Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: koliko su dugo za kompjuterom?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno koliko su dugo za kompjuterom?

moja m. obozava igrice i od kad je naucila rukovati misem, htjela bi se satima igrati.
    kod nas u kuci vrijedi pravilo da se nikakav ekran (ni tv, ni kompjuter) ne smiju plaiti prije nego sto padne mrak, ali zato kad je jednom pustim, to uglavnom traje dok ne zaspi
    kako imam i jednu bebu koja je jasno prevecer najzahtjevnija, nekoliko puta mi se dogodilo da jednostavno pustim m. da bude koliko zeli za kompom i to je znalo potrajati, hm... sram me i reci, pa nekih 4 sata, a bi i duze da sam je pustila.
    mislim, sve su to neke pametne igrice ali svejedno samo gledanje u ekran je stetno pa namjeravam uvesti striktno ogranicenje.
    ona inace jako puno vremena provodi i vani i u ostalim aktivnostima, ali svejedno me to pomalo brine.
    zanima me koliko vremena vasi klinci provode za kompjuterom?
    i sto mislite koliko je to u redu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pardon, mislim da sam fulala podforum, ovo je trebalo otici na "odgoj" pa molim moderatore da premjeste

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je sad u fazi nezainteresiranosti za komp, pa vec dugo nije nista igrala.
    kad je u fazi zainteresiranosti, onda je to svake veceri oko 30 minuta, dulje ne dam.

4 sata mi je stvarno previse, ali pitam se kako cu razmisljati za par mjeseci kad cu i ja imati doma malu bebu.
    (ali 4 sata, ipak :/ , mislim da necu toliko)

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje cure(8 i 4.5g) smiju igrati samo vikendom(petak,subota,nedjelja) i to sat popodne i sat ujutro. znam da će se to s godinama povečavati,pa ih sad štitim dok mogu-imaju svoje sobe i brdo igrački koje svakih 6mj.mijenjamo i vadimo stare kutije,tak da im je uvijek zanimljivo,jer zaborave šta sve imaju,a kad je lijepo,bicikl,role,lopta,badminton,tenis,bebe,šat or,pijesak,krede,..
    moj mali brat ima 12g i od 4.g je za kompjuterom,pa mu se sada radi grba od tog-buljenje-položaja... :/

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo tek počeli, tak da to bude jednom u tjedan-dva-tri po pola sata najviše.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo još počeli koristiti računalo
    al ja razmišljam da mu uvedem neke zanimljive i edukativne igrice
    da dobijem na vremenu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Već je oko godinu dana na kompu ali periodički. Kad ga uhvati onda bi 2 tjedna svakodnevno igrao Sunčicu. Ali ni tada nije duže od sat vremena dnevno, maksimalno. Ni ne traži više.
    Mene više brine TV i crtići koje bi mogao gledati od jutra do mraka.
    Najgore je kad je bolestan, onda mu i dozvoljavamo da više gleda, ali kad ozdravi se svaki put mučimo da ih smanjimo :/

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Već je oko godinu dana na kompu ali periodički. Kad ga uhvati onda bi 2 tjedna svakodnevno igrao Sunčicu. Ali ni tada nije duže od sat vremena dnevno, maksimalno. Ni ne traži više.:/
    A onda ga pusti pa po mjesec, dva, tri ni ne pita za njega.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Martu još ne zanim komp, osim da tu i tamo s tatom pogleda slike s fotića. (Ima sad 2,5 god.).

U kojoj dobi su počeli pokazivati interes za komp i igrice?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne ide na kompjuter

smatram da je prerano

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vedran ima otvoren pristup PC-iju, ispocetka smo se bojali da se nece zapaliti previse za njega, no bojazan je bila neosnovana: iako mu je fora tu i tamo nesto pogledati ili poigrati se, nikad nije pretjerivao. U prosjeku provede na kompu 1-2 sata tjedno i gotovo uvijek sam prestane sa akcijom bez da mi ista kazemo.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

I Mislav bude na kompu ukupno 1-2 tjedno, ali ja mu još nisam pokazala igrice već samo crtanje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

15 minuta do pol sata, i ne svaki dan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma i previše, dobro je dok je kod baka, one nemaju kopjuter . A kad je kod kuće, svako malo pita: "Mogu igrat?". Igra Sunčicu i još neke "pametne" igrice, ali i druge, nikakve nasilne. Sad je u fazi da mu je to najzanimljivije, kaže da nije mala beba da se igra s autićima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma i previše, dobro je dok je kod baka, one nemaju kopjuter . A kad je kod kuće, svako malo pita: "Mogu igrat?". Igra Sunčicu i još neke "pametne" igrice, ali i druge, nikakve nasilne. Sad je u fazi da mu je to najzanimljivije, kaže da nije mala beba da se igra s autićima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    Martu još ne zanim komp, osim da tu i tamo s tatom pogleda slike s fotića. (Ima sad 2,5 god.).

zara zapravo nedavno, tako negdje s 3 godine i par mjeseci.
    jos se ne zna sluziti misem, sto je meni za sada super jer ako hoce biti na kompu, ja moram biti s njom pa imam potpunu kontrolu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U prosjeku, nekoliko minuta (jer zna proći i po deset dana da mu ni ne priđe).
    Vješta je u onim igricama izbjegavanja, ganjanja...
    Mišem odlično barata.
    Počela je sa neke tri godine kad je počela bojati Zvonka, preko Alise... Sada je na Nemu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vidim da ste svi prilicno disciplinirani...pa se nadam da je to kod nas samo faza koja ce proci. meni naime nikako ne uspjeva prekinuti je u igri nakon pola sata, nema sanse, tek tada se udubi u posao, lakse bi mi bilo izbaciti kompjuter iz kuce.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam majka ovisnika o PS i PC-u.
    Mislim da ću uskoro oba politi benzinom i zapaliti!
    Teška je to borba...jednom kad se zakače.
    Probali smo sve varijante: samo vikendom, pa shvatili da ni to nevalja jer se onda susteže, čeka vikend i ne očekuje ograničenja unutar vikenda. To znači da bi mogao igrati po 12 sati. Onda smo shvatili da ni vikendi nisu rješenje, pa smo prešli na ponedjeljak, srijedu i petak kad dođe iz škole, pa dok mi ne dođemo ( cca 1h). Onda smo shvatili da ni to ne valja jer nikad ne prekine čim mi dođemo, nego tek onda otpočinje borba sa: daj gasi, ajde dosta je...On bude frustriran i opet pakao u kući.
    Sad smo na varijanti subotom prije podne, dokle će to trajati-ne znam.

Možda se jednom javim sa: ja sam majka ovisnika o PS i PC i čisti smo već nekoliko mjeseci... !!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, točno tako i kod nas! Slike, par filmića s Andrejem u glavnoj ulozi, i to je sve od kompjutora.
    Što se tiče interesa, pokazao bi on ohoho interesa za kompjutor da mu damo, ali još mu ne damo. Mislim da prije trećeg rođendana ni nećemo. Ima vremena za to - nasjedit će se pred ekranom u životu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zaboravila sam reći da se radi o ovisniku koji ne spada u 3-6. Malo je stariji.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko još ne sjedi za kompom, malo je premali. Ima vremena za to...
    Ali zato crtićiiiiiiiiii! Mogao bi ih gledati cijeli dan. Naravno da mu ne dozvolim, ali uvijek je frka panika kad ne smije pogledati još jedan

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a kako odredjujete "da su premali"? tj. kako odrediti dobnu granicu u kojoj postaje prihvatljivo sjediti za kompom?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hm, andrej još ne pokazuje nikakav interes za kompjuter pa mu ga ni ne nudim (nikad nije probao neku igricu). isto je bilo i sa crtićima - nije ih šljivio do prije par mjeseci, i onda bum - sad uvodimo pravila za ograničavanje buljenja u tv. tako će vjerojatno biti i s kompjuterom.

ako je zanima - daj joj, ali ograniči vrijeme.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a kako odredjujete "da su premali"? tj. kako odrediti dobnu granicu u kojoj postaje prihvatljivo sjediti za kompom?
    Zato jer samo lupa rukama po tastaturi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila je premala do momenta kad se nije zainteresirala i koncentrirala za nesto na kompu, odnosno do momenta kad me sama nije zatrazila da zeli nesto raditi na kompu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    isto je bilo i sa crtićima - nije ih šljivio do prije par mjeseci, i onda bum - sad uvodimo pravila za ograničavanje buljenja u tv. tako će vjerojatno biti i s kompjuterom.
    upravo ovako to ide. kod nas je isto pocelo prije par mjeseci sa crticima, onda pokusavas ograniciti vrijeme gledanja, a osim toga svaki pogleda sto puta pa joj dojade, ne stignes nabavljati nove i onda smo presli na kompjuter, u pocetku mi se to cak cinilo bolje od crtica, barem ne sjedi pasivno nego nesto radi, svaka cast igricama (konkretno govorim o www.uptoten.com) ima ih zaista tako kreativnih, ali ostaje to gledanje u ekran koje sigurno nije dobro.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

moje najmladje dijete ne zna jos rukovati misem, a ima skoro tri godine. ali mi joj bas i ne dajemo prilike da to nauci. na kompu joj obicno dajemo gledati fotke, to jako voli i uvijek ih trazi. uglavnom ih stavimo na slideshow

no, ne sumnjam da ce se lako 'navuci' na igrice, jer zna koji put otici u drugu sobu dok dvoje starijih igraju 'svoje' igrice na kompu (koje bas jos i nisu za nju, pa se igraju iskljucivo u njihovoj sobi), i odmah se prilijepi za ekran, jedva je maknemo :/

nedavno sam instalirala neku igricu za malu djecu i posjela je na sebe da gleda dok sam ja igrala da je zabavim... sto da kazem, nije mi dala prestati i poslije ju je stalno trazila jos nekoliko dana... tako da doista zelim sto dulje odgoditi dan kad ce sama uzeti misa u ruke. (btw. 33, spremila sam onaj tvoj link s igricama u favorites, bas je dobar). starijima smo dali da sami igraju s 5 godina, a vrijeme na kompu im uvijek ogranicavamo, i uvijek moraju pitati za dozvolu da li mogu igrati.

inace, ona ni crtice ne gleda osobito koncentrirano, a najvise me smeta sto mi ne da da ugasim tv kad vidim da joj je popustila koncentracija, ode sa strane, pa se igra ili lista slikovnice, ali joj se crtic mora odvrtiti do kraja u pozadini...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Zato jer samo lupa rukama po tastaturi...
    Potpisujem i dodajem - i klikta mišem bezveze.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma to kuzim. nego sam na trenutak pomislila da im mozda zabranjujete...

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Megi obožava kompjuter i da je ne ograničavam, mogla bi provesti uz njega sate. Dopustimo joj nekih pola do sat vremena navečer.
    Luda je za onom Garfield igricom iz Jutarnjeg i jako puno je naučila uz nju. Odlično se snalazi s mišem, zna sama upaliti kompjuter, pokrenuti igricu, pokrenuti crtć na DVD-u, čak se zna connectirati na net, pa preko explorera doći do nekih igrica na netu- fotografski je zapamtila gdje se među favoritesima nalaze igrice Teletubbies, Jagodica- bobica i još neke.

Drago mi je da je tako, ne vidim ništa loše u tome da dijete odmalena nauči da je komp. nešto dobro što nam pomaže, što nas zabavlja, gdje učimo... ali JAKO pazim da kontroliram njezinu ovisnost i da ograničim gledanje u ekran na neko prihvatljivo vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja ima 3,5 godine vidjevši kod prijatelja njihovog sina kako slaže puztle na kompu sada bi i ona,za sada 20 minuta ju zadovoljava pa se i ja držim toga,bit će vremena kad će biti a i sama tražiti duže,nekako smo zasada tu našle kompromis.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Dopustimo joj nekih pola do sat vremena navečer.
    tako nekako i ja planiram, ograniciti na nekih sat vremena dnevno ili jos bolje po dva sata ali svaki drugi dan (meni je dosta tesko maknuti je kad se zaigra).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa 10 mjeseci sam mu dala baby keyboard od bercheta, sad uz to kiristi i v-smile, ima volan sa igrizom, ima kuhinju koja se zakaci na keyboard pa kao pece kolace

dam mu koliko god hoce jer mislim da se time razvija motorika, koncenracija a fizicke aktivnosti ima kroz igraonicu, setanje pasa i sad trazim ples ili gimnastiku

on inace nije tip koj ce ko hipnotizirat i satima se igrati, poigra se pol sata-sat i ide dalje na igranje necim drugim

i mene puno vise muce crtani filmovi koje je u stanju gledati satima

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina, rukovanje misem je navodno super za finu motoriku.
    mene jedino brine kolicina vremena za ekranom. mi nismo te srece da ce sama odustati i krenuti za necim drugim.
    doduse sve je kriv taj "uptoten". stvarno je genijalan. cini mi se da ni kod nas nije bilo toliko kriticno dok nismo otkrili taj sajt.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj je uptoten

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja moje ne poticem da sjednu za komp i rijetko kada za njega zasjedaju. A kad zasjedaju, to je obicno kratkorocna faza i brzo ih prode jer im je zivot previse zanimljiv kroz igru s drugim stvarima i s drugom djecom da bi im kompac bio zanimljiv na duge staze (ili barem zanimljiviji od igranja s drugom djecom, citanja, crtanja, igre maste i opcenito igre.

