-
Tikovi
Ne znam, da li se vec na forumu raspravljalo o tikovima, ali za svaki slucaj otvaram novu temu ocekujuci neke savjete i pomoc.
Naime imam trogodisnjeg sina. Od svoje prve godine krenuo je u jaslice i od tog trenutka poceo je glavicom lupati u ritmicnim pokretima prije spavanja i prilikom budjenja. Glavicom lupa najcesce u krevetu.
Taj tik nije prestao do dan danas i sada me to vec porplicno zabrinjava.
Psihologica je rekla da "lupanje glavicom" smatraju tikom i posljedicom nekog emocionalnog stresa u nasem slucaju odlazak u jaslice. Da to ne uzrokuje nikakva ostecenja na glavi ili mozgu. Smatra da je to nacin kako se on rjesava stresa tj. kako reagira u emocionalno nabijenim situacijama.
Zanima me da li je netko od vas imao takav slucaj i kako se to rjesava. Ignoriranjem ili upozoravanjem!!!
Ocekujem savjete...hvala svima.....
-
Doki, naš J. je počeo treptati kad je ponovo krenuo u jaslice, nakon duže pauze zbog bolesti. Nama su pedijatrica i med. sestra u vrtiću rekle da ignoriramo i da će samo proći. Ignorirali smo i stvarno je puno smanjija, tek ponekad ga uhvati.
-
moj sin ima skoro 13 godina i još uvijek to radi
Intezivno je radio do svoje 3. godine, a onda više nije nabijao glavom o krevetnu ogradu, nego o madrac, pa se manje čuje. Odradili sve pretrage (EEG, neuropedijatar), a kod psihologa otišli prekasno, kada mu je to već prešlo u način smirivanja.
-
-
Hvala svima...vidim da toga ima....mislim da cemo otici neurologu cisto da provjerimo da li je sve unutra uredu...nekada je tesko ignorirati takvu stvar, pogotovo sada kada ga uhvate izljevi bjesa i to radi intenzivnije......
Sada mi je lakse....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma