Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Koliko ima buhtlica?

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Koliko ima buhtlica?

Moje drago dijete sa 6 i pol mjeseci

ima 10760 g. :/ Samo dojimo jer nam baš ta

dohrana i nije srcu draga. Dojimo na zahtjev

što znači i po noći. Svi me napadaju da je predebela

i da izbacim noćne podoje i dam joj čaja.

To s čajem mi se baš i ne dopada.

Čisto utjehe radi, ima li još beba teške kategorije?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj imaš topica i topica na ovu temu. Moram pronaći link, a nemam vremena.

No pogledaj na pdf dohranu što se tiče savjeta uz početak dohrane.
    No na prvu ruku...ostavi se onih savjeta o ukidanju noćnih podoja i uvođenju čaja. Ako i dalje uživate u dojenju (a uživate ) jednostavno dojite. Kada počneš sa dohranom, počni joj uvoditi vodu. Čajevi joj ne trebaju.

U svakom slučaju imaš par topica na tu temu...ako netko pronađe prije mene, molim da prikelji link.

I što se tiče debljine...TVOJA BEBA NIJE DEBELA JER ISKLJUČIVO DOJENA DJECA NE MOGU BITI DEBELA. Sve će se to istopiti i rasporediti...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Puno, samo mi ih zovemo sumo bebe

Moj je sa 6 mjeseci imao 9 kg, poceli smo s dohranom sa 6,5, napredujemo sporo, i sad sa 9,5 mjeseci ima 10 kg. kasnije ti se porast tezine uspori, sve to oni potrose... Ne uzrujavaj se i samo ti doji!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I ja sam doma imala jednu buhtlicu (3,5 mj-9300g). Sa godinu dana je imao 11500. Sve to dođe na svoje. Nisam se dala navesti na razmišljanje da je predebeo jer sam znala da na mom mlijeku ne može biti predebeli. Niti sam pristala davati mu čaj prije 6 mjeseci, što mi je savjetovala pametna pedijatrica. A ovakve teme mi uvijek izmame nostalgični osmjeh na usta .

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moja je pišulja sa 3,5 mjeseca imala 7850 g, sad ima već sigurno preko 8 kg. Ne sekiram se, isključivo je dojena i sve će se to potrošiti.

Koliko se sjećam tvoja Leona je rođena sa skoro 5 kg, zar ner? Moja Petra sa 4110 g i zato konstantno šije svoje vršnjake za tu jednu kilu. Sve će to doći na svoje...... A dohrana, joj zoga se grozim.... danas sam udavila prijateljicu s pitanjima - što, kako, kada,.....

i.

Početno

Evo da se i mi prijavimo.
    M. se rodio sa 2800gr, sa 7mjeseci je imao 10400gr, a sa 11mjeseci 10250gr. Eto.. najprije sam se bojala da ima previše, a sada da gubi na težini. No hvala Bogu na pametnoj pedijatrici i zdravom razumu, zdravi smo i okrugli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj mali sumek je rodjen sa 3260 a sada sa dva mjeseca ima 6500g imao bi vjerovatno i vise da ovaj mjesec nije bio bubini i zavrsio u bolnici sa bronhiolitisom ali evo sada opet sve super i papamo ko veliki!!!

skviki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Hady prvotno napisa
    Koliko se sjećam tvoja Leona je rođena sa skoro 5 kg, zar ner?
    Nije draga. Imala je 4070 g.
    Malo kokosovog brašna manje od tvoje

A nek su one nama buhtlice. Bitno da su zdrave

Btw, i ja spadam u tu kategoriju buhtli ali radim na tome.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

spram nekih luka je twiggy

šala, mi smo xxl mama i beba... dječak 7 mj. 10 kg.,
    a mama...mama ne smije ni reć "cifru"

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

3,5mj cca 7500g cca 65cm glavica 44cm

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo sa 4,5 mjeseca imali 9250g. Samo dojimo, pedijatrica je bila oduševljena i inzistirala je na tome da nastavimo dojiti bez ikakvih dodataka sve do 6. mjeseca.
    Nema debelih dojenih beba!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj je u prvih mjesec dana dobio 2,5 kg

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj Niko ima 6 mj. i 7 dana i 10ak kg, sutra idemo u savjetovaliste pa cu tocno znati, ali ja sam ga prije dva dana vagala i imao je 10 i pol kg...

Ne mislim da je debel, meni je predivan...klopa ko pravi!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi smo u toj kategoriji.Doduše sada kilice sporije dolaze (bilo je i vrijeme) jer smo malo veći i aktivniji.No još nam kod doktora znaju reći "mala buhtlica", "joj koliko naborića ima oko nogu" i sl! Zala je bila iksljučivo dojena beba do 6. mjeseca, sada već papamo dosta toga i uživamo (na početku je bilo malo problema).Samo me zanima zašto isključivo dojena djeca ne mogu biti debela, a ona druga na adaptiranom mogu?Npr. ako su oboje isto stari, dojena beba ima 2 kg više od one na adaptiranom?Prosvijetlite me!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koliko vidim sva su dijeca dojena osim moje. mala ima 6,5 meseci i preko 10 kg. svi ju zovu buco, a ja se ljutim i govorim da je beba zdrava i prava mada i meni punačka ,moram priznat. rodila se velika pa se tješim, sa 4280gr.
    molim odgovor ako netko zna objasnit zašto dojena djeca ne mogu biti debela, a ova druga mogu ???

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Negdje sam pročitala da majčino mlijeko ne dovodi do porasta broja masnih stanica, za razliku od adaptiranog, što znači i manju šansu za pretilost kasnije.

Andrija je sa 6,5 mjeseci imao 8700g (ja sam mislila da je buhtlica, a sad vidim da nije ), i pedica je tada bila rekla da je to super jer je na prsima, ali da je na ad. mlijeku da bi morali pripaziti na prirast težine.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da kada se dijete isključivo doji ne dobiva nikakve loše tj. prazne kalorije, kao iz umjetne dohrane koja je skroz prerađena. Postoj neki tekst na stranicama o ovome. Osim toga, dokazano je da dojena djeca imaju smanjenu mogućnost da budu pretila u kasnijoj dobi.
    Točno onako kako je navela MartinaP je i nama rekla pedijatrica.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    (ja sam mislila da je buhtlica, a sad vidim da nije )
    Lavić je sa 6 mjeseci imao 8300 i ja sam bila sigurna da je buhtlica

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drage moje mame, moram vam reć da ste me ubile u pojam !!!!
    pa kaj da djetetu ne dam jest??? šta da radim ako hoće jest, ja ju ne šopam niti joj dajem keksiće i slično. dajem joj mlijeko i ako plače dam joj još jer znači da je gladna. jel bi vi svoje dijete držali na dijeti? ja to ne mogu!! ona je buco ali nije troma, žilava je, stalno se diže na ruke, okreće se, gura nogu u usta i slično. jel se ja ovo tješim, šta vi mislite? :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno hihi

8) mi sa tri mjeseca imamo 6 kilića- i rekla naša doc. da smo baš bucica ali zdrava bucica pa nas baš briga :D
    a i jedemo bome svako malo
    mljac mljac mljac

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Iri za utjehu: i moja mala buhtla je na adaptiranom odlicno napredovala. I ja sam sa svih strana dobijala savjete da joj ukinem nocni obrok, da joj smanjim kolicinu, da joj dam caj...
    Ona nece piti nista osim mlijeka, i place sve dok ga ne dobije. Tata je probao nositi nocu kako bi je uspavao kad se probudi za hranjenje, pa bi mu spavala na rukama i probudila se cim bi je stavio u krevet. I tu sam se ja predala, dajem djetetu da jede kad je gladno i gotovo.
    Mi smo sad pocele s nadohranom. Trudim se da joj iskljucivo ja kuham, gotova hrana samo u slucaju krize i to samo one kasice koje su samo voce, bez secera i ikakvih drugih dodataka.
    Ona je sad usporila s rastom, sve je aktivnija i motoricki je sasvim prosjecno dijete. Ja sam inace isto bila debeljuca kako beba pa su me zbog pothranjenosti! jedva primili u prvi razred. I nikad poslije nisam bila debela. Pedijatrica je rekla da je to kod nas ocito genetski, da svejedno pripazimo malo sta klopa, ali sta je tu je.
    Bebe ti uglavnom sve to izgube do trece godine. Dojene ili ne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi smo tu! Sa 3mj. 6920g, duzina 66cm, opseg glave 44cm. Sad smo blizu 8kg.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

B ima 6,5mj i sad je na 9900g! Prava je buhtlica, ali ja se uopće ne brinem. Stvarno mislim da to kasnije dođe na svoje!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

I ja imam malu bucku Agatu.
    Rođena sa 4.000, sa 4 mj 8.200.
    Isključivo je dojena beba.
    Ne zabrinjavam se, to nije ništa nenormalno.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Danas nakon 2,5 mjeseca starosti bili na kontroli i ima 8,1kg.
    Rođen sa 4660.
    Sa mjesec dana imao6kg.
    Do 1,5 mjesec kombinacija dojenje i adaptirano.
    Od 1,5 mjesec samo dojenje.
    Danas je pedijatrica bila malo zabrinuta i rekla je da probam podoje sa svaka 2 sata prorjediti na svaka 2,5-3 sata, a pitam se kako :? kad on kada je gladan luđački plaće i ne mogu da mu ne dam cicu

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

paws nije mi jasno zašto da mu ne daš dojiti,koliko znam nije problem ako je i malo veći prirast težine ako dijete dojiš.
    Moj mali je sada skoro 3 mj i već je sa dva dobio 2,5 kg a sigurna sam da je do sada poduplo porođajnu težinu.
    Moja djeca inače spadaju u težu kategoriju :D i pedica kaže da nema frke sve dok dojim

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    Danas nakon 2,5 mjeseca starosti bili na kontroli i ima 8,1kg.
    Rođen sa 4660.
    Sa mjesec dana imao6kg.
    Do 1,5 mjesec kombinacija dojenje i adaptirano.
    Od 1,5 mjesec samo dojenje.
    Danas je pedijatrica bila malo zabrinuta i rekla je da probam podoje sa svaka 2 sata prorjediti na svaka 2,5-3 sata, a pitam se kako :? kad on kada je gladan luđački plaće i ne mogu da mu ne dam cicu
    Ignoriraj savjet pedice i daj bebici ciku kad hoće (savjet je koma, pogotovo kad uzmeš u obzir da si se vratila na isključivo dojenje, pedica bi te trebala hvaliti ).

Moja (nekadašnja) buhtlica je počela puzati, narastao je više od 5 cm u 2 mjeseca, i sad imam šlang dečka - ode špekec (i guza sa celulitom ).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bog zeneeee , jel me ko pozelio nije me dugo bilo ?

Nego evo navratih malo da vidim sta radite pa mi ova tema upade u oci i imam jedno pitanje za vas , jednostavno me zanima radi radoznalosti ... zasto dojena beba smije bit debela/ teska a ona "nedojena" sa istom kilazom ne ???

Moj sin nije na mom mlijeku vise nazalost od kako ima dva i pol mjeseca , sad mu je 6 mjeseci i ima 10,1 kg - ali Dr. kaze da on smije imat tu kilazu jer je ipak visok citavih 76 cm ! I uopce nije debel nimalo - ali je onak stabilan , jak A osim toga i dok sam ga iskljucivo dojila dobio je prvi mjesec 1400 g , jako dobro je napredovao dok je bio i dojen pa mislim da bi imao tih 10,1 kg i da sam nastavila dojit .
    On vec tri mjeseca ima samo 3 !!! obroka dnevno ( i nista drugo ) i jedan mali nocni od 50 ml , znaci ne moze bit nikako da se prezderava .

Dakle u cemu je razlika da je dojeno ok sa 10 kg a ono na adaptiranom kao nije ???

Hvala unaprijed na informativnim odgovorima i pozdrav !

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi se prijavljujemo. 3 mj i 12 dana, 64 cm i 8100 g

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako sam mogla propustit ovaj topic?
    Prijavljujem bebu zadnje mjerenu s 5 i pol mjeseci i tocno 11kg, 71cm dug. Naravno samo dojimo (u biti i dan danas jos uvijek samo dojimo)
    Slijedece mjerenje je za nekih desetak dana, javimo rezultate.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam mislila da smo mi teška kategorija s 4 mj i 8kg ali vidim da vas ima nekih sa zaista impresivnim brojevima

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj frenki26 prvotno napisa
    Ja sam mislila da smo mi teška kategorija s 4 mj i 8kg ali vidim da vas ima nekih sa zaista impresivnim brojevima
    da, ima nas koji smo super teška kategorija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

KillBill, valjda zato što se formula mora dozirati (lupetam o količinama, ali npr. - ako piše da se djetetu od 3 mj. daje 300 ml dnevno, onda mu se ne smije dati 600), dok je majčino mlijeko apsolutno prilagođeno svakom djetetu posebno i može ga piti koliko god želi. Osim toga, bebe na adaptiranom piju vodu, a one na cici ne, pa beba sisa i kad je žedna i češće brže napreduje i to je ok.