Al da su zatvoreni u stanu cijelo vrijeme i da nemaju slobodu istrcavanja i druzenja, vjerojatno bismo i mi s ovim problemom muku mucili.

Telku nemamo, odnosno nismo spojeni na mrezu, pa se gledanje telke svodi na gledanje crtica iz nase osobne videoteke, i to je sada ograniceno na vikende (kada pogledaju jedan do dva filma, obicno kad se ustanu, jer je opet pak zanimljivije druzenje s frendovima i trcanje pred kucom).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ancice, svidja mi se vas rezim.
    Moja Zorka ima faze kad je uopce ne zanimaju igrice. Ima faze kad bi stalno igrala. Pustimo je tu i tamo, uglavnom igra igrice sa pbskids (teletubbies, Caillou, Barney i sl)
    Meni je problem to sto sam los organizator djecje zabave po ruznom vremenu. Pa tada najcesce zaglavimo doma i onda pocinje problem zvan dosada. :/ Sad to polako rjesavam i sve manje trazi igrati.
    Priznajem da ja nekad glupo postupim pa je pustim da igra ako sam jako umorna. Ali, kad sam sama s njih dvije po citavi dan i kad naleti takav dan, nekad mi se cini kao spas tih pola sata kad ona sjedne igrati.
    Ali, sad mi je Jasena vec malo narasla pa se puno puta skupa zaigraju necim sto ih obje zanima(puzzle, crtanje itd.)I interes za igrice ide polako u drugi plan.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    kaj je uptoten
    www.uptoten.com
    sajt sa super igricama. ima i super pjesmica (tipa fingerplays).
    meni je neusporedivo bolji od svega drugoga sto smo vidjeli, a ocito i m. jer prije ni ona nije bila tako ludo zainteresirana za kompjutere. mislim je, ali odigrala bi nesto 15-ak minuta do pola sata i to je bilo to.

Priznajem da ja nekad glupo postupim pa je pustim da igra ako sam jako umorna. Ali, kad sam sama s njih dvije po citavi dan i kad naleti takav dan, nekad mi se cini kao spas tih pola sata kad ona sjedne igrati.
    zorana, potpuno suosjecam s tobom.
    mi trenutacno imamo situaciju starija u vodenim kozicama, beba u grcevima. igrice su navecer spas i u biti u takvoj situaciji niti ne mogu zamisliti kvalitetniju zabavu za nju.

inace kod nas to nema nikakve veze sa dosadom. m. je izuzetno kreativna, po cijele dane slika i crta, reze i lijepi kolaze, modelira, svira i pjeva, ima svoju sobicu-igraonicu, puno je vani i sa djecom, no svejedno joj je kompjutor jaaako zanimljiv.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi pokusavamo i po ruznom vremenu biti aktivni. Sjecam se tog perioda kad su moji bili stari kao tvoji, Zorka, i onda bismo po ruznom vremenu sjeli na gradski bus (avantura sama po sebi), otisli na toplu cokoladu u kafic (di se, naravno, ne pusi), eventualno prosetali do knjiznice, sjeli ponovo na bus i vratili se doma. Ovo sa busom mi je bilo super jer nas je zastitio od losih vremenskih uvjeta (za razliku od setnje, recimo), potrosio bi odlicnu kolicinu vremena, a klincima bi bilo zabavno.

A da ne velim da ih takvi izleti izmore i onda navecer se zasusurimo ispod pokrivaca i citamo do besvjesti (u pidamama nekad vec u pet popodne), ili nabijemo muziku, obicno klasicnu, pa onda plesu balet i rade za nas predstave dok si mi (odrasli) punimo baterije izlezavajuci se na kaucu i tu i tamo pljeskajuci. Poslije, kad malo narastu, ako ih pocnes vec sad poticati da se igraju kroz mastu (pretvaraju da su ovo ili ono i sami rade , dogovaraju i pregovaraju koreografiju), sami ce se zanijeti u neku igru i uzivat ces u miru za sebe dok ce ispred tebe biti najljepsi prizor na svijetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na ideji.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se puno puta sjetim ovih mini-bus-izleta koje opisuje ancica, ali u nasoj geografskoj situaciji - nema neke koristi od njih em imamo pjeske 15-20min do busa, pa busevi voze 5-6-7 puta dnevno, pa ne mozes uskladit odlazak u grad i povratak... ma bezvezarija i bas mi je zao... a ako ukljucis auto - to nije to...

