Možda je nećakinja već "velika" cura.Tatsha prvotno napisa
Ja se baš veselim kuhanju palente, dugo već nisam jer muž nije ljubitelj, a ja sam praktički odrasla na palenti.
Možda je nećakinja već "velika" cura.Tatsha prvotno napisa
Ja se baš veselim kuhanju palente, dugo već nisam jer muž nije ljubitelj, a ja sam praktički odrasla na palenti.
smiješ par kapi maslinovog ulja. ali maloZubic vila prvotno napisa
![]()
ja sam na početku kupila alnaturinu palentu pa je nisam koristila za početak jer je dosta krupno mljevena a to se mojoj gospođici nije svidjelo pa sam kupila sitnije mljevenu i bio je pun pogodak
još uvijek je obožava
A meni je zbunjoza to oko palente.
Pa zar nije kukuruz visokolalergena namirnica?
Ok nema glutena, ali ima u njemu drugih alergena.
Evo i meni je naša pedica prešarala u tablici palentu, a podvukla od "žitarica" samo pirinač. :/ :?
Eto po novom ni gluten više nije problem...
Ako ne bude htio tu krupniju od Alnature, budemo i mi na sitniju, al zasad je ova u planu.
Vanesax, morat ćeš sama odlučiti. Pedijatri pričaju različito, eto moj je recimo oduševljen dojenjem, ali u ordinaciji ima neku tablicu dohrane na zidu koja počinje od navršenog 4. mjeseca i preporuča svakave gluposti (naravno, od jedne firme koja proizvodi prehrambene proizvode). Ja ću se voditi ovime na Rodi i intuicijom, i neću žuriti. Palenta je skoro svugdje u tablicama na početku dohrane.
uz intenzivno dojenje, može već i prije navršenog 8. mjesecaMrvna prvotno napisa
apricot, imas li kakav tekst/link za vise info? hvala.apricot prvotno napisa
vanesax, mislim da se to odnosi na neke vrste kukuruza (vecinom iz SAD-a) i cini mi se da sam citala ovdje na forumu, da "nas" kukuruz/palenta i dalje nije problem.
Može biti...
Nekad (pre 9. god.) su namirnice koje sadrže gluten mogle da se daju od 6. meseci, ali nipošto pre![]()
kazu da i sada gluten moze ranije, ako je beba dojena.
Dodajem svoje iskustvo. Ja kupim običnu krupicu, ali je kuham 1:7, znači 7 šalica vode, i to kuham 40 minuta. I veća se zrna toliko raskuhaju da ih vrlo lako guta, a ima tek 6 mjeseci. Ukus je naravno bljutav pa dodam neko kuhano i pasirano voće.
Mah, i mi smo upitni alergičari pa nam je pedijatrica rekla da slobodno rižu i kukuruz. Tako smo napravili i nije bilo reakcije.