Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Položaj u kojem NIKAKO NE dojiti!!!

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Položaj u kojem NIKAKO NE dojiti!!!

ja sinoć završila na hitnoj, a sve zbog nepravilnog položaja pri dojenju. Dojim oslonjena na lakat(greška!!!) i tako oslonjena zijevnula, nešto mi se ukljieštilo na lijevoj strani vrata, katastrofa, otežano gutanje, bol i sve ostalo... Dogodilo mi se to prije mjesec dana 2 puta i uspjela sam to laganim kružnim okretima glave riješiti, jednostavno prestane bol, ali sinoć nikako... Ovi u hitnoj zinuli, nisu nikad čuli za takvo što, pa me poslali na ORL. Završila na ORL, tamo pregled nisam ogla izdržati, pa mi je pošpricao anestetikom grlo(ja sam odmah paničila, a dojenje?, rakao je da nema problema, što sam ja kasnije na internetu i provjerila, lidoakin je ok) , držao mi jezik van i neki metalni štapić uvlačio u grlo, ...fuj. 2 sata mi je jezik i grlo bilo utrnjeno...ma katastrofa. Rekao da provjerim kralježnicu vrata i štitnjaču. U međuvremenu dok mi je on tako razglavljivao usta bol je i prestala, i ja kažem sad je ok ne treba mi više ništa, ali neeeeeeee, vi ste došli na pregled i pregled ćete i dobiti.. :? , i tako mi je usprkos mome negodovanju ipak napravio pregled. Ali to jei ok, ne želi on da se meni nešto iskomplicira tijekom noći pa da njega okrive što me je pustio, i tako ima dosta shita u tom pogledu na tv...
    Eto imali smo burnu noć...Trebala bih na portal staviti sličicu u kojem položaju NIKAKO NE dojiti!!! Ali nemam baš vremena za to. Definitivno bi trebalo upozoriti mame da ne rade ovo što sam ja radila.
    Evo nadam se da kužite o kojem se položaju radi!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ajme majko...pa ja skoro stalno dojim tak :shock:

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Položaj tijela pri dojenju mora biti udoban. Ne smije doći do toga da vam trnu ruke/noge, da vam se grče mišići itd...
    Udobno se smjestit i odmarajte za vrijemdojenja.
    Gemini

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam do pre dva-tri meseca stalno tako dojila na jednoj strani, i to je stvarno bilo katastrofa, ali zbog oblika dojke i bradavice, nisam uspevala drugacije u lezecem polozaju, tj. po noci.
    Sve vreme sam pokusavala da skroz legnem i uspela tej nedavno, kao sto rekoh.
    Telo mi se samo bunilo na takav polozaj, ne znam ni sama sta me je vise bolelo, rame, vrat, lakat....

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako kaže Sun, svaki položaj u kojemu se mama i beba osjećaju ugodno, dobar je položaj.

Nekome je taj "lakat" - položaj najbolji, netko završi sa problemima.
    Neke mame uživaju dojiti u "turskom" sjedu, nekome bi se prepone "razglavile".

Nema pravila, nema savjeta, nema preporuke: svaka od nas neka isprobava dok ne pronađe onaj položaj koji neće osjećati kao napor.

Gemini,

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni je taj polozaj jos uvijek najudobniji (nakon 3,5 godine ).

ali, ovo s bolovima u grlu i vratu, otezanim gutanjem, i sl. tokom i nakon zijevanja mi se zna cesto dogoditi kad zijevam u bilo kojem polozaju u kojem mi je glava pod cudnim kutevima (kod mene najcesce ako sam na ledjima u polulezecem polozaju, a glava mi je skoro na prsima)

ali, osjecaj je uzasan, i znam kako ti je bilo

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mozda vi kojima je udobno u lakat polozaju ne morate da pridrzavate siku?
    Meni je u stvari to najveci problem.
    Narocito sam bila jadna kad sam na pocetku uz sve to morala i kompresije da radim.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj Gemini 8) Ali sreća da je sve dobro prošlo. Tvoa udobnost zbilja mora biti na 1. mjestu

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Skroz te kužim. Meni se pretprošlu noć isto ukočio vrat. Nema šanse da nekako drugačije dojim kad I. noću jede svakih sat do dva . Već tri i pol mjeseca ne spavam dulje od sat i pol u komadu, i to ponekad baš tak oslonjena na lakat.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uh, Gemini, gadno. Mogu si misliti kako ti je bilo provesti noć na hitnoj. A ti još dojiš u tom položaju duplo više od većine 8) .
    Uopće mi ne bi palo na pamet da se tijelo može tako ukočiti, meni se često desi da sam svjesno u nekom položaju sve dok mi ne utrnu noge ili ruke, sad ću stvarno malo pripaziti na to.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    i meni je taj polozaj jos uvijek najudobniji (nakon 3,5 godine ).

