-
KRVNE PRETRAGE- HST-0
Drage mame, koja bi od vas mogla mi reći za šta služi ova pretraga? pretraga se ne može napraviti u labaratoriju u manjem mjestu, već u mom slučaju, ide za Osijek.
ko šta zna?
-
Evo ja pogledala u knjigu iz kliničke biokemije i nema je. Ako je pisano rukom, možda je nečitko. Svakako nazovi doktora koji je naručio pretragu da ti kaže točno o čemu se radi, da ne bi zabadava išla u Osijek.
Da nije AST-O, to je za streptokok?
-
mamazika, AST -O. , može biti... nemam sad više uputnicu jer smo izvadili krv i poslano je za osijek. a mi smo svojevremneo imali streptokok u nosu što nam je zadavalo ogromne tegobe, pa jestvarno to možda što ti kažeš. a to se vidi jel bakterija u krvi, ha?
-
AST je antistreptolizinski titar, ja sam zbog stalno povišenog istog lani izvadila mandule. Valjda mjera aktivnosti streptokoka.
-
martrina p, e inaše su mandule ogromne, kake to ima veze?!
-
Streptokok naseli mandule i izaziva upalu: akutnu - kad baš bole, ili kroničnu - bez tegoba, ali su povećane. Kod mene je bila kronična upala u pitanju. Nisam imala tegoba s mandulama, ali mi je otišlo na zglobove - početak artritisa. Zato su mi ih izvadili (a imala sam i neke druge loše nalaze koje nisu mogli drukčije objasniti, veći dio se vađenjem mandula riješio).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma