Ma cure ja mislim da mi jesmo povlaštene što živimo u doba u kojem živimo.Samo nažalost,što se poroda tiče,živimo u krivoj državi.
Ono što je vani rutina,a to je opcija prirodnog poroda i poroda kod kuće kod nas je još ekstremizam,nažalost.

Ali opet,s druge strane,nikako se ne bih htjela vraćati u doba kad je moja baka rađala mog tatu...u selu u brdima 15 km udaljenog od najbližeg gradića,sa razarajućim trudovima od dva dana i krivo okrenutom bebom.....skoro je umrla...djed je biciklom gazio 15 km do doktora koji ju je uspio poroditi jer to seoskoj babici nije uspjelo.A vidite,da je umrla moj se tata,a ni ja ni moja djeca ne bi rodili i onda mi teorija o sisavcima jednostavno ne znači ništa.

Što ustvari hoću reći svojim postom....mislim da se mi cure nekad prepucavamo bezveze...sve mi ustvari želimo jedno te isto;dostojanstvo žene na porodu i pravo na odabir da rodimo na način koji to želimo.
Mislim da se tu sve slažemo....a gubimo se u pokatkad bespotrebnim raspravama,treba naprosto zapeti i činiti ovo što uostalom i čini naša draga Roda....boriti se da dobijemo ono na što bi trebale imati pravo i što mnogo žena u bijelom svijetu već ima.
Jedna od vas kaže-bolje je ovako,na to druga replicira-je,ali što ako...a ustvari mislim da bismo i te kako trebale koristiti blagodati 21.st ali na način kako to NAMA odgovara.