-
Mayaa i Dolisa, shvaćam o čemu govorite i ne namjeravam nikoga nagovarati.
Međutim, skrećem pažnju da isto tako postoje slučajevi grešaka i nepravovremenih intervencija u Splitu, a neke znam ja osobno.
Dilema o sigurnosti je slična dilemi porod kod kuće (uz babicu) ili ne i stvar je osobnog izbora. Ipak, u Sinjskom rodilištu rađaju žene iz Sinja i okolice svaki dan, tako da nisu baš od jučer i nije da nemaju iskustva, a i nije da tamo rađaju samo neki teški alternativci. Radila sam u školi u Sinju i kolegice su redom tamo rađale, a one koje su imale porod u Splitu i u Sinju, sljedeći put bi izabrale - Sinj.
Zatim, na primjer, nakon što sam već bila u sobi nakon poroda, babica je uočila da mi se maternica ne vraća dobro i cijeli dan provela brinući se o meni. Takvo nešto se u Splitu vjerojatno ne bi uočilo do jutarnje vizite, u mom slučaju skoro cijeli dan.
Isto tako, carski se rezovi sigurno tamo ne obavljaju, i mislim da većina komplikacija znači transport u Split. Sasvim mi je jasno da je to mnogima dovoljno da se ne odluče za ovu opciju.
Ja sam prije 7 godina o tome razgovarala s curom koja je vodila gimnastiku i tečaj za trudnice u Klubu trudnica Split te sa spomenutom ginekologicom pred 2.5 godine i zaključila da je to za mene u redu.
Glavna motivacija su mi bili bili rooming in i tata na porodu (u Splitu to tek se ovo drugo tek uvodilo)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma