jel zna netko kako točno napraviti fil u mlijeku za ovu tortu?meni bude rijedak
jel zna netko kako točno napraviti fil u mlijeku za ovu tortu?meni bude rijedak
pogledaj ovaj topic, možda ti pomogne
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30994
ma nije taj.ova krema je sa jednim pudingom od vanilije,brašno,mlijeko,šećer,jaja i sve napravim kako treba...u hladno 1 margarin...izradim i pljas!zanima me samo postupak kuhanja,mućenja
..uh,mljac.Evo,isprintala i ja.Budem probala to izraditi.izgleda jednostavno-a takvi mi jedino i uspiju...![]()
dža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... 8) ):
1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
eto,toliko pa budemo malo glumili kuharicu.pitanja su možda malo.. he he ali nije baš da pečem kolače svaki dan..
![]()
![]()
LeeLoo
1.Biskvit je bolje raditi sa oštrim brašnom, od glatkog brašna naprave se grudvice, koristi se šećer - krištaldža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... ):
1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
2. Bolje je topal biskvit staviti na salvetu ili čist papir, smotati u roladu i kad se ohladi mazati đemom ili marmaladom, bitno je da ne curi iz rolada.
3. U kreme koje se kuhaju isto ide kristal šećer. Šećer prah se mješa sa margarinom ili putrom. Cijela jaja se izmiksaju ,ne previše, i onda umješaju ostali dodaci.
Banana kupi više 1,5-2 kg, što ostane - pojedete .
4.Kalup - čini mi se da bi mogao biti od cca 25 cm, ako je veći bit će torta niža, ali možeš dobiti visinu dodatkom šlaga.
Šlag se dodaje na kraju kad je sve ohlađeno.
...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!![]()
...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!![]()