Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Tikovi

Doki

Početno Tikovi

Ne znam, da li se vec na forumu raspravljalo o tikovima, ali za svaki slucaj otvaram novu temu ocekujuci neke savjete i pomoc.
    Naime imam trogodisnjeg sina. Od svoje prve godine krenuo je u jaslice i od tog trenutka poceo je glavicom lupati u ritmicnim pokretima prije spavanja i prilikom budjenja. Glavicom lupa najcesce u krevetu.
    Taj tik nije prestao do dan danas i sada me to vec porplicno zabrinjava.
    Psihologica je rekla da "lupanje glavicom" smatraju tikom i posljedicom nekog emocionalnog stresa u nasem slucaju odlazak u jaslice. Da to ne uzrokuje nikakva ostecenja na glavi ili mozgu. Smatra da je to nacin kako se on rjesava stresa tj. kako reagira u emocionalno nabijenim situacijama.
    Zanima me da li je netko od vas imao takav slucaj i kako se to rjesava. Ignoriranjem ili upozoravanjem!!!
    Ocekujem savjete...hvala svima.....

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Doki, naš J. je počeo treptati kad je ponovo krenuo u jaslice, nakon duže pauze zbog bolesti. Nama su pedijatrica i med. sestra u vrtiću rekle da ignoriramo i da će samo proći. Ignorirali smo i stvarno je puno smanjija, tek ponekad ga uhvati.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj sin ima skoro 13 godina i još uvijek to radi
    Intezivno je radio do svoje 3. godine, a onda više nije nabijao glavom o krevetnu ogradu, nego o madrac, pa se manje čuje. Odradili sve pretrage (EEG, neuropedijatar), a kod psihologa otišli prekasno, kada mu je to već prešlo u način smirivanja.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam to radila kad sam bila klinka...Prestala sam tek negdje kad sam krenula u školu. Makar kad sam bila u stresnim situacijama znalo se i ponoviti. Međutim, nestalo je sa odrastanjem i predpubertetom...
    Kod mene se je sve pojavilo kad se rodio mlađi brat. Imala sam 15 mjeseci...

Doki

Početno

Hvala svima...vidim da toga ima....mislim da cemo otici neurologu cisto da provjerimo da li je sve unutra uredu...nekada je tesko ignorirati takvu stvar, pogotovo sada kada ga uhvate izljevi bjesa i to radi intenzivnije......

Sada mi je lakse....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •