Subject: Mlijeko! šalji dalje !
Što sad da čovjek misli? POGLEDAJ DOLJE!
Dakle, kolegica prevoditeljica bila u Bruxellesu s predstavnicima
Vindije, Sirele i Lure. Isli su tamo kako bi vidjeli na koji se način
moraju u proizvodnji mliječnih proizvoda prilagoditi standardima EU-a.
Uglavnom, ona je slusala kako se rade ti sirevi i mlijeka i meso kod
nas (sve je legalno, na zalost) - mukica joj je bila par dana....
Idemo po redu:
S i r e v i nemaju grama mlijeka u sebi, potpuno su umjetna
tvorevina. Kad bi bili prava, onda bi koštalo deset puta skuplje, a
mlijeko, da je mlijeko, bi kostalo 20 kn.
Naime, mlijeka krave skoro da vidjel e nisu. S tim da ih pumpaju
steroidima i antibioticima, izbjeljivačima, umjetnim vitaminima,...
Za djecu su ti proizvodi VRLO opasni. Isto i voćni jogurti koji imaju
toliko šećera da djeci definitivno povećavaju agresivnost. Drugim
riječima, marketinški trikovi s mlijekom i kalcijem (ima puno boljih
izvora kalcija od mlijeka - to je čisti mljekarski lobi) su nas naveli
na to bespotrebno i ŠTETNO ispijanje mlijeka. Ono odrasloj osobi UOPĆE
ne treba, pogotovo ženama.
Sve važi i za kisele mliječne proizvode, posebno LGG koji su zaista
bakterije koje se dobivaju uzgojem kulture bakterija od mrtvaca - kako
ljudi, tako i krava (dobro ste pročitali, m r t v a c a).
Mlijeko koje se koristi za proizvodnju tih stvari se uvozi, nije naše.
S o j i n o mlijeko kao zamjena je bolje, ali budući da se ne može
(ili može, ali teško) provjeriti jel ta soja GMO ili nije, bolje i to
izbjegavati.
Glede s a l a m a , p a š t e t a - NEMAJU mesa u sebi. Zato i jest
ČAJNA kobasa, recimo. Da bi bila mesna, mora imati barem 20% mesa, a i
to je rijetkost.
Sve se opet napucava steroidima.
Krave koje se uzgajaju za telad koja će se klati daju bolje mlijeko,
al ne prodaje se nama to mlijeko, nego ono lošije (dakle, telići
dobivaju bolje).
Dok, recimo, za Japan se uzgajaju krave na poseban način: posebni
travnjaci, sve organski uzgojeno, krave imaju masažere, idu na pašu,
prije klanja ih se uspava jer inače, ako se životinja zakolje, ona je
u stresu, i taj adrenalin se prenosi na meso koje ljudi jedu...
M e g g l e bi trebalo izbjegavati jer dolazi iz Poljske, pa nije
sigurno jel ozračeno ili nije.
i tako dalje, i tako dalje..