a sto se tice kompjutora, moji klinci ga se ne sjete svaki dan (najcesce ih, ustvari, podsjetim ja kad ga palim dok su oni u blizini...), a kad se sjete, onda se moraju dogovoriti kojim redom ce ga koristiti, koju igricu zele i tko ce pomoc leu . obicno to bude kad je ruzno vrijeme, vrlo rijetko dozvoljavam igranje na kompu za lijepog vremena.

ja odredim intervale od po 15 ili 20 minuta, dogovorimo se da na zvuk alarma prepustamo misa i stolicu onom koji je na redu i to uglavnom funkcionira ok (osim s leom koji sa svojih 22 mjeseca ne kuzi bas pojmove vremena i sukcesije )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi inace uopce nemamo problema sa zabavavljanjem sve dok sam ja ukljucena u to. pa bio to autobus, tramvaj ili igranje kod kuce.

kod nas problemi nastaju u izvanrednim situacijama kao sto su bolest pa ne moze ici van ili recimo navecer beba ima grceve tj. trazi potpunu paznju.

i tu mi se cini da je kompjuter spas. jer ja inace ispaljujem na glavu, a i ona. jer i ona je najzahtijevnija prevecer. dok je po danu satima u stanju izrezivati neke papirice i lijepiti kolaze, navecer to ne pali.

inace jucer smo vec uspjeli znatno smanjiti igru i to tako da sam se dosjetila spremiti njene omiljene igrice pod favoritese, tako da ne trosi nepotrebno vrijeme na trazenje igrica.

jela

Početno

tri puta na dan po pola sata,uglavnom ujutru posle doručka,posle ručka i naveče posle večere.trenutno je na nekoj igrici gde nemože proći jedan nivo tako da se iznervura pa ni neigra.
    jedino što nam je problem je to što nas tera da ga gledamo dok igra.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme meni, sat i pol dnevno?

jela

Početno

zašto ne,to mu je i plus stimulans da dobro jede
    a i njemu je 5,5 godina tako da ne mislim da je to neki problem
    trenutno je u fazi bojanja i crtanja pa se desi da par dana
    ni ne pomisli na igrice i komp.
    jer smo ja i MM skontali što mu više branimo on ima veću želju za tim.to kod nas tako funkcioniše, tako da je i on i mi zadovoljni.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bolji stimulans za jedenje je sigurno fizicko kretanje. Koliko se krece (al bas mislim na kretanje) dnevno ako toliko vremena potrosi pred kompom? Meni se to cini strasno puno za petogodisnjaka. OK sat i pol u danu tu i tamo ali ne svakodnevno, posebno ako ide u vrtic/skolu. Komp je problem jer je zivi uzas za fizicki razvoj tijela a i zatupljuje (u takvim kolicinama). Njihovi mozgovi su puno sposobniji i zasluzuju puno vise od tog.

Ja mislim da je na nama odgovornost da to prepoznamo i da po tome nasu djecu i usmjeravamo.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bolji stimulans za jedenje je sigurno fizicko kretanje. Koliko se krece (al bas mislim na kretanje) dnevno ako toliko vremena potrosi pred kompom? Meni se to cini strasno puno za petogodisnjaka. OK sat i pol u danu tu i tamo ali ne svakodnevno, posebno ako ide u vrtic/skolu. Komp je problem jer je zivi uzas za fizicki razvoj tijela a i zatupljuje (u takvim kolicinama). Njihovi mozgovi su puno sposobniji i zasluzuju puno vise od tog.

Ja mislim da je na nama odgovornost da to prepoznamo i da po tome nasu djecu i usmjeravamo.
    Potpuno sam suglasan.

Nije problem ako se radi o sat i pol pred ekranom tu i tamo, pogotovo ako se dijete dovoljno krece.
    No, ako se to radi o sat i pol skoro svaki dan i jos ako se inace malo krece ... to mi je zaista previse.
    Znam da nam je svima lakse kad se mozemo malo odmoriti dok klinci umjesto ludovanja po kuci i svadja gledaju TV ili se igraju na kompjuteru, no smatram da je ovo jedna od tema na kojima ni u kojem slucaju ne smijemo ici linijom manjeg otpora ma koliko to nama lakse bilo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jelo, kako misliš da je sjedenje za računalom stimulans za jelo?
    ima bolji apetit nakon igranja ili jede uz računalo, pa tako utrpa više nego što je mislio (ni ne razmišljajući o onome što jede)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obzirom da igra nakon dorucka, rucka i vecere, pretpostavljam da je komp stimulans za jelo u smislu da ako dobro ne pojede, ne ide za komp??

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •