Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: help!

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno help!

nisam se nadala da cu imati ovakih problema s obzirom da je N. stalno visila na sisi i kad treba i ne treba i sve je super funkcioniralo..

IMAM SLJEDECI PROBLEM: vec ca.10 dana to traje...stavim je na sisu, pocme vuci i vuce ca.3 min. i onda pocme nervozno da place tj. pocme plakati pa se opet vrati na sisu, cim je stavi u usta opet pocme plakati i tako u krug...ne znam sto joj je...moja sumnja je da ne voli (iz nekog razlog) ono masnije mlijeko, tj posise ono rijetko i kad dodje masno pocme plakati...je li to moguce ili sad malo bubam :?
    isto mi radi ako je stavim na sisu koju je recimo sisala prije sat vremena...pase joj sisanje samo one sise koja je skroz puna i to samo nekih par min. i onda i tu pocme cirkus...nadam se da razumijete sto hocu da kazem...ne znam vise sto da radim i onako mi u zadnje vrijeme slabo sise...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

najvjerojatinije je tvoja beba lijena i hlapljivo doji. znaci dok je dojka prepuna ili jako puna mljeko ide lakse van. mozda cak imas i jako let down. beba se tada naguta zraka pa zeli jos jesti a zeludac je pun zraka pa nista vise u njega ne stane a jos je i neugodan osjecaj i boli.
    probaj je kada to napravi, prekinuti podoj, stavit je na rame i podrignuti (ili neki drugi polozaj u kojem lako podrigne). kada podrigne, stavi je nazad na istu dojku. nemoj mijenjat strane a da nije dosla do masnog mlijeka jer je ono prijeko potrebno za bebin razvoj.

pogledaj malo po topicima. ima dosta topika na tu temu te misljenja i savjeta cura.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni se događala potpuno ista stvar i počela je isto tako s neka 3mj. Mislim da se Nika uljenila i da joj se nije dalo vuć. Ja sam to riješila tako da sam joj mijenjala cice i to je dosta dobro funkcioniralo. Zaprqavo još uvijek smo na tome. Nekad imam osjećaj da je to znak da hoće dudu i da hoće spavati. Siše po podoju možda 2-3min. A napreduje vidljivo, sva mi se nekako ubucila odjednom. Zadovoljna je, pa me ne brine da ne dobiva dovoljno masnog mlijeka. Možda u početku jače povuće i dobije sve što joj treba. Dojim na zahtjev, znači nekad nakon pola sata, nekad nakon 4 sata.
    Probaj mijenjati cice, zvuči smiješno ali kod nas pali

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

pokusala sam da je dignem i da podrigne, ali i to nije pomoglo...i ja mislim da je lijena...

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj koalica prvotno napisa
    Probaj mijenjati cice, zvuči smiješno ali kod nas pali
    to i radim sada jer jedino tako mogu je utjesiti, samo me strah da stvarno jede samo ono prvo mlijeko jer mi cesto trazi da sisu pa se vjerojatno ne najede dovoljno...a sto se tice napretka jos nisam primjetila da zaostaje ili dobiva kile jer sve je to tek pocelo...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mogao bi biti i skok u razvoju.
    probaj ju drzati na istoj dojci unutar 2-3 sata, kako bi bila sigurna da je dosla do masnijeg mlijeka.

koliko su vam inace trajali podoji?
    da li je ona snazan sisac ili dugo i polako jede?

ponekad se dogodi kombinacija da je beba/dijete jak sisac a majka ima puno mlijeka i jaki let down, tada se dijete uistinu moze najesti u par minuta. ako niste takav slucaj, ja bih ju ipak pokusavala vracati na prvu dojku....
    aj odgovori, i malo prati kako ona sad sise, pa javi, moze?

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

podoji su inace bili karci 6-10min., veliki je sisavac od pocetka...

a sada su nekih 4min. i to je to...

uvijek sam prakticirala da mi na jednoj dojci bude min.2sata ali sada mi vise ne dozvoljava...ako je stavim na istu dojku u tih 2 sata onda place..

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj silvy prvotno napisa
    podoji su inace bili karci 6-10min., veliki je sisavac od pocetka...

a sada su nekih 4min. i to je to...

uvijek sam prakticirala da mi na jednoj dojci bude min.2sata ali sada mi vise ne dozvoljava...ako je stavim na istu dojku u tih 2 sata onda place..
    uz dozu opreza, reci cu slijedece:

i moja anita je brzinski sisavac malo koji podoj je trajao dulje od 10-ak minuta, ostalo je bilo brljavljenje po ciki.
    moguce je da joj ova brzina dolazenja mlijeka nije dovoljna, jer je sada jaca i moze jos jace povuci nego prije pa se buni, a moguce je i da posise dovoljno mlijeka.
    koliki je razmak izmedu podoja?
    probaj opipati dojku prije i inakon podoja. osjetis li zamjetnu razliku ili ti se cini da nije bas pojela?
    kako se ponasa u meduvremenu - da li je dobre volje?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mozda joj iz nekog razloga i treba vise "vode", a ne "hrane".
    Mozda u krace vrijeme posisa koliko joj treba, a onda se zeli napiti.
    Ako saltanje upali, onda OK.
    Ako ne, tj. i dalje place, javi se opet.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nakon 6-12 tjedana se uspostavlja proizvodnja. ravnoteza. ponuda=potraznja. moguce da si do tada imala vise mlijeka nego sto je bebi trebalo, dojke su bile prepunjene i lakse je mlijeko islo. beba ce se s vremenom naviknuti. ta faza prilagodbe ce proci, samo treba biti strpljiv i uporan.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i moja L. je bila takva kao Stormina Anita. nama se npr. ravnoteza uspostavila tek sa 6 mj. i njoj je bio sok. navikla je da joj mlijeko curi u usta bez da se imalo pomuci. i dan danas ako je preumorna nema "zivaca" vuci.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i moja L. je bila takva kao Stormina Anita. nama se npr. ravnoteza uspostavila tek sa 6 mj. i njoj je bio sok. navikla je da joj mlijeko curi u usta bez da se imalo pomuci. i dan danas ako je preumorna nema "zivaca" vuci.
    pricekaj jos malo, kad ce moci potegnuti jace nego sto mlijeko moze ici....ponekad mislim da ce mi isisati maternicu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel isise i visak sala

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

samo se ti smij, to i tebe ceka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu