Results 1 to 14 of 14

Thread: kada dojiti nakon aspirina c zbog gripe?

Default kada dojiti nakon aspirina c zbog gripe?

molim vas za pomoć
    naime, koliko se aspirin C zadržava u tijelu i time izlučuje u mlijeko, koliko vremena mora proći da se kompletno izluči i može se nastaviti dojiti?
    prijateljica ga je popila 2 dana za redom i sada je maleni na adaptiranom, pa se izdaja i baca mlijeko i sva je nesretna

Storma's Avatar

aspirin se luci u mlijeko u vrlo malim kolicinama, a najvecu razinu koncentracije postize nakon tri sata. ne mogu naci podatke koliko se zadrzava u organizmu.

koliko ih je popila unutar ta dva dana?

pretpostavljam da zna (ili je saznala) za potencijalnu stetnost aspirina.

tijekom dojenja trebalo bi izbjegavati lijekove, a ako nesto i treba popiti, trebala bi se konzultirati s lijecnikom. kod nas u slucaju viroze/gripe lijecnici obicno preporucuju lupocet ili lekadol (u slucaju zdravih majki i djece, i u MINIMALNIM kolicinama) a oni djeluju otprilike isto kao i aspirin....

zao mi je tvoje prijateljice....kako je uopce doslo do toga?

zaboravih reci da nazove lijecnika i pita ga koliko dugo ne smije dojiti...nakon toga moze nastaviti dojenje

a mozda se i javi koja savjetnica sa konkretnim informacijama [/i]

Storma's Avatar

Quote Originally Posted by -Sanja-
    Danas sam zvala pedijatricu, pa da podijelim s vama.
    Nikako se ne smije uzimati aspirin i andol, već lekadol i paracetamol.
    Za grlo septolete.

eto, za ubuduce

rayna's Avatar

meni su rekli lupocet nikako,samo panadol-čak 2 odjednom da se smiju,ako se baš jako loše osjećam :? :?

Storma's Avatar

Quote Originally Posted by aslavi28
    meni su rekli lupocet nikako,samo panadol-čak 2 odjednom da se smiju,ako se baš jako loše osjećam :? :?
    ne bih se mijesala u preporuku lijecnika. preporucuju lijekove na bazi paracetamola jer bi to beba dobila za snizavanje temperature.

kolicinski, ja bih radije 2x1 tabletu, nego 2x1, ali to je opet samo moje misljenje

Quote Originally Posted by Storma
    aspirin se luci u mlijeko u vrlo malim kolicinama, a najvecu razinu koncentracije postize nakon tri sata. ne mogu naci podatke koliko se zadrzava u organizmu.

koliko ih je popila unutar ta dva dana?
    2 dana je pila 3 puta na dan po 2 tablete aspirin plus C (1 tableta = 400 mg acetilisalicne kiseline i 240 mg askorbinske kiseline)

Osoblje foruma apricot's Avatar

Kad je to bilo?
    Neka nazove liječnika i pita kada može početi dojiti.

6,841

Quote Originally Posted by aslavi28
    Lupocet = Panadol = Lekadol = Efferalgan

Sve je to paracetamol, samo od različitih proizvođača.

Osoblje foruma apricot's Avatar

Tako je, uz dojenje se dopušta samo lije na bazi paracetamola (u slučaju bolova i visoke temperature), ali za sve lijekove se treba obratiti liječniku.

Irchi's Avatar

A umjesto tog aspirina C mogla je popiti neki od ovih dopuštenih lijekova i dodatno uzeti vitamin C.
    Te gotove kombinacije lijeka s C vitaminom su čisto izbijanje kuna iz novčanika.

Storma's Avatar

Quote Originally Posted by Irchi
    A umjesto tog aspirina C mogla je popiti neki od ovih dopuštenih lijekova i dodatno uzeti vitamin C.
    Te gotove kombinacije lijeka s C vitaminom su čisto izbijanje kuna iz novčanika.
    pa zbog ovog mi je i zao...da je bar pitala, mogla je izbjeci svu tu muku

jedan dr. kaze 5-6 sati nakon uzimanja lijeka moze se dojiti dijete jer je toliko potrebno da lijek ode iz organizma, a drugi da se ne smije dojiti cca. 12 sati :?

maaja79's Avatar

Quote Originally Posted by apricot
    Tako je, uz dojenje se dopušta samo lije na bazi paracetamola (u slučaju bolova i visoke temperature), ali za sve lijekove se treba obratiti liječniku.
    ja sam, sedmicu poslije poroda, tri dana zaredom primala po injekciju analgina. nisu mi rekli da to moze skoditi bebacu

6,841

I u Vž rodilištu daju rodiljama analgine, iako nije dozvoljen dojiljama :/ . Nije mi jasno zašto forsiraju analgine pored npr. Voltarena koji je isto jak, ali dozvoljen dojiljama.