No prema ovom što ti pišeš ne čini mi se da ga šopaš nego da je tvoj sinko jednostavno velika beba.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo da podnesem naše današnje izvješče mjerenja: 8400 i 64cm-dugačak, 2mjeseca i 28dana 8) - naš mali najdraži bucko

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@ Luna Rocco : hvala na odgovoru, da , zvuci logicno , vjerojatno si u pravu , ali ipak mi nije jasno , slanina na kukovima je slanina , bez obzira dali je od 1 Kg banana dnevno ili od 5 krempita ....

no cesto cujem izraz " sopanje " , pa vas sve mame pitam - kako je uopce moguce malo dijete "sopati" ??? Mojih dvoje djece se gadno osvecuju povracanjem na najmanji pokusaj "sopanja" recimo ( radi se o dohrani ) - ako nisam MOMENTALNO skuzila da mu je dovoljan danas obrok od samo 5 kasikica i prevarom sam ubacila sestu - munjevitom brzinom kao iz fontane izlete i onih prethodnih 5 kasika kako bi mi se na taj nacin pokazalo : " mama meni je dosta danas 5 kasikica " ... ili se jednostavno usnice stisnu na sljedeci pokusaj - nebi ih ni Hulk razdvojio da se nesto na silu ubaci . Zato se pitam - da li je uopce moguce bebu nasopati ? Napominjem da iz iskustva znam da i beba na adaptiranom okrece glavu i jezikom gura bocicu van ako nije gladna .

Sto se tice opcenito debljine kod beba , moja starija cerkica je bila ultra-lagana kao beba , ona je imala 10 kg sa 18 mjeseci, tim gore sto je i ona bila uvijek predugacka beba pa jos i proporcije nisu stimale , a brat joj sa 6 mjeseci ima 10 kg - ali sam primjetila da je ona bila puno nekako brza, okretnija, lakse se dizala , sjedila je od 6 mjeseci sama , puzala od 8 preko sobe uzduz i poprijeko , sa 9 se dizala sama na noge ( doduse slobodno je prohodala sa nekih 13 mjeseci ) a mali danas ima tocno 7 mjeseci i pokusava sjedit , dize se , ali kad ga posjednem srusi se ko vreca , vec tjednima se okrece oko svoje ose - ali slabo se pomice "naprijed" - no sve je to u redu jos , nego samo primjecujem da su laksa djeca izgleda mobilnija , mada se ponavljam kad kazem da mali pored te kilaze nije uopce debel , nema uopce nijedne te kak vi zovete "buhtlice" , dug je puno pa se izgladi .

I jos sam nesto zanimljivo primjetila : sin uopce ne jede kolicinski vise od svoje sestre kad je bila beba - a tolika je razlika u kilazi ! Ona je mnogo sporije "napredovala" na kilazi od njega , i kad sam nekom pricala da ona jako lose papa - svi su mi vjerovali kad pogledaju u dijete , a kod malog svi nekako s nepovjerenjem gledaju kad kazem isto ( ali ziva istina ) .

Vjerujem da i dojena beba i ona na adaptiranom i svakako poslije na dohrani - svaka beba ima svoj individualni prirast - na koji se svejedno ne moze ishranom puno uticati . Jedan mi je pedijatar rekao da je to vec genetski odredjeno kakav ce ko biti poslije kao odrasla osoba , koliko visok itd... bez obzira dali je kao mali jeo punu zdjelicu papice ili samo 5 kasikica

Nek su samo zivi i zdravi - i debeli i mrsavi ! Pozdrav .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj KillBill prvotno napisa
    no cesto cujem izraz " sopanje " , pa vas sve mame pitam - kako je uopce moguce malo dijete "sopati" ???
    Šopanje ti je, recimo, davanje Čokolina na bočicu. Sve što nije mlijeko treba se davati žlicom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Sve što nije mlijeko...
    ...htjela sam napisati TEKUĆINA - dakle, mlijeko, voda, čaj, sok, što već roditelji daju djetetu. Hrana na bočicu je šopanje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

KillBill, welcome back!

Meni je to pedijatrica ovako objasnila:

Broj masnih stanica formira se u ranom djetinjstvu. Kasnije, kad mršavimo ili se debljamo, te masne stanice se samo prazne ili pune, ali broj im se ne mijenja. Manji broj masnih stanica znači i manju sklonost debljini.

Majčino mlijeko ne dovodi do porasta broja MS, bez obzira što je beba buckasta, a adaptirano mlijeko dovodi. Osim toga, šlaufeki dojene djece se lakše otapaju kad beba krene puzati i hodati, dok kod ad. mlijeka to ne ide tako lako.

Naravno da u svemu tome veliku ulogu igraju i geni. Tako da i dijete koje jede preporučene količine ad. mlijeka može puno dobivati na težini.

BTW, 10kg na 76 cm je taman. Andrija ima 9,5 kg na 75 cm i izgleda mi sitan (kad se sjetim da je bio buhtlica).

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo danas nam je bilo 3 mjeseca i 18 dana , bili na kontroli, sve je super, a i kilaža.

9kg 8) i 66 dugački - samo dojimo i uživamo u tom savršenom osjećaju

Pusa svih buhtlicama

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

paws

a ja sam mislila da je karlo velik 6mjeseci 10kg i 70cm, samo na mom mliku
    ...počeli sa dohranom, više se igra nego jede.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem da se malo pojadam. Jučer sam čula da je jedna malo bliža poznanica komentirala da je Leda predebela, kolke su joj to noge, ja ne radim dobro što joj tolko dajem cicu jer će joj se raširit želudac....i još gomilu nebuloza. Ona je svoju malu dojila nekih 5 mjeseci uz davanje čaja. Nakon toga su prešli na adapt jer je mala počela prečesto tražiti cicu a i dojiti nakon 6. mjeseca starosti je bolesno po njenom mišljenju. Uhhhh..... MM mi kaže da se ne sekiram oko toga i ima pravo.

Btw, sa 6 i pol mjeseci je imala 10660g i 71,5 cm

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo,luka je bio xxl beba, a bio je na adaptiranom...i stvarno je bujao kao gljiva poslije kiše...kada smo počeli s dohranom i kako smanjujemo unos adaptiranog, nekak to dolazi na svoje.
    a tek kad je prohodao. već 2 mjeseca nije dobio ni grama, malo se izdužil i to je to...mislim, nije ni sada neka sića od djeteta, sa nepunih 13 mjeseci ima 12 kg.,a 76 je dug.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a nama govore da smo buhtlica....4,5 jeseca 70 cm i 8,5 kila....

mrvice naše male

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A mi smo baš za pet
    4 mjeseca i 10 dana, i prije 3 dana je bilo 70 cm i 9040
    Cika rules!!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

wow....pa vi teži od nas :D :D za ciku

i kod nas samo cika prolazi....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sa dva mjeseca 6,5kg i 66cm.

prije par dana konobar u kafiću:

isuse kak on ima debele noge! pa uopće mu se ne bi reklo po faci :shock:

a mi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

E, kad bi ovaj topic mogli neki ljudi vidjeti......Naime, ko god vidi Luku veli kak mali voli papati. Ja sam jer opće nemam dojam da je Luka predebeli. A prije šest tjedana je mjerenje ovakvo: 8,5 mjeseci- 9,3 kg, visina 73. Sad idemo u četvrtak na novo mjerenje pa javim svježe rezultate, al pedijetrica je pogledala u tablicu i to je idealna težina za tu visinu.
    A i kad pogledah mjere vaših beba, spoznah da je Luka ipak u srednjoj kategoriji. A isto je bio do dohrane isljučivo dojen i to koliko je htio. Pa nisam mogla ignorirati plač jer kao bilo bi mu previše. Ma daj, dijete nije ko mi koji jedemo jer hoćemo jesti, ono jede kad treba jesti a to je velika razlika.
    svim bebama koje vole papati!!!

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama stalno govore kako beba voli papati. ne voli ona toliko papati koliko izgleda. ima, naravno, okruglu glavicu i podbratkić. nogice su još uvijek debeljuškaste, ali daleko je ona meni od debele bebe.

vagala se prije par dana. sada ima 12 mj i 17 dana - 10,4 kg i 76 cm.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Podižem da se malo pojadam. Jučer sam čula da je jedna malo bliža poznanica komentirala da je Leda predebela, kolke su joj to noge, ja ne radim dobro što joj tolko dajem cicu jer će joj se raširit želudac....i još gomilu nebuloza. Ona je svoju malu dojila nekih 5 mjeseci uz davanje čaja. Nakon toga su prešli na adapt jer je mala počela prečesto tražiti cicu a i dojiti nakon 6. mjeseca starosti je bolesno po njenom mišljenju. Uhhhh..... MM mi kaže da se ne sekiram oko toga i ima pravo.

Btw, sa 6 i pol mjeseci je imala 10660g i 71,5 cm
    Paulita uopće se uzrujavaj na te komentare ...sve si sama o toj osobi rekla u jednoj rečenici
    A Leda je preslatka....

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja neznam bebu koja nema podbradak i obraščiće pa i one "mršave".

Miael je težak al nema puno pregiba nanogama (ima jedan)....a u familiji imamo baš bucku koja je sa 6 mj imala 11 kg i ona ima 3-4 ta pregiba i na faci one crte oko usana od debljine.....Mihael je mrvica spram nje...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •