Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Njoki-spremanje?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Njoki-spremanje?

Znam ih napraviti i sve je to super, ali ne znam kako da ih spremim, bolje rečeno, kako da ih smrznem, a da mi se međusobno svi ne spoljepe?
    Imate kakav prijedlog ili trik za to? Neda mi ih se raditi za jedan put, pa bih napravila toga malo više i spremila u škrinju. Probala sam s malom količinom, slagala sam ih u jednu posudu, razmaknute, na njih foliju, pa opet. Ali bilo ih je malo i opet su se malo uspjeli sljepiti. Kak da spremim veću količinu? Ovaj način mi se ne sviđa za puno njoka...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ih složim na jednu do dvije velike tacne i stavim u škrinju da se smrznu. Kad se smrznu, izvadim i istresem u vrećicu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekad davno...

na pobrašnanoj plastičnoj tacni - razmaknute staviti u zamrzivač. kad se smrznu, u vrećicu. (isto i s knedlama. )
    par tacni, ili par puta ponoviti ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aenea - sekunda razmaka u pisanju...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sorciere

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah cure hvala vam. Morat ću na više puta jer nemam pravu šriknju nego onu malu u frižideru sa dvije ladice, ali dobro, budem nekako. Ma neki dan sam radila knedle i ostalo mi tjesta pa sam napravila njoke koje smo evo danas pojeli i naravno zaključak da je 1000 puta finije od kupovnog, a da ne kažem koliko jeftinije. Isto tako i reznaci za juhu, široki rezanci...
    Još kada bih znala raditi tanka tjesta 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

linknite mi ili napišite recept za njoke..
    ana, kako ih praviš?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja imam recept još od bake kad je išla u domaćinsku školu: 1kg krumpira (skuhanog i zgnječenog i naravno ohlađenog), oko 70 dag brašna, 1 jaje, malo ulja. Zamjesi glatko tijesto. Radi valjuške i kuhaj u slanoj vodi.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ih radim ovako: 1 litra mlijeka, 1 litra brašna, 2-3 jaja, sol, ulje.
    Mlijeko kuhaj, kada zakipi umiješaj brašno, još toplo mijesi ( koliko toplo ruke mogu izdržati) i dodaj ostale sastojke. Oblikuj u njoke ili knedle koje puniš po želji. Kuhaš kao i obične.
    Recept sam dobila od susjede kojoj su muž i sin dijabetičari i moraju paziti što jedu, tako da ne padaju teško na želudac.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zibba, to su njoki BEZ krumpira u tijestu? Ili si ispustila taj sastojak?

Ako je recept pravilan, baš ću to probati. Jer volim tjesteninu, ali mi krumpirovo tijesto nikako ne paše .

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jel zamrzavate kuhane ili sirove?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    Ja ih zamrzavam sirove. A radim ih ovako kao mimazg, samo što ja ne brojim koliko čega, već onako od oka.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sastojci:

pire krumpir koji je ostao od ručka
    jaje, malo mlijeka, malo brašna, mlijeko, brašno...i dok ne dobijem tijesto koje se može oblikovati...

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    Ja samo sirove.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zibba, to su njoki BEZ krumpira u tijestu? Ili si ispustila taj sastojak?

Ako je recept pravilan, baš ću to probati. Jer volim tjesteninu, ali mi krumpirovo tijesto nikako ne paše
    Da u njih ne ide krumpir. I meni su bolje jer mi krumpir nikako ne paše, a pogotovo kada se njoki ohlade. Imam nekih problema sa želudcem pa moram ipak povremeno pripaziti što se jede. Ja to zamijesim i onda tijesto stavljam u onaj testomat za keksiće raditi i ukrašavati kolače i torte, skinem nastavak za ukrašavanje (onaj u obliku zvijezdica isl) pa ostane rupa od kojih 1 cm. Gore ima polugicu koju kada stisnem izađe određeni dio tijesta, pa samo nožem cvaknem. Svi njoki su isto debeli i približno isto dugi pa se jednako kuhaju.

Baš razmišljam o pravljenju njoka, samo moram vidjeti imam li dovoljno mlijeka.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zibba, baš ti hvala za recept! Prvom prilikkom ću to isprobati. A imam i taj tjestomat za kekse, koji spominješ.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Ja ih složim na jednu do dvije velike tacne i stavim u škrinju da se smrznu. Kad se smrznu, izvadim i istresem u vrećicu.
    I ja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

umijesto običnog ulja, možete dodati veliku žlicu maslinovog.mnogo su ukusnije,a i bolje za djecu da se naviknu na taj okus jer je jako zdravo.ovo pišem za one koji maslinovo ulje baš ine vole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ih radimo kao i Zibba ali umjesto mlijeka ide voda.
    I po mojoj obitelji, nema prazlike izmedu tih i onih od krumpira.
    Al je zato meni puuuno jednostavnije i brze 8).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ih pravim ovako:
    1 kg krompira skuhati u slanoj vodi i napraviti pire (bez mlijeka). U to dodati 300 g brašna, 1 šolju griza i u izmješano dodati 1 jaje. Sve dobro izraditi. razvaljati na trake i rezati na željenu dužinu.
    NJOKI - kuvamo u slanoj vodi sa malo ulja 1-2 min. Izvađene preliti sa malo ulja da se ne lijepe
    KROKETI - pržiti u dubljoj posudi sa više ulja dok ne porumene

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, baš sam u nedjelju radila njoke za ručak i od dva krumpača ispala hrpa njokica pa sam ih spremila kako su mi cure na početku rekle. Sad imam punu posudu finih smrznutih njoka :D

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Podizem malo temu jer imam jedno pitanje u vezi spremanja njoka. Dakle, napravila bih njoke veceras tako da imamo sutra za rucak, e sada me zanima da li ih moram smrzavati ili ih mogu do sutra pustiti u frizideru sirove, pa ih prije rucka samo skuhati?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem malo temu jer imam jedno pitanje u vezi spremanja njoka. Dakle, napravila bih njoke veceras tako da imamo sutra za rucak, e sada me zanima da li ih moram smrzavati ili ih mogu do sutra pustiti u frizideru sirove, pa ih prije rucka samo skuhati?
    mislim da ti krumpirovo tjesto baš ne može stajati, postane ljepljivo.
    ja kad hoću njoke za sutra skuham krumpir navečer, ogulim, ddam žlicu masti (ili putera ili margarina, štaveć imam) zgnječim u pire i tako ostavim do sutra.
    prije kuhanja dodam jaje, sol i brašno, radim njoke i skuham.
    ne volim ih smrzavati jer su mi finije friške (ali su bolje i smrznute od kupovnih).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne možeš ih ostaviti u frižideru, to nikako
    ne znam postane li ljepljivo ali sam ga morala baciti zato što je krumpir sav pocrnio, ispala neka siva smjesa
    ili ih zalediš ili ovako kako gita kaže
    ja sam ih baš neki dan zamrznula za sutradan, a razlika je u tvrdoći -ove zaleđene su bile puuno mekše
    teže se barata s njima

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i pretpostavila sam da bi se tako nesto moglo dogoditi, pa sam ih ipak na kraju skuhala . Malo sam vise zamijesila tako da sada imam polovicu spremnu sutra za rucak, a polovicu sam zamrznula

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •