Citiraj toolaa prvotno napisa
Ma gle, nemojte primjedbu uzimati osobno. Svak ima pravo odlučiti prema onome što sam drži najvažnijim, na osnovu točnih informacija. Ja samo velim na osnovu kojih razmišljanja bih osobno odlučivala, ne tvrdim da bi svi trebali tako odlučiti. Kamo lude sreće da se sve naše nade i vjerovanja u najbolje ishode ostvare i da nam nikada liječnik ne trebao, ni stručan ni nestručan.
Pa ne shvaćam je osobno .
Ali mi je stalo da se razumije o čemu govorim.
A kad počneš o tome kako nije važno kakva je spavaćica ili wc kad zagusti, ili o točnim informacijama, onda to ipak znači da ti donosiš neke sudove o mojoj motivaciji, odnosno motivaciji nekoga tko se odlučio za porod u Sinju. Opet - nema tu nikakve uvrede s moje strane, ali hoću da bude jasno koja su moja razmišljanja.
Dakle, meni je i prije odluke o porodu u Sinju bilo sasvim jasno da će se u slučaju komplikacija raditi o transportu u Split. Iz razgovora sa stručnim osobama sam procijenila da je osoblje itekako stručno da svojim postupcima ne izaziva komplikacije u mom porodu te da potrebu za transportom prepozna daleko prije ikakve hitnosti. Meni samoj činjenica da se u porodu negdje premiještam ne izaziva nikakvo opterećenje. Uostalom, vozila sam se do Sinja u trudovima. Rodila sam tri sata nakon što sam stigla tamo.
Gdje je wc, i kakve su spavaćice, saznala sam nakon kad sam došla u rodilište . Što ne znači da ženu koja tamo ide to ne mora baš nimalo zanimati.
Od svih mojih prijateljica koje su rađale poslije mene, ni jedna se nije odlučila za Sinj, i to me nimalo ne čudi. Temu nisam ni pokrenula da uvjerim žene kako bi trebale tamo ići, nego zato da imaju informaciju.