dali neko ima kucni cok-cok i moze ga preporucit?
Pozdrav!!
dali neko ima kucni cok-cok i moze ga preporucit?
Pozdrav!!
A što je to??? :?
To je ono čime kod pedijatra "odštopavaju" limačima začepljene noseke. Čula sam za to, ali nikad vidjela.
Mislis li na onaj kao elektricni aspirator koji sada imaju po ljekarnama, za cca. 400kn?
mislim da ima i jednokratni za cca 12 kn, pitaj u ljekarni
mi imamo aspirator koji je fenomenalan i ne sliči onom hororu od čoč čoka
Koji to Romina?
Mi smo ofkors kupili taj aspirator za 400 kuna. Najbačeniji novci u povijesti.
bas sam mislila na onakav kakav imaju pedijatri dali ga ima neko doma?
i kakav ti imas Romina?
Pa mi smo sa starijim sinom prošle godine išli na taj čok čok na Šalatu i oni imaju neki prapovijesni aparat. Mislim da je to jako teško naći u prodaji za obične smrtnike jer nije baš bezazleno s time čistiti gornje dišne puteve, ipak je to jaka vakuum sonda. Ovi elektronski aspiratori kojih ima za oko 400 kn su samo za pokupiti sekret koji se već iscjedio u nosić, dok ove sonde od čok-čoka vuku iz sinusa.
Inače i ja ponekad želim to imati doma.![]()
znam, mi vec imamo drugu prehladu a beba ima samo 2 mj, a nema nicega u nosicu. bas se cuje da je negdje duboko unutra
displacment po Proetzu - precovanje ili čok-čok
u bolnici - vakum sisaljka i oliva ( nastavak za nos), nikakav poseban uređaj
kućna upotreba- postoji nastavak koji se stavlja na usisnu cijev od usisavača ( nemam pojma može li se kupiti kod nas,donosili su iz Mađarske )
![]()
LivingLab i spasio nas je kod svake prehlade...vuče kao blesav..imamo i gumice dodatne koju svaki put malo natrackam sa Nisitom
Ja cu prvo probati s ovim jednokratnim iz apoteke,imamo inhalator pa mi je aspirator malo previse kunica...ustvari se nadam da mi je djete napredno pa ce uskoro nauciti puhati nos![]()
kinder - vec sam citala o tome sta se naruci iz madjarske, kako se to zove
kako da to trazim?
romina - imam i ja taj aspirator ali ja s njim ne mogu doprijet duboko
da izvucem sline, taj mi se cini jako praktican kad sline cure same od sebe. mom bebacu se ama bas nista ne vidi u nos, sve se cuje dublje unutra
puno fiziološke i onda se treba vući i ide bez beda...nije ni poželjno da se gura u nosnicu
imamo mi taj kućni aspirator iz mađarske, jako smo zadovoljni
zove se ORRSZIVO PORSZIVO i kupuje se u njihovim ljekarnama, cijena 50-tak kn
hm...samo neznam kako cu doc do toga...sad se vise ne ide u soping u ...madjrasku
Romina -- ja imam isti takav aspirator kao tvoj, a imam i taj najnoviji krik mode za 400 kn (kakti kućni čok-čok) i nijedno mi nije baš nešto, ovaj mali je zapravo bolji.
kakav najnoviji krik mode imas? znatizeljna sam..
Pa taj aspirator za 400-tinjak kuna. Potražit ću ga na netu, ili poslikati kad stignem. Zezam se za najnoviji krik mode.
thx, muz mi ide u madjarsku poslovno sljedeci tjedan (koja slucajnost..?) pa cemo
probat ono sta se prikljuci na usisivac...!
mi imamo orszivo porszivo iz Mađarske-fenomenalna stvar. probali smo livinglab-ov aspirator i to nema nikakve veze sa pravim čok-čokom. frendica me uvjeravala da je super, mislili smo ga kupiti da izbjegnemo svu tu proceduru cjevčica, usisavača, buka, ali on doslovce nije izvukao ništa iz nosa! nisam mogla vjerovati. to je očito za klince koji nemaju ozbiljnih problema sa nosom, bronhitisima, učestalim katarima i sl....
ugl., moj se naviknuo na ovo " sauganje" tako da si sad i sam gura cijev u nos....![]()
kupujem i to cudo da probam..vjerujem u uspjeh![]()
i mi imamo taj aspirator. pomozi - kad upotrebljavaš koji gumeni nastavak. mi smo trenutno najzadovoljniji bijelim, srednjim. nisam skužila čime natrackaš te nastavke? začepiš li onu drugu nosnicu dok iz jedne vadiš šmrkljece?Romina prvotno napisa
dobili smo rozi,plavi i prozirni koji stalno koristimo.U ljekarni sam kupila Nisitu odnosno fiziološku u kremi.Sa tim malo natrackam nastavak os aspiratora a kasnije uu nosnicu unesem par milimetara kremice.Uvijek jednu nosnicu pritisnem prstom a izvlačim iz one u koju sam stavila par sekundi frije fiziološku
kad par sekundi prije staviš fiziološku onda aspirator i izvuče fiziološku. najbolje je pričekat 2-3 minutice da fiziološka prodjeluje.
beba je na ravnoj podlozi i iznimno je bitno da joj jednu nosnicu snažno začepite dok iz druge izvlačite sekret. zaista se stvori jak vakum.ja isprobala i na sebi...
još jedna od dosta bitnih stavri je- često mijenjati baterije. čim se baterija malo isprazni, ne stvara se dovoljno jak vakum.