Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: rolat torta s bananama

tih

Početno rolat torta s bananama

jel zna netko kako točno napraviti fil u mlijeku za ovu tortu?meni bude rijedak

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pogledaj ovaj topic, možda ti pomogne
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30994

tih

Početno

ma nije taj.ova krema je sa jednim pudingom od vanilije,brašno,mlijeko,šećer,jaja i sve napravim kako treba...u hladno 1 margarin...izradim i pljas!zanima me samo postupak kuhanja,mućenja

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..uh,mljac.Evo,isprintala i ja.Budem probala to izraditi.izgleda jednostavno-a takvi mi jedino i uspiju...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... 8) ):
    1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
    2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
    3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
    4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
    eto,toliko pa budemo malo glumili kuharicu.pitanja su možda malo .. he he ali nije baš da pečem kolače svaki dan..

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...podižem.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

LeeLoo

dža može par pitanja glede te torte s bananama,danas je radim ( MMu rođendan... ):
    1. u tijesto ide naravno-glatko brašno?a šećer-obični/u prahu?
    2.Jeli se može premazati s džemom ili može i marmelada?
    3. u kremu šećer u prahu?i-šta cijela jaja?i-koliko banana cca?
    4.Za koliki je promjer kalupa ovaj kolač?i-šlag se stavlja gore tek kad je sve ohlađeno?
    1.Biskvit je bolje raditi sa oštrim brašnom, od glatkog brašna naprave se grudvice, koristi se šećer - krištal
    2. Bolje je topal biskvit staviti na salvetu ili čist papir, smotati u roladu i kad se ohladi mazati đemom ili marmaladom, bitno je da ne curi iz rolada.
    3. U kreme koje se kuhaju isto ide kristal šećer. Šećer prah se mješa sa margarinom ili putrom. Cijela jaja se izmiksaju ,ne previše, i onda umješaju ostali dodaci.
    Banana kupi više 1,5-2 kg, što ostane - pojedete .
    4.Kalup - čini mi se da bi mogao biti od cca 25 cm, ako je veći bit će torta niža, ali možeš dobiti visinu dodatkom šlaga.
    Šlag se dodaje na kraju kad je sve ohlađeno.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
    E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...bok kalimero-hvala,hvala....-al ja eto uspješno izradila kolač----...jedino što ga nisam biskvit rolala nego izrezala na 4 dijela pa poslagala jedan na drugi i između premazala džemom od breskve pa onda rezala i slagala u kalup.A u biskvit sam stavila glatko brašno i OK je ispalo.U kremu oštro.
    E da,pekla sam točno 13 min na 165 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici ( na programu-ventilator,tako mi s ekolači najbolje ispeku...) i super je ispao, super se ispekao..-jedino mi šlag nije bio baš nešto..ja više volim kad je kolač " samostojeći",da se šlag ne razliva-ali , opet, možda se šlag razlivao jer se kolač nije bio dovoljno ohladio-hladio se svega 2 sata,dulje nije stigao jer nam je bio ručak...-ali eto,sve u svemu-Ok!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •