ponavljem teme, ali ne mogu pronaći odgovor koji me zadovoljava. Također, mišljenja okoline, čak i vrtičke tete su veoma različita.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moj M. ima 4 godine i nezna izgovoriti R, na sistem.pregledu pedijatrica je rekla da ako za dva mjeseca ne izgovori da ćemo morati kod logopeda.
    Mislim da ga neću voditi još neko vrijeme, jer i stariji sin nije sve do pete godine mogao, a onda je samo krenulo. Ja ću još malo pričekati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo krenuli kada je Viki napunio 5 godina kod jedne super super tete Ivane ( radi u Martićevoj ) koja je s njime radila jednu šk. godinu. Ispočetka 2. puta tjedno, a onda jednom. Ispravio je govor i prošao mnoge predvježbe za pisanje .

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nedavno je bila emisija na rdiju (ne znam koja i ne znam na kojem) gdje se baš o tome pričalo. Ukoliko imate i najmanju pomisao da bi trebali ići logopedu nakon tri godine - odite. Nikad nije prerano (tu se misli na dobnu granicu od 3 godine), može samo biti kasno. Ukoliko logoped ocjeni da vašem djetetu to nije potrebno, super. Bit će vam to prvi i posljednji posjet.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovako prema onome što su nas učili na fakultetu tj. prema razvojnoj liniji glasova dijete od tri godine bi trebalo bez poteškoća izgovarati glasove j, f, v, h, l, a, e, i, o, u, a glasovi: s, z, c, š, ž, č, ć, đ, dž, r, lj, nj još mogu biti nejasni, tj. mogu biti iskrivljeni. glas r se tolerira do dobi od 4,5 godine.
    Tako da ako odeš kod logopeda vjerojatno će ti preporučiti da pokušate dobiti glas l a to će ti trajati u prosjeku kojih 12 sati, ovisno o djetetu,tj možda i nešto dulje ako ga nema uopće. super je vijest ta što se često zna dogoditi da se uz l spontano ispravi i r.
    U svakom slučaju nemaš što za izgubiti.
    Ne znam dal ovo zd u nicku znači zadar, u tom slučaju ti ne mogu nikoga preporučiti jer ne znam zadarske logopede, no ako si u zgb ili okolici, definitivno prvi izbor bi bio vrtić na Prisavlju

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bubi, puno hvala! Točno je da sam iz Zd, pa eto raspitati ćiu se malo i posjetiti logopeda!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Može mi netko preporučiti logopeda u Zadru?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo našla sam ti neke adrese u zd pa se raspitaj o njima kad se odlučiš, sory kaj nemam info o tome kakvi su, ali ovi svi su članovi hrv. logpedskog društva

Zadar-ustanove
    OŠ Šimuna Kožičića Benje, Asje Petričić 7
    OŠ Voštarnica, Meštrovićeva 3
    Medicinski Centar, Medulićeva bb
    Boravak za djecu s teškoćama u razvoju, Kolovare 10

Zadar- privatni logopedski kabinet
    Via vox, Stjepana Radića 1f

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bubi, tek sada vidim. Hvala ti puno!!!

Pravila pisanja postova