-
-
-
Na drugom porodu - otvoreni ste 8 prstiju, sve je mekano, ići će to brzo...
-
-
Ja sam imala srece da sam rodila u srijedu,u Vinogradskoj,kad su na praksi stazisti,studenti,babice...I od prvog do zadnjeg truda sve dok malisa nije izasao van,bile su uz mene!!Dvije babice su me masirale,a jedna doktorica cijelo vrijeme stajala uz mene i govorila;"i ja sam rodila,znam kako vam je,sve ce bit ok,opustite se,ja nikud ne idem dok ne rodite!"To mi je bilo glavno,da me ne napusti dok ne rodim!!I fakat,dok nisam rodila svi su bili blizu i diskretno me hrabrili i to mi je puno znacilo!!Prvi porod je bio MM samnom,a taj drugi put je bila karantena zbog gripe,ali eto cure su me stvarno drzale do kraja!!I zato sam im zahvalna!!!
-
-
za razliku od Asimon ja imam zaista lijepo iskustvo iz Dubrovnika.
Super mi je bilo sto su dvije sestre cijelo vrijeme bile sa mnom. U trenutku kad bih ja zaboravila na disanje jedna od njih bi me upozorila i ponovila mi kako da pravilno disem. A cim bi pocela pravilno disati meni je bilo ful lakse i manje me je bolilo.
Osim tog, u vrijeme jakih trudova sestra mi je rekla da sam sve super izdrzala i da vise nece biti jacih trudova, da su ovi vrhunac boli, i kad njih mogu izdrzati, onda je to to. E, odmah sam dobila krila.
Mislim da su one zasluzne sto mi je cijeli porod prosao jako brzo. Iako sam prvorotkinja sve gotovo za četiri sata.
-
meni je moja babica bila super.Cijelo vrijeme me tjesila a kad je krenuo izgon jako me je hrabrila da mi super ide i da jos samo jednom stisnem i mali je vani.ja sam mislila da cu pasti u nesvjest i stvarno je na sljedecem trudu mali bio vani.poslije mi je doktor rekao da nije izasao na taj trud da bi morao na vakum jer je imao pupcanu vrpcu oko vrata
-
trenutak očaja... nakon 15 sati trudova između kojih sam padala u nesvjest od iscrpljenosti, mislila sam da tome nikada neće biti kraja jednostavno sam htjela nestati, izaći i svog tijela... krenuo je izgon, mm je bio sa mnom 7 sati u boxu i kada je krenulo tiskanje derao mi se na uho "tiskaj, tiskaj, još malo, možeš ti to..." i u jednom trnutku sam čula "još malo samo ti ćeš nama roditi dijete..."
mislim da me tada oprala neka nadljudska snaga...
-
ali sjećam se šta me potopilo...pred izgon sam kada je doktor došao da me pogleda rekla da ne mogu više na što je on prokometirao "neka, da niste odbili drip bili bi davno gotovi...". mislim da će takvi u slijedećem životu biti žena i na porodu će im biti netko s minimalno razumjevanja.
-
-
-
-
meni je snagu davalo to što sam pratila rukom gdje je glavica, pa sam mogla osjetiti da mi nije trud uzalud
-
meni su u 22 rekli: "još samo malo", a rodila sam u 01:15. :/
Tražila sam i epiduralnu i carski i da me lupe čekićem po glavi, ubiju, skrate mi muke i tako svašta. Muža sam izgrebala po ruci. Mislila sam da ću umrijeti i da tome nikad neće biti kraj.
I kad sam rodila, morali su me preseliti sa stolčića na stol da me zašiju, jer sam malo pukla. Ja sam ustala i odšetala sama. To samo govori koliko nizak prag boli imam
, još su svi komentirali: vidi je, ide ona sama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma