Pa ne shvaćam je osobnotoolaa prvotno napisa
.
Ali mi je stalo da se razumije o čemu govorim.
A kad počneš o tome kako nije važno kakva je spavaćica ili wc kad zagusti, ili o točnim informacijama, onda to ipak znači da ti donosiš neke sudove o mojoj motivaciji, odnosno motivaciji nekoga tko se odlučio za porod u Sinju. Opet - nema tu nikakve uvrede s moje strane, ali hoću da bude jasno koja su moja razmišljanja.
Dakle, meni je i prije odluke o porodu u Sinju bilo sasvim jasno da će se u slučaju komplikacija raditi o transportu u Split. Iz razgovora sa stručnim osobama sam procijenila da je osoblje itekako stručno da svojim postupcima ne izaziva komplikacije u mom porodu te da potrebu za transportom prepozna daleko prije ikakve hitnosti. Meni samoj činjenica da se u porodu negdje premiještam ne izaziva nikakvo opterećenje. Uostalom, vozila sam se do Sinja u trudovima. Rodila sam tri sata nakon što sam stigla tamo.
Gdje je wc, i kakve su spavaćice, saznala sam nakon kad sam došla u rodilište. Što ne znači da ženu koja tamo ide to ne mora baš nimalo zanimati.
Od svih mojih prijateljica koje su rađale poslije mene, ni jedna se nije odlučila za Sinj, i to me nimalo ne čudi. Temu nisam ni pokrenula da uvjerim žene kako bi trebale tamo ići, nego zato da imaju informaciju.