ali, ovo s bolovima u grlu i vratu, otezanim gutanjem, i sl. tokom i nakon zijevanja mi se zna cesto dogoditi kad zijevam u bilo kojem polozaju u kojem mi je glava pod cudnim kutevima (kod mene najcesce ako sam na ledjima u polulezecem polozaju, a glava mi je skoro na prsima)

ali, osjecaj je uzasan, i znam kako ti je bilo
    Lutonjice kako ti to riješiš kad ti se dogodi?
    Ja sam prva dva puta uspjela laganim okretanjem glave, ali zadnji put mi to nije uspjelo i sad radije dojim školski-ležeći. Mada sam se onako prilično bila navikla, ali je definitivno preopasno, osjećam da bi mi se to dogodilo svaki put kad nesvjesno zijevnem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad mi je palo na pamet da bih ja to opisala kao "grc u vratu i grlu".

sto radim, nista posebno, kao i kod svakog grca prvo trpim sa suzama u ocima onu pocetnu bol i totalno se ukipim, onda malo-pomalo pomicem celjust gore-dole, pa si prstima lagano masiram grlo, pa pocnem micati glavom... ne znam, sve sto imam osjecaj da ce mi pomoci.

onda grc prodje, ali ostane jos neko vrijeme, do pola sata, ona neka odvratna cudna neugoda u grlu...

pa neko vrijeme jako pazim u kojem polozaju zijevam, pa se opet zaboravim, i tako.

ali nisam isla doktoru zbog toga, nisam ni namjeravala.

btw, ne znam ima li to ikakve veze, ali ja inace imam celjust koja onako skljoca i mogla bi iskociti, kod zubara nikad ne smijem jako otvoriti usta... makar, to ima veze s kostima, a ovaj grc s misicima... ocito mi je cijela glava

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

čuj meni je ovaj put očito pomogla tortura na orl, tj. jako otvaranje usta i grč, ako je to grč, je nestao... jednostavno se ne usudim više riskirati, jer znam da ću se zaboraviti i opet zijevnuti! Pokušavam se prisiliti na "školsko" dojenje, kod mene su ipak duplići, pa sam si vjerovatno duplo zeznula vratnu kralježnicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne nagovaram te ja da dojis na laktovima ako ti ne pase, ali ipak pazi da nije stvar samo u toj pozi, nego da ti se to mozda moze desiti i u nekim drugim pozama...

jesi probala dojiti na ledjima?
    tako ja cesto dojim, a mozes i bez problema blizance (znam jer vec dvije godine gledam blizance koji tako doje )

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je na početku taj položaj s laktovima bilo najbolji da nagovorim Sunčicu da uhvati bradavicu. ALi mojim leđima se nikako nije sviđao, poslije bih bila sva ukočena. Sad smo se uvježbale da možemo ležat na boku a da je meni glava na jastuku i tako mi je puno bolje. (S pridržavanjem dojke, bez toga ne ide jer ne može disati)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da je zeznutije kod zena sa velikim grudima (C++ ).
    Ja sam na ledjima uspela da dojim tek kad je imao nesto vise od godinu dana, i tu je isto bio problem velike grudi.
    Sad nam je to najcesci lezeci.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Mislim da je zeznutije kod zena sa velikim grudima
    Pa i ne baš, moje spadaju u kategoriju graška. Ja nikako, ali baš nikako ne mogu dojiti ležećki. Sva se pokočim pokušavajući Jani pravilno uvaliti cicu, da ne ispadne. Čak sam nedavno otkrila da joj dam "gornju" cicu, to mi bude lakše, ali opet ne uživam, kak velite. Jedva čekam da završi pa da se mogu ispraviti. Jel moguće da je to samo stvar navike pa tijelo na bilo koji drugi položaj od sjedećeg reagira tako?

Isto tako, jedno rano jutro sam ju dojila ležećki i ona se razbudila, nakon sat vremena cicanja. Možda zato što već 6 mjeseci spava isključivo na trbuhu pa na boku ne može zaspati? :? Ne usudim se ponoviti to dojenje po noći ležećki jer kaj ak se razbudi, upucat ću se od umora.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja noću uvijek dojim tako naslonjena na lakat, i zapravo mi je taj položaj katastrofa, ali zbog UŽASNIH bolova u kralježnici, jedini prihvatljiv - najčešće od bolova ne mogu prebaciti dijete nazad u krevetić pa je samo ostavim da spava s nama, zbog čega me već svi poprilično maltretiraju...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, nekaj s tim položajem stvarno ne štima. Istina ja više ne dojim, ali gledala sam sad tv tako ležeći, bodbočila se na lakat i zjevnula i nekaj mi se ukoćilo, a nemogu reći kaj, nešto između donje vilice, neke žile na vratu i nekaj oko kljućne kosti. :shock: baš sam se prestrašila, nisam znal kaj bi, ali sam malo masirala pa je popustilo, mada mi je sad neki čudan osjećaj nelagode oko vrata.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •