Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Njoki-spremanje?

  1. #1
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno Njoki-spremanje?

    Znam ih napraviti i sve je to super, ali ne znam kako da ih spremim, bolje rečeno, kako da ih smrznem, a da mi se međusobno svi ne spoljepe?
    Imate kakav prijedlog ili trik za to? Neda mi ih se raditi za jedan put, pa bih napravila toga malo više i spremila u škrinju. Probala sam s malom količinom, slagala sam ih u jednu posudu, razmaknute, na njih foliju, pa opet. Ali bilo ih je malo i opet su se malo uspjeli sljepiti. Kak da spremim veću količinu? Ovaj način mi se ne sviđa za puno njoka...

  2. #2
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Ja ih složim na jednu do dvije velike tacne i stavim u škrinju da se smrznu. Kad se smrznu, izvadim i istresem u vrećicu.

  3. #3
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    nekad davno...

    na pobrašnanoj plastičnoj tacni - razmaknute staviti u zamrzivač. kad se smrznu, u vrećicu. (isto i s knedlama. )
    par tacni, ili par puta ponoviti ...

  4. #4
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    aenea - sekunda razmaka u pisanju...

  5. #5
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Sorciere

  6. #6
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ah cure hvala vam. Morat ću na više puta jer nemam pravu šriknju nego onu malu u frižideru sa dvije ladice, ali dobro, budem nekako. Ma neki dan sam radila knedle i ostalo mi tjesta pa sam napravila njoke koje smo evo danas pojeli i naravno zaključak da je 1000 puta finije od kupovnog, a da ne kažem koliko jeftinije. Isto tako i reznaci za juhu, široki rezanci...
    Još kada bih znala raditi tanka tjesta 8)

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    986

    Početno

    linknite mi ili napišite recept za njoke..
    ana, kako ih praviš?

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb- Vinkovci
    Postovi
    136

    Početno

    Ja imam recept još od bake kad je išla u domaćinsku školu: 1kg krumpira (skuhanog i zgnječenog i naravno ohlađenog), oko 70 dag brašna, 1 jaje, malo ulja. Zamjesi glatko tijesto. Radi valjuške i kuhaj u slanoj vodi.

  9. #9
    zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,204

    Početno

    Ja ih radim ovako: 1 litra mlijeka, 1 litra brašna, 2-3 jaja, sol, ulje.
    Mlijeko kuhaj, kada zakipi umiješaj brašno, još toplo mijesi ( koliko toplo ruke mogu izdržati) i dodaj ostale sastojke. Oblikuj u njoke ili knedle koje puniš po želji. Kuhaš kao i obične.
    Recept sam dobila od susjede kojoj su muž i sin dijabetičari i moraju paziti što jedu, tako da ne padaju teško na želudac.

  10. #10
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Zibba, to su njoki BEZ krumpira u tijestu? Ili si ispustila taj sastojak?

    Ako je recept pravilan, baš ću to probati. Jer volim tjesteninu, ali mi krumpirovo tijesto nikako ne paše .

  11. #11
    aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    2,089

    Početno

    jel zamrzavate kuhane ili sirove?

  12. #12
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel zamrzavate kuhane ili sirove?
    Ja ih zamrzavam sirove. A radim ih ovako kao mimazg, samo što ja ne brojim koliko čega, već onako od oka.

  13. #13

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    103

    Početno

    Sastojci:

    pire krumpir koji je ostao od ručka
    jaje, malo mlijeka, malo brašna, mlijeko, brašno...i dok ne dobijem tijesto koje se može oblikovati...

  14. #14
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel zamrzavate kuhane ili sirove?
    Ja samo sirove.

  15. #15
    zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,204

    Početno

    Zibba, to su njoki BEZ krumpira u tijestu? Ili si ispustila taj sastojak?

    Ako je recept pravilan, baš ću to probati. Jer volim tjesteninu, ali mi krumpirovo tijesto nikako ne paše
    Da u njih ne ide krumpir. I meni su bolje jer mi krumpir nikako ne paše, a pogotovo kada se njoki ohlade. Imam nekih problema sa želudcem pa moram ipak povremeno pripaziti što se jede. Ja to zamijesim i onda tijesto stavljam u onaj testomat za keksiće raditi i ukrašavati kolače i torte, skinem nastavak za ukrašavanje (onaj u obliku zvijezdica isl) pa ostane rupa od kojih 1 cm. Gore ima polugicu koju kada stisnem izađe određeni dio tijesta, pa samo nožem cvaknem. Svi njoki su isto debeli i približno isto dugi pa se jednako kuhaju.

    Baš razmišljam o pravljenju njoka, samo moram vidjeti imam li dovoljno mlijeka.

  16. #16
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Zibba, baš ti hvala za recept! Prvom prilikkom ću to isprobati. A imam i taj tjestomat za kekse, koji spominješ.

  17. #17
    sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Postovi
    1,063

    Početno

    Citiraj aenea prvotno napisa
    Ja ih složim na jednu do dvije velike tacne i stavim u škrinju da se smrznu. Kad se smrznu, izvadim i istresem u vrećicu.
    I ja

  18. #18

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    SPLIT
    Postovi
    291

    Početno

    umijesto običnog ulja, možete dodati veliku žlicu maslinovog.mnogo su ukusnije,a i bolje za djecu da se naviknu na taj okus jer je jako zdravo.ovo pišem za one koji maslinovo ulje baš ine vole.

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    skoro Zagreb
    Postovi
    305

    Početno

    Mi ih radimo kao i Zibba ali umjesto mlijeka ide voda.
    I po mojoj obitelji, nema prazlike izmedu tih i onih od krumpira.
    Al je zato meni puuuno jednostavnije i brze 8).

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    BiH
    Postovi
    402

    Početno

    Ja ih pravim ovako:
    1 kg krompira skuhati u slanoj vodi i napraviti pire (bez mlijeka). U to dodati 300 g brašna, 1 šolju griza i u izmješano dodati 1 jaje. Sve dobro izraditi. razvaljati na trake i rezati na željenu dužinu.
    NJOKI - kuvamo u slanoj vodi sa malo ulja 1-2 min. Izvađene preliti sa malo ulja da se ne lijepe
    KROKETI - pržiti u dubljoj posudi sa više ulja dok ne porumene

  21. #21
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Evo, baš sam u nedjelju radila njoke za ručak i od dva krumpača ispala hrpa njokica pa sam ih spremila kako su mi cure na početku rekle. Sad imam punu posudu finih smrznutih njoka :D

  22. #22
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    Podizem malo temu jer imam jedno pitanje u vezi spremanja njoka. Dakle, napravila bih njoke veceras tako da imamo sutra za rucak, e sada me zanima da li ih moram smrzavati ili ih mogu do sutra pustiti u frizideru sirove, pa ih prije rucka samo skuhati?

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem malo temu jer imam jedno pitanje u vezi spremanja njoka. Dakle, napravila bih njoke veceras tako da imamo sutra za rucak, e sada me zanima da li ih moram smrzavati ili ih mogu do sutra pustiti u frizideru sirove, pa ih prije rucka samo skuhati?
    mislim da ti krumpirovo tjesto baš ne može stajati, postane ljepljivo.
    ja kad hoću njoke za sutra skuham krumpir navečer, ogulim, ddam žlicu masti (ili putera ili margarina, štaveć imam) zgnječim u pire i tako ostavim do sutra.
    prije kuhanja dodam jaje, sol i brašno, radim njoke i skuham.
    ne volim ih smrzavati jer su mi finije friške (ali su bolje i smrznute od kupovnih).

  24. #24
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ne možeš ih ostaviti u frižideru, to nikako
    ne znam postane li ljepljivo ali sam ga morala baciti zato što je krumpir sav pocrnio, ispala neka siva smjesa
    ili ih zalediš ili ovako kako gita kaže
    ja sam ih baš neki dan zamrznula za sutradan, a razlika je u tvrdoći -ove zaleđene su bile puuno mekše
    teže se barata s njima

  25. #25
    Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009
    Lokacija
    Pula/ Linz
    Postovi
    697

    Početno

    i pretpostavila sam da bi se tako nesto moglo dogoditi, pa sam ih ipak na kraju skuhala . Malo sam vise zamijesila tako da sada imam polovicu spremnu sutra za rucak, a polovicu sam zamrznula

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •